Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 31-07-08, 15:21   #1
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]
Angry stergatoarele nu merg scoase

poate o sa vi sa para o tampenie si o sa spuneti uite`l si pe asta nu are habar sa le scoata... de vreo 3 zile ma tot chinui sa scot bratele de la stergatoare de pe axul motorasului am intrebat pe unu si pe altu m`am dus la unu care are un mic service si cica sunt intepenite sa nu trag prea tare ca axul acela este din eluminiu si se poate rupe usor,(fara sa imi dea vreo idee cum sa le scot) este vorba de stergatoarele unui G IV sunt c`am ruginite si am luat un spray cu vopsea si acum nu pot sa le scot... trebuie trase de ele intr`un fel ceva? le`am scos suruburile care au fost stranse cu multa ura si ciuda cred eu si am tras in toate felurile de ele

Smenarul is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 15:40   #2
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Default Re: stergatoarele nu merg scoase

Salut!
Dar nu se rasuceste de acolo. Eu vad ca tu ai incercat sa le desurubezi pe sus. Uita-te sub ele, si ai sa vezi suruburi hexagonale, care pot fi desurubate (nu stiu ce cheie iti, trbuie, vezi si tu). Tu ai dat jos niste capacele, nu? Dupa ce dai jos acele capacele (in poza asa apar, fara capacele) treci si desurubeaza sub ele surubul respectiv. La stergatorul din spate e mai comod, dar la cele din fata e sub stergator. Dupa ce dai jos ambele brate ale stergatoarelor, si daca vrei sa ajungi la motorasul lor, trebuie sa mai desurubezi din plastic 2 suruburi, uitate atent. Eu am intr- carte asa ceva, dar nu stiu cum sa fac sa pun doar acea poza din carte aici, ca sa vezi.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-08, 02:58   #3
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Dasta ziceam.
Cauta la pagina 83 si mai departe. Vezi ca e cheie SW6 si nu trebuie sa desurubezi de tot stergatorul. Si trebuie atat in sensul acelor de ceas cat si invers. Abia mai tarziu le desurubezi de tot.

Last edited by iulian2476; 01-08-08 at 03:06.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-08, 10:12   #4
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]

e total diferit cea ce am eu si ce arata acolo eu am dat capacelele jos si fiecare brat de la stergator avea cate o piulita de 13 care au fost indepartate cea ce vezi tu in poza tind sa cred k este o saiba care s`a intepenit acolo pe ambele brate sau ar putea fi forma bratului, filetul surubului este pe axul motorasului nici decum, cum arata in poza aia k se scoate un surub de pe ele, cred ca singura varianta ar fi sa bag sub ele ceva o surubelnita si sa incerc sa bat in ele de dedesubt dar nu imi da voie masca aceia de plastic si sa nu sparg si parbrizul
Old 01-08-08, 22:32   #5
WNS

Stage 5

WNS's Avatar

Smenarul vezi ca pe la reprezentante folosesc o presa pt a le scoate, ( sunt presate acolo, asa greu ies la toate, e normal ) si arata cam asa:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pesa_stergatoare.jpg
Views:	465
Size:	58.6 KB
ID:	605644   Click image for larger version

Name:	pesa_stergatoare2.jpg
Views:	398
Size:	69.1 KB
ID:	605645  
WNS is offline   Reply With Quote
Old 02-08-08, 00:32   #6
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]
Thumbs up Re: stergatoarele nu merg scoase

hmmm mersi pentru informatie, cred k imi pot fabrica si eu o astfel de presa ca sa le scot din cate imi dau seama intra cu santul acela pe ax apoi invart de surubul ala pana il ridica afara mersi!

in sfarasit am reusit sa le scot mersi baieti!!! mi`am facut o menghina in dimineata asta dintr`o platbanda mai grosuta si am reusit in cele din urma. bafta si aveti grija cum conduceti

Last edited by Smenarul; 02-08-08 at 14:14.
- Copyright 2026 4Tuning -