Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 30-11-07, 17:17   #1
vladutz1986

Stock

Default Problema VW Polo

Salut, am un VW polo din 95, motor 1.6 benzina, 75 cp .

De 2 zile, masina imi sta turata intre 1500 - 1900 rpm si-mi consuma foarte mult. Azi am scos filtru de aer ca sa pot ajunge la carburator sa vad ce se intampla pe acolo. "Paleta" de la carburator sta un pic inclinata,iar daca apasa intr-o partea sa o inchid, turatiile revin la 900 rpm. (cablul de acceleratie nu are nici o problema) Mi-a spus cineva ca am soclu` electric si ca e posibil sa se fi ars ceva la el si sa`mi fi ramas "tras" !
Masina ramane turata de cand mi-am pus statia si bass-u` pe masina ( m-am gandit ca s-o fi ars siguranta de la soclu cand am pus bornele bateriei ), iar maine am sa verific toate sigurantele. Am mai citit in alt thread ceva de genu` si se pare ca problema era de la regulatorul de aer. Acum nu stiu, astept parerile voastre. Merci si raman dator
vladutz1986 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-07, 09:08   #2
vladutz1986

Stock

Default Re: Problema VW Polo

M-am gandit ca poate sa fie de la calculator ( sa fi dat o eroare cand am montat statia ), asta in cazul in care are calculator ( am vazut la panou` de sigurante o mufa - cam in genul celei de la joystick-ul pt PC si acolo ar trebui conectat testerul ). Poate din caza asta a ramas blocat soc-ul si trebuie resetat calc. Oricum, astept parerile voastre ! Multumesc.
Old 02-12-07, 10:36   #3
vladutz1986

Stock

Chiar nu ma poate ajuta nimeni ? Sau sa-si dea cineva cu parerea in cazul in care nu ati mai intalnit problema asta .
Sunt disperat ca ma aduce la sapa de lemn consumul care il am de cand nu mai sta la relanti !!!
Old 02-12-07, 12:04   #4
sonykel
Dacia Driver

Stage 5

sonykel's Avatar

Member of:
[DACIA]

sonda lambda? senzor turatie?
sonykel is offline   Reply With Quote
Old 02-12-07, 12:35   #5
vladutz1986

Stock

Hum, sonda lambda o au doar motoarele pe injectie ( din cate stiu eu ) iar eu am carburatie.
Senzorul de turatie nu stiu unde se afla ( am cautat pe net cartea masinii dar nu am gasit mare lucru ). ma mai gandeam si la senzorul de temperatura. Socul poate fi actionat de acest senzor atunci cand apa a ajuns la temeratura optima. In cazul in care s-a produs un scurt dupa ce am pus borna bateriei, senzorul de temperatura nu mai functioneaza si imi tine soc-ul tras .
Nu-s mecanic si nici electrician, doar mi-am dat cu parerea. oricum merci mult pt parere
Old 07-12-07, 06:48   #6
13RvR

Presedinte Street Vision

Stage 5

13RvR's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[Street Vision]
[VW]
[SEAT]

"soclu` electric " - ai un senzor care cu siguranta este stricat, din pacate e cam scump
13RvR is offline   Reply With Quote
Old 07-12-07, 10:45   #7
vladutz1986

Stock

Multumesc pt sfaturi. Problema era de la comp. de bord, care dadea 3 erori la clapeta de acceleratie. Dupa ce au fost sterse erorile, totul a revenit la normal. Mi s-a spus ca atunci cand am pus borna la baterie, posibil sa fi avut contactul pus.
- Copyright 2026 4Tuning -