Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 18-07-12, 12:22   #1
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

Default senzor pozitie volan cu ESP,Spirala airbag,claxon si semnalizare

Salut la toti,am si eu o problema cu un golf4 din 2003,1,6i,SR.De curand i-am schimbat caseta de directie si cand s-a efectuat cuplarea intre volan si caseta a inceput sa mi se aprinda in bord martorul ESP.Ok ma duca sa ii fac unghiul de fuga si dupa dau o fuga la tester sa imi scoata eroarea.Cel de la tester imi spune ca are un defect mecanic adica trebuie facuta o ajustare mecanica intre volan si caseta adika mai exact sa ii dam 2 curse de volan spre stanga sa iasa la cota 0.II facem treaba asta decupland si cupland volanul cu 2 curse facut, si cand dau sa plec si virez spre stanga s-a auzit un scartait in volan ca si cum s-ar fi rupt ceva de plastic sau o banda,brusc mi-se aprinde in bord martorul de Airbag.Am dat jos acest sezor de pozitie volan care vine sub el si rezulta ca nu e o banda ci un modul care are in disc cu dinti care prin rotatia volanului face corelarea intre semnalizare stanga dreapta,si acolo cred ca ar fi senzor de airbag,si ESP,claxon ca nu mai are nici claxon si la semnalizare nu mai sare dupa ce efectuezi virajul.BUN dupa toate cele spuse va rog si eu pe voi daca stiti sau ai patit ceva asemamanator daca trebuie schimbat acest senzor si in ce pozitie trebuie pus sau ce pasi ar trebui sa urmez.Multumesc
bogdan cristi is offline   Reply With Quote
Old 19-07-12, 09:05   #2
martinica

Stage 3

Default Re: senzor pozitie volan cu ESP,Spirala airbag,claxon si semnalizare

daca s-a aprins si martor Airbag altul ca ti-a rupt banda din interior ..nu a stiu sa-l seteze...
martinica is offline   Reply With Quote
Old 19-07-12, 19:42   #3
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

Da stiu ca trebuie sa iau altul ma costa in jur de 300 ron insa problema este ca nu stiu exact pasii de montare si de resetare din tester sa imi stinga airbagul si ESP-ul.Am inteles ca din tester se rezolva totul.Poate cineva care stie ma indruma cu cateva sfaturi,de montaj si setare din tester.MS
Old 20-07-12, 09:56   #4
VwV~GLF~

Stage 5

VwV~GLF~'s Avatar

Salut...daca gasesti cu 300 de lei si cu ESP tot respectul...eu caut de peste un an acel senzor unghi volan la un pret mai generos si nu gasesc. Montarea trebuie facut de cineva care se pricepe si care a mai facut asa ceva...
VwV~GLF~ is offline   Reply With Quote
Old 21-07-12, 17:46   #5
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

Salut nu stiu cat ai cautat pe net dar eu am cautat si am gasit in 3 sau 4 locuri la preturi diferite in parcuri dezmembrari din tara adika 150 ron ,250ron si 300ron cu ESP pe ele mai exact acum deja sunt in tratative cu cineva care mia trimis deja poze cu aceeasi serie pe care o am eu pe al meu si cred ca zilele astea il comand.Da stiu ca e putin mai delicat de montat la loc dar am inteles ca sunt cativa pasi de facut cu mare atentie mai exact trebuie respectate cursele de volan stanga dreapta si pozitia 0 care acest senzor ti-o indica prin ochiul acela galben din dreapta sus.In fine dupa ce il montez iti spun cum am facut ca eu vad ca nimeni nu posteaza pasii de montare si de resetare din tester ca nu ii intereseaza sa spuna secretele dar eu dupa ce o rezolv o sa poztez exact pasii si toate detaliile aici sa stie toata lumea ce e de facut.

Last edited by bogdan cristi; 21-07-12 at 17:49.
Old 26-07-12, 18:15   #6
VwV~GLF~

Stage 5

VwV~GLF~'s Avatar

fa-mi si mie te rog legatura cu persoanele care au produsul la pretul ala....bineinteles sa nu fie defecte. Eu am avut aceeasi problema,spirala a fost pusa bine dar a fost defecta si in maxim o luna s-a forfecat...a sarit capacul care tin banda. Trebuie facut si cateva ajustari si din tester,mers cu 20 km/h,etc...
Old 26-07-12, 19:26   #7
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

Pai ce sa iti zic eu am pus anunt pe dezmembrari auto.ro si numele piesei si codul exact ca la mine si deja am comandat una la 250 ron de pe la Miercurea Ciuc insa nu stiu ce bafta am cu ea, cel de la parc zice ca e buna adica omu doar ce a dat-o jos de pe masina eu maine o primesc o sa vad daca e buna cand ma duc la cel cu testerul sa o montez si sa imi faca reinitializarea sa imi stinga toti martorii din bord cel de Airbag,si ESP dupa ajustarea cu unghiul de fuga si pozitia volanului.Stiu si eu treaba aia cu 20km/h insa totul se face din tester trebuie intrat in niste grupuri si recodat sau resetat valorile.In fine dupa ce dai anuntul cei care au iti trimit ofertele ori te suna ori iti dau prin mail si spunele sa iti trimita poze cu piesa asa cum am facut eu.Dar repet dabia maine o primesc si eu stau cu grija ca nu stiu de pe ce masina provine adica daca a fost lovita si pe ce parte iti dai seama ,lucru care nu ai garantie e de noroc daca nu merge o trimit inapoi si imi iau banii,sau caut alta,dar sigur gasesti acum ca de golf se cam gaseste peste tot.Bafta
Old 26-07-12, 19:36   #8
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

Daca zici ca ti-sa forfecat inseamna ca ala care ti-a dat-o a carpacit-o el inainte ori a avut spirala rupta si a lipit-o si probabil de aceea sa forfecat sau nu a fost pusa bine la locul ei.Eu din cate am inteles banda spirala are 2 ture sau 2ture jumate si pe stanga si pe dreapta adica are o toleranta tocmai de aceea sa nu se rupa ca turele volanului la masina sunt 1tura jumate si stanga si dreapta adica cu o jumatate de tura sau 1 tura completa mai putin decat panglica de airbag sa nu se rupa.In fine si eu stau in stres pana o rezolv ca am cheltuit o gramada de bani pana acum,si cam m-am scarbit de meseriasii astia care zic ca stiu si habar nu au ce sa faca mai rau iti strica lucru.De fapt mie unu care are tester mi-a stricat-o si de altfel zice ca e cel mai bun pe zona dar m-am convins cat de buni sunt.Acum ma duc la cineva care intradevar a mai montat si stie sa ii faca ajustarile alea ca a facut la multi si chestia e ca si stie sa interpreteze erorile cum vin si de unde vin s.a.m.d.Vorbim
Old 27-07-12, 14:09   #9
VwV~GLF~

Stage 5

VwV~GLF~'s Avatar

Ok..mersi frumos deocamdata de informatii. Sper sa ai noroc cu spirala !
Old 27-07-12, 16:51   #10
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

ok mersi sper sa o rezolv cat mai curand insa totul se rezuma la bani.Sper sa gasesti si tu ceea ce iti trebuie sa bagi seria exacta a piesei si te vor suna sau te cauta pe mail.Bafta
Old 01-08-12, 18:32   #11
VwV~GLF~

Stage 5

VwV~GLF~'s Avatar

sal..ai mai rez ceva cu spirala ,ai montat-o?e ok ?
Old 02-08-12, 14:00   #12
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

salut am piesa mi-au trimis-o dar inca nu am montat-o ca am avut alte treburi de rezolvat in familie dar o sa o montez cat de curand.Te tin la curent cu ce voi face.Piesa am luat-o la 250 ron plus curierul si pare a fi ok spirala are 2 rotatii si un sfert pe stanga si pe dreapta nu e rupta asta se simte cand ti-se opreste adica cand ea ajunge la capatul spiralei.Sper sa am noroc si sa imi iasa la montaj in pozitia 0 cu ochiul ala galben.Vorbim o sa postez ce am facut.
Old 03-08-12, 10:48   #13
VwV~GLF~

Stage 5

VwV~GLF~'s Avatar

ok....good luck !!!
Old 12-08-12, 21:00   #14
Cipri_GTI

Stage 4

Cipri_GTI's Avatar

ai grija cand montezi piesa sa fie in coltu din dreapta unde este o fereastra rotunda bulina galbena atunci e la mijloc altfel se rupe si asta
Cipri_GTI is offline   Reply With Quote
Old 14-08-12, 07:41   #15
bogdan cristi

Stage 3

bogdan cristi's Avatar

Salut la toti prietenii din nou.Ieri am montat piesa pe masina exact cum spune si colegul de mai sus exact cu bulina galbena la punct asta stiam ca e punctul o.Eu insa am fost la cineva care are un tester destul de modern si de performant si am vazut cam ce a facut.In PRIMUL rand nu a facut chestia aia cu o tura la dreapta si o tura la stanga el mi-a zis ca alea sunt povesti. Deci omul a reinitializat din tester toate valorile de la ABS,ESP si pozitia in grade a senzorului pe volan fara a monta volanul, doar cu mana pe piesa,am vazut ca ii spunea testerul sa puna dreapta,stanga 15 grade dupa care il lasa sa memoreze pozitia.Dupa operatia asta s-a stins ESP-UL am pus volanul la loc am dat o tura cu masina sa vedem daca si volanul coincide cu directia adica sa fie drept volanul cu directia.Sa montat si volanul drept mentionez ca am unghiul de fuga facut dinaintea opreratiilor descrise.Dupa montarea volanului mi-a resetat si martorul de airbag care era aprins ca aveam banda rupta si totul e ok si bordul meu acum nu mai e pom de iarna.Toata operatia m-a costat 200ron.Bafta si sosele libere.

Last edited by bogdan cristi; 14-08-12 at 07:43.
- Copyright 2026 4Tuning -