Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 04-06-12, 21:24   #1
gpop

Stage 1

Default touareg r5 temperatura ulei

salutare
am un touareg r5 si de cate ori il calc mai tare , temperatura uleiului ajunge pe la 110-115 grade .
am motive sa ma ingrijorez sau se incadreaza in parametrii normali de functionare a motorului?
multumesc anticipat de eventualele sfaturi.
gpop is offline   Reply With Quote
Old 06-06-12, 11:16   #2
gpop

Stage 1

Default Re: touareg r5 temperatura ulei

deci nu stie nimeni , nimic?
Old 07-06-12, 14:54   #3
silviu.o

Stage 5

silviu.o's Avatar

Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]

O temperatura de 110-115 grade celsius nu e foarte mult pentru ulei, mai ales ca nu are racire ca la apa. Temperatura depinde mult de tipul de motor, de tipul de ulei si de vechimea acestuia. In general la 110-115 grade ajunge cam dupa ce mergi ceva timp la limita. Eu aveam un peugeot la care ajungea la 110 grade dupa ce mergeam 30-40 minute cu 190-200 km/h si era foarte cald afara cam peste 20 de grade. Totusi cand mergi la reprezentanta sa schimbi ulei spune-le la baieti poate iti recomanda alt ulei care nu incalzeste asa tare. Temperaturile critice la ulei incep de la 120 grade,de la temperatura aia uleiul incepe sa isi piarda vascozitatea si sa nu mai lubrefieze bine, deci o temperatura de 115 e mare, dar nu critica deoarece uleiul are inca caracteristicile de lubrefiere necesare.

Last edited by silviu.o; 07-06-12 at 15:10.
silviu.o is offline   Reply With Quote
Old 07-06-12, 18:04   #4
gpop

Stage 1

multumesc mult silviu de raspuns
uleiul e schimbat la reprezentanta si e exact ce trebuie
adica castrol 0w30 cu specificatia 506.01. este singurul tip de ulei care merge pe motorul r5 de 174 hp.
eu stiu ca exista si radiatoare pt ulei
nu stiu daca touaregul meu are asha ceva dar daca motorul nu s-a stricat desi uleiul a ajuns la 115 grade, probabil este ok.
Old 07-06-12, 20:46   #5
silviu.o

Stage 5

silviu.o's Avatar

Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]

Ideal ar fi sa te mai consulti cu un proprietar de touareg, sa vezi cum se comporta temperatura la ulei la el. Eu stiu ca nu e nici un pericol sub temperatura de 120, deoarece ulei are toate caracteristicile de lubrefiere necesare. Temperatura de la care incepe sa fie critic e 135 grade la majoritatea uleiurilor, cand uleiul nu mai formeaza pelicula necesara protectiei motorului. Nu stiu insa exact caracteristile pentru uleiul de 0 w, care e un ulei foarte subtire, full sintetic cred, si care poate fi gandit sa lucreze bine si la temperaturi mari.
silviu.o is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -