Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 12-11-12, 11:09   #1
police xfa

Stock

Default golf IV 1.6

sal am un golf 4 si nu ii pot depista problema .... in momentul in care iau piciorul din gaz si intra in frana de motor se aude un zgomot metalic puternic in vibratie...mentionez ca am schimbat planetara dreapta suportii de la motor si cutie iar articulatiile sunt in stare buna + suspensia sport care lucreaza in parametri normali. Astept catva sugesti mc
police xfa is offline   Reply With Quote
Old 12-11-12, 14:12   #2
popasorin

Stage 4

popasorin's Avatar

Default Re: golf IV 1.6

sunetul se aude din partea dreapta sau nu iti dai seama?sau putea sa fie din cauza planetarei,oric ca nu e pusa ok,ori ca e noua inca,ori ca nu e pt masina ta
popasorin is offline   Reply With Quote
Old 15-11-12, 12:45   #3
MadAboutGolf3
VW Driver

Stage 5

MadAboutGolf3's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by popasorin View Post
sunetul se aude din partea dreapta sau nu iti dai seama?sau putea sa fie din cauza planetarei,oric ca nu e pusa ok,ori ca e noua inca,ori ca nu e pt masina ta
asta cu planetara ca e noua inca e cea mai ilogica explicatie care ai putea sa o dai !

verifica traseul de evacuare sa fie ferm, sa nu joace, sa nu fie desprins de undeva, posibil atunci cand e in frana de motor, sa intre in rezonanta, sa vibreze, si sa atinga pe undeva.
verifica si tampoanele motorului sa vezi cat de bine sta motorul la locul lui.
MadAboutGolf3 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-12, 12:38   #4
SoulTrain

Stage 4

SoulTrain's Avatar

E posibil ca acel cot de la evacuare care pare testut cu sarma sa atinga in scutul termic care este prins pe peretele ignifug si de acolo vibratia, cand accelerezi poate e schimbata putin pozitia motorului, chiar si cu 1 cm e suficient sa nu se mai auda.
Bafta !
SoulTrain is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -