Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 04-01-11, 19:38   #1
Gti_edition

Stage 5

Gti_edition's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[Pole Position Racers]
Default compatibilitate motor diesel -cutie automata benzina

Am un golf2 1,8 8v 90cp din 1991 cu cutie automata si as vrea sa pun un motor diesel (1,9tdi) de golf3,imi poate confirma cineva daca acest tip de motor se pupa cu cutia automata pe care o am eu pe golf2? sau ce tip de motor diesel ar merge pe aceasta cutie automata?
Gti_edition is offline   Reply With Quote
Old 05-01-11, 18:30   #2
Paul_vw

Stage 2

Default Re: compatibilitate motor diesel -cutie automata benzina

Nu, nu se potrivesc.. daca vrei automata cauta un G3 cu automata pe 1,9tdi(nu stiu daca exista). Bafta!
Paul_vw is offline   Reply With Quote
Old 15-01-11, 14:21   #3
Gti_edition

Stage 5

Gti_edition's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[Pole Position Racers]

dar 1,6td de mk2 merge pe cutia automata care o am?
Old 21-01-11, 20:40   #4
vwCsabexvw

Stock

Atat iti spun ca turatia motoarelor difera de obicei benzina se tureaza mai tare si cutia este construit pt un motor cu turatie mai mare asa ca chiar daca se poate monta la funcionare sant probleme adica . de exemplu un motor diesel cu cutie de la un benzinar rezulta cuplu mare insa vei avea probleme la viteza maxima . (in treparta 5 la 100 km/h o sa ia turat motoru pana la maxim ) . Si un motor pe benzina si cutie Diesel rezulta putere mai mica la roti .
vwCsabexvw is offline   Reply With Quote
Old 25-01-11, 15:05   #5
Gti_edition

Stage 5

Gti_edition's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[Pole Position Racers]

Quote:
Originally Posted by vwCsabexvw View Post
Atat iti spun ca turatia motoarelor difera de obicei benzina se tureaza mai tare si cutia este construit pt un motor cu turatie mai mare asa ca chiar daca se poate monta la funcionare sant probleme adica . de exemplu un motor diesel cu cutie de la un benzinar rezulta cuplu mare insa vei avea probleme la viteza maxima . (in treparta 5 la 100 km/h o sa ia turat motoru pana la maxim ) . Si un motor pe benzina si cutie Diesel rezulta putere mai mica la roti .
te contrazic un pic...uita-te la tabelul asta si ai sa vezi in josul paginii graficul cu cutii automate. Este fix aceeasi cutie si la benzina 1,8 66kw si la 1,6 diesel.
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inf...-Getriebe.html
Old 28-01-11, 20:58   #6
vwCsabexvw

Stock

Quote:
Originally Posted by Gti_edition View Post
te contrazic un pic...uita-te la tabelul asta si ai sa vezi in josul paginii graficul cu cutii automate. Este fix aceeasi cutie si la benzina 1,8 66kw si la 1,6 diesel.
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inf...-Getriebe.html
Da intaradevar uneori merge schimbul de cutie dar de obicei o cutie de la diesel sa zicem de 1,6 litri merge la un 1,8 benzina si invers insa top speedul nu ajunge la acelasi nivel cu ambele motoare . 1,6 diesel ajunge la 150 km/h si aceasi cutie cu benzina ajunge la 175-180 km/h . Si asta spun din experienta am eu un diesel de 1,6 cu cutie de la un benzinar de 1,8 si rapoartele sant acelasi . Dar atunci trebe sa fie motoare de diferite cmc si cel de benzine trebe sa fie mai mare. Acum intrebarea este la ce turatie schimba treptele din 1 in a 2 in cazul tau . pt ca si motorul diesel trebe turat pana la aceasi turatie .

Last edited by vwCsabexvw; 28-01-11 at 21:09.
vwCsabexvw is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -