Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply
 
Thread Tools
Old 03-08-08, 22:10   #91
WNS

Stage 5
 
WNS's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 383
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Smenarul functia range din cate am inteles nu se poate activa cu VAG-COM-ul, trebuie alt fel de interfata care sa poata citi si scrie epromul din instrument cluster (Vag k+can, Vag can commander, Vag Tacho). Si nu merge activata aceasta functie la toate bordurile, depinde de cine e fabricat din cate am inteles. La majoritatea masinilor fabricate inainte de 2002 nu este posibil.
__________________
WNS is offline   Reply With Quote
Old 03-08-08, 22:25   #92
iulian2476

Stage 5
 
iulian2476's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,667
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Chestiile astea au fost dezbatute pe larg la pagina 3, topicul 38. Cititi ce s-a mai scris pe aici, inainte sa postati, pentru ca se incarca threadul cu aceleasi discutii.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 01:07   #93
b82bog

Stage 3
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 130
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

@smenarul: se gaseste cablu si mai lung, dar nu prea are rost(se foloseste mai mult in service-uri). tie daca iti trebuie pt o diagnoza mai bine fa rost de un laptop mai ales ca ai nevoie sa ai si masina pornita pt a masura anumite valori. nu iti recomand sa il tai si sa il refaci.
b82bog is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 12:34   #94
Smenarul

Stage 5
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 657
Member of:
[VW]
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

atunci am sa o las balta cu cablul


am vazut la voi k unii au desupra computerului si martorul acela pentru usii deschise eu deasupra acolo am doar ce se vede si cel de la portbagaj dar vad k ar mai fi loc de ceva beculete care ar putea sa indice ceva cum pot sa verific daca mai sunt acolo ceva beculete si sunt arse fara sa demontez bordul?


m`am pus sa fac curat in masina in dimineata asta si ascultam muzica la un moment dat m`am pus sa butonez casetofonul ca sa imi dispara acel TP din coltul stang sus al siplayului si am reusit sa fac sa dispara acel TP si sa nu mai apara nici acel TIM 2h, am dat pe radio si am observat k atunci cand apas scurt odata pe TP set orice post de radio as asculta el se da pe EUROPA FM am apasat pe FM1/2 si am inceput sa caut posturi de radio manual adica pe butonul care schimbi melodiile cand asculti pe CD si atunci a disparut acel TP de pe display si scria MAN am gasit un post de radio si l`am lasat acolo am dat si pe CD sa vad daca apare acel TP si nu a mai aparut atunci am scos cheia din contact si nu a mai aparut nici TIM 2h

Last edited by Smenarul; 04-08-08 at 12:52.
Smenarul is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 17:08   #95
iulian2476

Stage 5
 
iulian2476's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,667
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Salut!
Nu ai cum sa afli daca ti s-a ars vreun led decat daca demontezi bordul si te uiti daca e led sau nu e led in acel lacas, sau poate cu un tester. Daca e led si nu se aprinde, inseamna ca e ars. Dar aceste leduri au viata foarte lunga, si mai degraba timpul afecteaza instalatia electrica decat aceste leduri SMD din bord. Daca il demontezi uitate pe spate ce cod are, daca e VDO, Motometer (sau Bosch), si ti cont de anul de productie al masinii si motorizarea (in link nu este indicat anul). Vezi ca e pe prima pagina ceva legat de acest lucru. Nu ai deschis acele poze bitmap sa te uiti?
Uite un link cu foliile (dials/Tachoscheiben) care pot sa apara pe un Golf 4, iar daca te duci pana in josul paginii gasesti si un mic tutorial cum se desface bordul la un Golf 4. Tu cauta doar cele half FIS. Ai si viteza acolo indicata si poti compara cu computerul tau si cu motorizarea ta. De indicat in plus nu prea mai are ce sa indice la un Golf 4 (in half FIS=Fahrtinformationssystem) in afara de senzorul pentru rezervorul lichidului de parbriz, care apare la Golfurile care au 5,5 litri rezervorul si stropitori cu jet pentru faruri. Ar mai fi un senzor care reprezinta un beculet. Acel senzor te-ar anunta daca ti se arde un bec. S-ar putea ca acest senzor care indica un bec ars pe circuit sa fie in dotarea unor Golf-uri 4 Highline sau Comfortline. In manualul masinii acest senszor nu apare insa nici macar ca o posibila optiunie (nu are *). Observa si in poza de mai jos asezarea ledurilor (computer bord Golf 4 dupa 2002). Am vazut la unul dintre Passaturi model 2001 ca are aceleasi pictograme ca la Golf 4 Mitteldisplay, printre care si pictograma becului ars cat si cea a capotei deschise, care la Golf 4 e prezenta sub forma pictogramelor, dar care nu sunt activate. Ar mai fi un senzor pentru masinile care au din fabrica instaltie pentru remorcare (in turometru) si arata asemanator ca cel pentru avarie; senzor pentru centura de siguranta (care se aprinde daca nu a fost pusa) in vitezometru; pictograma unui scaun inclinat pentru easy entry la cele in doua usi (daca scaunul nu s-a fixat bine); pentru capota de la motor (daca se pleaca cu ea deschisa); senzor pentru limitarea vitezei (unii ii spun pilot automat, o exprimare gresita) iar despre restul s-a vorbit si sti si tu. Ar mai fi diferente in ceea ce priveste denumirea sau simbolul ledurilor la variantele americane, dar au aceleasi functii. Vezi in pozele din link si ai sa intelegi imediat despre ce e vorba.

http://www.xtuners.com/enshopvw.htm#6

Displayul meu are, de exemplu 4 pictograme de senzori pe orizontala (in total 8 ), chiar daca nu sunt toti in doatare din fabrica. Daca te uiti in conditii de luminozitate ridicata (cand e soare afara) in bordul masinii, vei recunoaste pictogramele senzorilor de bord, care sunt, si cate sunt pe orizontala dispuse. Poti sa ai pe un rand orizontal doar 3 pictograme (in total 6 ) sau 4 pictograme (in total 8 ). Din ce vad la tine, ar fi doar trei dispusi pe orizontala. La tine ar mai putea fi o pictograma pentru nivelul lichidului din rezervorul de parbriz, dar daca ai rezervor doar de 3 litri nu cred sa ai asa ceva din fabrica montat, cel putin la rezervor, chiar daca ledul in bord exista.
De exemplu la mine senzorul pentru capota deschisa a motorului nu este, nici cel pentru rezervorul lichidului de parbriz si nici cel pentru bec ars. (dotare Ocean Basis)
In fine, mai trebuie sa pui la socoteala ca te costa bani si cumpararea senzorilor+cabluri (adaptoare) care vin conectati la diferitele parti componente ale masinii (rezervor lichid parbriz; senzor la capota, etc), manopera.
In plus (daca pui un computer de bord de generatie mai noua) trebuie obisnuit imobilizatorul electronic al masinii (cel pentru recunoasterea cheii), care este integrat in noul tachometru. Fara acest lucru nu ar porni masina. Upgrad-ul poate fi facut pentru orice Golf 4 indiferent daca e productie 1997-1999 ( IMMO 1 ); 2000-2001 ( IMMO 2 ) sau 2002-2003 ( IMMO 3). IMMO=Immobilizer. IMMO 2 nu e compatibil decat in masini cu IMMO 2, pe cand IMMO 3 poate fi compatibil (downgrade) si cu IMMO 2. Din acest motiv e important sa sti codul computerului de bord (trecut pe spatele acestuia)
Pentru un senzor ar fi un efort mare, iar daca vrei cum am eu te-ar duce si mai mult. D-asta e bine ca atunci cand iti iei masina de suflet sa fi atent la toate amanuntele.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Lowline.jpg
Views:	2158
Size:	38.4 KB
ID:	608332   Click image for larger version

Name:	- Lowline -.jpg
Views:	1789
Size:	54.9 KB
ID:	608333   Click image for larger version

Name:	- Midline -.jpg
Views:	1600
Size:	69.8 KB
ID:	608334  

Click image for larger version

Name:	-Midline-.jpg
Views:	1555
Size:	42.7 KB
ID:	608335   Click image for larger version

Name:	Midline.jpg
Views:	1758
Size:	52.0 KB
ID:	608336   Click image for larger version

Name:	Highline.jpg
Views:	1548
Size:	34.8 KB
ID:	608337  

Click image for larger version

Name:	Leduri SMD computer bord Golf 4.jpg
Views:	2668
Size:	710.8 KB
ID:	724624  

Last edited by iulian2476; 11-12-08 at 18:03.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 04:00   #96
iulian2476

Stage 5
 
iulian2476's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,667
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Intrebare adresata doar cunoscatorilor

Am urmatoarea curiozitate:
Am citi intr-un SSP (Selbststudiumprogramm) ca la Polo din 2002 ledul din portiere se stinge de la sine dupa 10 minute, in cazul in care usa a fost uitata deschisa. Aceasta functie are ca scop o protejare a consumului nedorit al bateriei. S-ar putea ca si la Golf 4 Highline sau Confortline sa existe aceasta dotate (al meu e Basis si aceasta functie nu lucreaza).
Masina mea e din 2003. Dupa 10 minute are loc o scurta intrerupere a alimentarii cu curent si se aude si un mic zgomot in interiorul masinii, insa ledul ramane in continuare aprins. Aceasta intrerupere si acest zgomot se aude dupa o perioada de timp (presupun tot 10 minute) daca fac curat in masina (cu usile inchise) si folosesc lumina din plafon, cat si la becul din portbagaj sau din torpedou. Nici unul din becuri nu se stinge dupa ce palpaie putin insotit de acel zgomot putin perceptibil. Am lasat portiera deschisa cu ledul aprins si 20 de minute, si tot nu s-a stins.
Ma intereseaza sa stiu daca si la voi ramane becul dupa 10 minute aprins (un singur raspuns e arhisuficient) sau daca la voi se stinge de la sine dupa 10 minute, timp in care portiera ramane deschisa si nemiscata (tot un singur raspuns ar fi deajuns).
Nu stau niciodata cu portierele asa de mult deschise incat sa se consume bateria, insa m-ar interesa ca fapt divers.

Cele 2 filme sunt in format mp4, deci folositi VLC sau ce aveti voi mai bun. Le-am facut cu N73 pentru ca e mai buna calitatea si sonorul e mai perceptibil.

Last edited by iulian2476; 26-08-08 at 22:25.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 20:28   #97
KTA87
BMW Driver

Stage 5
 
KTA87's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,331
Member of:
[VW]
[Opel]
[BMW]
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Am testat si eu acelasi lucru pe masina mea: Golf Mk4 hatchback model 2001, dotare BASIS. Rezulatul: identic cu cel postat mai sus. Acest post vine ca o confirmare deci a ceea ce Iulian a postat mai sus.
In filmulet, am pornit pozitiile si am deschis usa! Ledul de pe portiera s-a aprins. Am asteptat 10 minute si dupa acestea s-a auzit un zgomot in bord si o intrerupere foarte scurta a alimntarii becului din portiera (vezi filmuletul, minutul 1:10) Mentionez ca am incercat de doua ori: o data cu pozitiile aprinse si o data fara acestea pornite. Rezultatul este identic.
Voi mai repeta testul, dar pe perioda mai mare de 10 minute. Deocamdata, puteti viziona filmuletul. Scuzati calitatea acestuia! Atentie la 1:10, se poate auzi chiar si zgomotul din bord.Ramane sa vedem daca aceasta este o problema la Golf, sau este un fenomen intalnit la toate Golf-urile.
Attached Files
File Type: 3gp Led portiera.3gp (1.61 MB, 741 views)
KTA87 is offline   Reply With Quote
Old 26-08-08, 20:41   #98
iulian2476

Stage 5
 
iulian2476's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,667
Thumbs up Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Mi-ai luat o piatra de pe inima

10 cu felicitari

Multumesc frumos pentru acest raspuns promt si profesional dat. Sunt foarte multumit de raspuns si il consider suficient, veridic si autentic (pana la proba contrarie, care trebuie sa fie insotita de film doveditor). Apreciez foarte mult si filmul facut de tine, in care se poate observa bine acel moment de inflexiune al alimentarii cu curent a ledului (se aude clar si zgomotul respectiv). Nu conteaza daca Golf 4 are sau nu acest element longlife in componenta sa, pentru ca tot masina de respect ramane. De asemenea useri are forumul nevoie, precum Catalin (KTA87).

Last edited by iulian2476; 30-08-08 at 10:45.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-08, 20:36   #99
mdr82

Stock
 
mdr82's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Am verificat si eu daca mi se stinge lumina de la usa dupa 10 minute, dar am constatat acelasi diagnostic. Se aude cum decupleaza un releu si atat, lumina ramane aprinsa.
mdr82 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-08, 22:32   #100
marius1984

Stage 4
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 266
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

salut !
am o foarte mare rugaminte:sunt posesor de golf 4,1.9tdi,2004 de o luna jumate...si azi dimineata la plecare cu masina,mi s-a aprins un led galben la bord(avea forma unui robinet..ceva de genul asta...se afla pozitionat sub ledul ptr ESP),iar pe comp mia aparut un mesaj(nu mai stiu exact mesajul ptr ca nu ma pricep la germana si nu l-am retinut),iar dupa cateva ore acel led nu s-a mai aprins...va rog foarte mult pe cei care stiti despre ce este vorba sa-mi comunicati si mie ca sunt ingrijorat ...ms mult
marius1984 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-08, 01:37   #101
iulian2476

Stage 5
 
iulian2476's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,667
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Salut!

Spui ca ledul respectiv se afla sub simbolul ledului pentru ESP (adica un trinughi inconjurat de o sageata giratoare)?
Depinde de configuratia (pozitionarea ledurilor) in vitezometrul sau turometrul tau. Dupa cum ai relatat s-ar parea ca e vorba de lampa de control care simbolizeaza sonda lambda. Acest martor de bord s-ar afla sub ledul ESP la motoarele diesel. Nu toate motoarele diesel au lampa de control pentru sonda lambda (katalizatorul). Al meu (tot TDI) nu are acest martor. In cazul in care ti s-a aprins acest martor mesajul letric din bord ar fi fost :Abgas Werkstatt (ceea ce ar insemna tradus exact: noxe atelier). Adica sa faci un drum la service si sa nu exagerezi cu acceleratia. La pagina 6 tot aici (topicul 84) ai manualul cu bordul masinii ca document .pdf. Cauta si pe Google dupa ce vezi in manual despre ce senzor este vorba, imposibil sa nu gasesti topicuri si informatii. Sonda lambda are ca sarcina analiza compozitiei gazelor de esapament emise, iar in cazul in care aceasta compozitie se deterioreaza, martorul respectiv se aprinde, avertizand o posibila deteriorare a katalizatorului. Functia katalizatorului este de a converti gazele toxice (monoxidul de carbon Co, HmCn si Nox) in gaze mai putin toxice (dioxid de carbon Co2, apa H2O si N2) prin reductie, adica de a face masina mai putin poluanta. Totodata masina ar castiga si un consum mai mic, printr-un management mai bun al energiei convertite iar in sistemul de esapament nu s-ar mai dupune atata funingine. Daca nu ti-a mai aparut inseamna ca sonda respectiva nu a mai recunoscut vreun pericol si totul a revenit la normal. Totusi nu e rau sa iti faci timp pentru o inspectie a motorului la un service care face si asa ceva, chiar daca nu ti-a mai aparut.
Cauta pe internet amanunte despre acest martor, sunt destule surse si topicuri unde poti afla mai multe din experientele altora.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Martori bord Golf 4.JPG
Views:	4127
Size:	91.9 KB
ID:	671874   Click image for larger version

Name:	Motorprobleme Lambdasonde Katalisator.jpg
Views:	3258
Size:	20.6 KB
ID:	678836   Click image for larger version

Name:	Lampa de control pentru deranjamente la  motor.jpg
Views:	1894
Size:	18.4 KB
ID:	713135  


Last edited by iulian2476; 28-11-08 at 20:49.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-08, 21:50   #102
marius1984

Stage 4
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 266
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Quote:
Originally Posted by iulian2476 View Post
Salut!

Spui ca ledul respectiv se afla sub simbolul ledului pentru ESP (adica un trinughi inconjurat de o sageata giratoare)?
Depinde de configuratia (pozitionarea ledurilor) in vitezometrul sau turometrul tau. Dupa cum ai relatat s-ar parea ca e vorba de lampa de control care simbolizeaza sonda lambda. Acest martor de bord s-ar afla sub ledul ESP la motoarele diesel. Nu toate motoarele diesel au lampa de control pentru sonda lambda (katalizatorul). Al meu (tot TDI) nu are acest martor. In cazul in care ti s-a aprins acest martor mesajul letric din bord ar fi fost :Abgas Werkstatt (ceea ce ar insemna tradus exact: noxe atelier). Adica sa faci un drum la service si sa nu exagerezi cu acceleratia. La pagina 6 tot aici (topicul 84) ai manualul cu bordul masinii ca document .pdf. Cauta si pe Google dupa ce vezi in manual despre ce senzor este vorba, imposibil sa nu gasesti topicuri si informatii. Sonda lambda are ca sarcina analiza compozitiei gazelor de esapament emise, iar in cazul in care aceasta compozitie se deterioreaza, martorul respectiv se aprinde, avertizand o posibila deteriorare a katalizatorului. Functia katalizatorului este de a converti gazele toxice (monoxidul de carbon Co, HmCn si Nox) in gaze mai putin toxice (dioxid de carbon Co2, apa H2O si N2) prin reductie, adica de a face masina mai putin poluanta. Totodata masina ar castiga si un consum mai mic, printr-un management mai bun al energiei convertite iar in sistemul de esapament nu s-ar mai dupune atata funingine. Daca nu ti-a mai aparut inseamna ca sonda respectiva nu a mai recunoscut vreun pericol si totul a revenit la normal. Totusi nu e rau sa iti faci timp pentru o inspectie a motorului la un service care face si asa ceva, chiar daca nu ti-a mai aparut.
Cauta pe internet amanunte despre acest martor, sunt destule surse si topicuri unde poti afla mai multe din experientele altora.
sal...ms mult de informatie...sa stii ca intradevar asta era mesajul care mi l-a afisat comp de bord("Abgas Werkstatt" ) si ai dreptate,legat de semnificatia acelui indicator,caci am gasit anexat de caietul tehnic cu reviziile si manualul masinii,doar ca era in germana,dar mi l-a tradus cineva si exact ceea ce mi-ai zis tu mi-a zis si el...va trebuii totusi sa trec pe la reprezentanta sa vada si ei sa nu existe vreo problema la masina,caci nu stiu sigur,poate mi se pare mie,dar de cand mi-a semnalizat la bord acel martor,masina parca nu mai are asa sprint de pe loc si parca se tureaza mai tare,motorul parca suna mai tare...oricum trec pe la Vw ca trebuie sa-mi schimb distributia,uleiul,filtrele si ce mai trebuie schimbat o data cu astea si atunci ii voi ruga sa se uite si ptr problema asta...ma bucur ca exista persoane ca tine care se pricep si pe care te poti baza chiar si ptr un sfat,un sfat face cateodata mai mult ca orice alt fel de ajutor... ms foarte foarte mult
marius1984 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-08, 18:40   #103
KTA87
BMW Driver

Stage 5
 
KTA87's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,331
Member of:
[VW]
[Opel]
[BMW]
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

Revin si eu cu o problema. Astazi, am incercat sa pornesc masina si mi-a aparut mesajul din imagine, impreuna cu iconita (masina+cheie).Motorul nu a vrut sa porneasca. Am incercat a doua oara fara succes.La a treia incercare, mi-a disparut mesajul si motorul a pornit normal. S-a mai confruntat cinva cu aceasta problema? Este ceva grav?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	attachment.jpeg
Views:	5257
Size:	20.4 KB
ID:	681823  
KTA87 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-08, 18:45   #104
Smenarul

Stage 5
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 657
Member of:
[VW]
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

si eu am patit chestia cu cheia, am bagat cheia in contact pornesc motorul si se opreste si imi aparuse mesajul IMOBILE ACTIVATED m`am speria un pic dar am scos cheia din contact, am bagat`o iar si a pornit normal si de atunci nu a mai aparut... e nasoala treaba asta daca se defectaza cheia cand esti la cateva sute de Km de casa si nu ai a 2-a cheie ce faci?
Smenarul is offline   Reply With Quote
Old 01-11-08, 10:13   #105
technoart

Stock
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9
Default Re: Poze computer bord Golf 4 senzori , lumini , leduri , avertizari , mesaje compute

va salut.
unde pot gasi documentatie pentru conversie volan din drepta in stanga(Anglia).
ce ar trebui schimbat si daca a facut cineva asta poate imi da niste sfaturi.
multumesc
technoart is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -