Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 06-12-12, 16:04   #1
valihg

Stage 2

valihg's Avatar

Member of:
[VW]
Default La ce sa ne uitam cand vrem sa cumparam discuri de frana noi?

Buna ziua, am un Vw Polo Classic din 2001, motor 1.6 L, benzina, am fost la un mecanic si mi-a spus sa schimb discurile de frana pe fata fiind "foita de ceapa" si implicit trebuiesc schimbate si placutele de frana. Ma tot uit pe siteurile de piese auto si vad tot felul de modele: delphi, brembo, trw, bosch, ate etc, si fiecare au tot felul de specificatii: grosime disc frana de la 10 la 20 mm, grosime minima, inaltime, diametru centrare. Care sunt cele mai ok pentru masina mea, avand invedere ca e o masina de familie.
valihg is offline   Reply With Quote
Old 17-12-12, 15:51   #2
valihg

Stage 2

valihg's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: La ce sa ne uitam cand vrem sa cumparam discuri de frana noi?

Nu poate sa ma ajute nimeni de pe site?
Old 17-12-12, 19:05   #3
ulie.cozmi

Stage 5

ulie.cozmi's Avatar

Member of:
[VW]

cel mai bine mergi cu certificatul sau seria de sasiu la un magazin de piese auto de la tine din oras si iti comanzi,iar ca si firme poti opta pentru brembo sau ate.
asa e cel mai bine,nu risti sa le comanzi de pe net aiurea si sa nu iti fie bune.
Bafta !

- >Dezmembrez Bmw e30 (ursulet)
ulie.cozmi is offline   Reply With Quote
Old 18-12-12, 19:27   #4
Vladutzzz89

Stage 5

Vladutzzz89's Avatar

Member of:
[VW]
[CSR]
[Competitor CNCA]

poti sa le iei de noi si sa ai probleme de noi luat si erau ovalizate nau vrut sa mi le schimbe ca nu leam montat in service...a mai trebuit sa cumpar un set ..cel ovalizat sta degeaba ...
Vladutzzz89 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-13, 15:20   #5
valihg

Stage 2

valihg's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by ulie.cozmi View Post
cel mai bine mergi cu certificatul sau seria de sasiu la un magazin de piese auto de la tine din oras si iti comanzi,iar ca si firme poti opta pentru brembo sau ate.
asa e cel mai bine,nu risti sa le comanzi de pe net aiurea si sa nu iti fie bune.
Bafta !
Merci de raspuns, am dat pe perechea de discuri ATE, 170 lei iar placutele sunt TRW si am dat 110 lei. Le-am schimbat cu un mecanic, prieten cu mine, cu 4 sticle de bere ). deci in total m-a costat 300 de lei franele pe fata...
Old 26-01-13, 21:42   #6
silviu.o

Stage 5

silviu.o's Avatar

Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]

VW lucreaza cu ATE sau TRW. Cele mai bune sunt brembo, dar trebuie placute tot brembo, deoarece daca pui placute brembe pe un disc de alta firma il distruge si un disc brembo uzeaza alte placute foarte repede.
silviu.o is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -