Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 06-11-10, 19:50   #1
nnnaitsirc

Stock

Default probleme cu etrierul din spate golf 4 2002 partea soferului .

Astazi cand mergeam cu masina am sesizat ca de la roata din partea stanga pe spate se auzeau sunete de metal care se frecau intre ele . Cand am ajuns acasa am zis sa demontez roata de pe spate sa vad ce se intampla iar discul si etrierul de pe spate erau incinse ca si cum as fi mers cu frana de mana trasa . Am observat ca atunci cand eliberez frana de mana discul de frana nu se elibereaza complet si atunci se realizeaza aceasta frecare . Pistonul acela care ar trebui sa urce in momentul in care eliberez frana de mana ramane blocat . L am rezolvat cu ciocanul putin . Daca puteti veni in ajutor cu niste solutii mi ar fi de mare folos !
nnnaitsirc is offline   Reply With Quote
Old 07-11-10, 14:04   #2
nnnaitsirc

Stock

Default Re: probleme cu etrierul din spate golf 4 2002 partea soferului .

nu ma poate ajuta nimeni ?
nnnaitsirc is offline   Reply With Quote
Old 10-11-10, 17:16   #3
SoulTrain

Stage 4

SoulTrain's Avatar

Daca ramane blocat pistonasul de cele mai multe ori e gripat in interiorul etrierului. Si aproape ca sigur garniturile de la etriere si lichidul de frana (DOT 4) nu a fost schimbat de cand e masina. Lichidul de frana isi pierde proprietatile dupa 3-4 ani. Sau s-ar putea ca frana de mana sa tina mai tare pe acea roata si sa nu deblocheze complet. Daca se mai incinge iar ai sansa sa iti fiarba si lichidul de frana.
Bafta
SoulTrain is offline   Reply With Quote
Old 11-11-10, 02:27   #4
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Am avut si eu exact aceeasi problema. Observatia cu frana de mana e buna, dar nu de la frana de mana raman placutele tangente cu discul. Eu mi-am schimbat personal placutele pe spate si lichidul de frana si am rezolvat problema pentru moment. Am o presa cu care sa da inapoi pistonul, dar inainte sa il dau inapoi pentru a pune placile noi, l-am mai dat putin in afara, iar de dat inapoi l-am dat cat am putut de mult. Dupa datul pistonului inainte si inapoi acesta s-a mai degripat si putea fi impins mai usor. Momentan discurile spate se incing la fel de mult dupa franare si mers prin oras, dar problema poate reveni. Oricum nu e rau sa schimbi lichidul si sa intaresti pedala. La mine s-a intarit mult pedala dupa schimb iar frenele din ssate prind simtitor mai bine. Fa o comparatie dupa ce mergi prin oras cu ea, daca discurile spate se incing la fel de mult. Sunetul acela de metal poate proveni si de la o uzura a placile pe stanga, si prin urmare poate trebuie schimbate.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -