Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 05-01-10, 18:28   #1
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]
Default zgomot la mersul in marsharier

dupa cum spune si topicul, din cauza zapezilor astea tampite si gheturilor se pare ca, cutia de viteze a suferit un mic accident, cand dau inapoi se aude un zgomot un TAC TAC TAC TAC TAC exact zgomotul acela produs de plasticul pus la spitele unei biciclete, mentionez ca m`am uitat la toate rotile si nu atinge absolut nimic, daca dau inapoi si o scot pe liber in timp ce ea inca merge zgomotul dispare, cand bag in marsharier zgomotul reapare ce poate sa fie? la mersul inainte nu se aude nimic, am sa inregistrez sunetul sa auda toata lumea despre ce este vorba, zgomotul provine de undeva din partea dreapta cum te uiti la masina fix pe la cutie, am intrebat si un mecanic asta seara si nu a avut idee ce este dar mi`a zis ca sigur este din cutie
Old 05-01-10, 21:19   #2
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]
Default Re: zgomot la mersul in marsharier

ascultati aici sunetul produs la mersul inapoi, am bagat telefonul sub capota https://www.youtube.com/watch?v=qogGbZ1q7BI
Smenarul is offline   Reply With Quote
Old 08-01-10, 18:57   #3
B-74-WRC

Stage 5

B-74-WRC's Avatar

Sa nu fie tripodele sau doar una din ele respectiv cea din dreapta ,sau uleiul din cutie sa fi fost insuficient si ???????????(vezi sa nu fie sarit un colier de la planetare sau tripoda sau sa atinga pe undeva ceva de genu in zona)
B-74-WRC is offline   Reply With Quote
Old 08-01-10, 19:26   #4
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]

nu cred ca este de la planetare ptk am suspendat rotile din fata pe rand si se aude si cu roata dreapta suspendata si cu cea stanga de atins nu cred ca atinge nimic ptc am pus`o pe groapa si m`am uitat si eu si un mecanic pe dedesubt, faza este ca atunci cand dau cu spatele daca o scot din viteza cand inca merge nu se mai aude, daca era ceva sa atinga se auzea fie ca e in viteza fie canu este si cred ca se auzea si daca dadeam in spate, multi spun ca este pinionul de marshalier, problema este ca nu gasesc pe nimeni care sa imi desfaca cutia multi nu se baga cica nu au mai desfacut mai sunt vreo 2 service`uri pe care trebuie sa le vizitez sa vad ce imi spun daca nu, dau o fuga pana la VW, are idee cineva c`am care ar fi pretul sa mi se desfaca cutia si sa se inlocuiasca pinionul plus sa o puna la loc? pinionul l`am gasit si este 410 RON dar am fost la un mecanic care a zis ca nu a mai desfacut cutii si crede ca ar putea sa mi`o faca si mi`a cerut 100 si ceva de euro pt manopera cea ce mi se pare aberant de mult tinand cont ca nu a mai facut operatiunea asta , in orice caz care ar fii pretul manoperei pentru efectuare operatiunii asa informativ....

iar ulei daca nu era nu imi mai mergeau calumea nici celelalte trepte, imi intra fff usor in viteze, nu caraie si nu maraie doar ca se aude sunetul ala care in filmulet este mult mai amplificat decat in realitate.....
Old 15-01-10, 08:18   #5
geo_mycar

Stage 2

SALUTARI, si eu am aceeasi problema doar ca al meu e un golf 3. dak reusesti sa i faci ceva te rog sa postezi pt ca ma intereseaza si pe mine. multumesc anticipat
geo_mycar is offline   Reply With Quote
Old 15-01-10, 08:19   #6
geo_mycar

Stage 2

a zis cineva de ulei, nu e din cauza asta pentru ca am verificat, am ulei in cutie ....
Old 16-01-10, 00:14   #7
tzeasta

Stage 5

tzeasta's Avatar

Member of:
[VW]

am aceasi problema as fi foarte incantat sa vad cum ai rezolvat tu
tzeasta is offline   Reply With Quote
Old 17-01-10, 23:08   #8
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]

vad ca e problema comuna, voi ce motoare aveti? am inteles ca la golf 4 cutiile de 1.4 si 1.6 sunt c`am firave, eu am un 1.6 16v pana acum nu am facut nimic, am contactat cativa mecanici si mi`a fost recomandat chiar sa schimb cutia am fugit cum am auzit terminati de oameni si mai am vb cu cineva si mi`a spus ca e posibil sa fie ceva slabit in cutie si daca mai astept sa se incalzeasca afara imi desface el cutia, am sa mai astept ceva timp sa ma pregatesc cu mai multi bani in caz ca este ceva mai grav pe acolo sper sa o rezolv luna viitoare daca are timp si eu bani... oricum am sa postez si aici dupa ce am sa rezolv problema, acum sunt altele prioritare...
Old 18-01-10, 12:41   #9
tzeasta

Stage 5

tzeasta's Avatar

Member of:
[VW]

am 1.6 akl motor
Old 19-01-10, 11:52   #10
HS-AS1965
VW Driver

Stage 2

HS-AS1965's Avatar

Member of:
[VW]

Salut m-am confrunat si eu cu aceeas problema la skoda octavia. este un loc sub masina .. pe la cutie .. nu stiu exact unde .. dar stiu ca si anul trecut am patit la fel in iarna si acuma se aude . trebuie sa merg iara sa scot gheata de acolo. Aia de la service au vrut prima data sa imi schimbe tamponul de la cutie daca nu stateam langa ei dadeam 350 RON aiurea. nu va faceti griji este din cauza ghetei care se aduna .

Psihologul mi-a spus ca sunt nebun, insa vocile din cap imi spun ca nu e asa.
HS-AS1965 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-10, 21:20   #11
tzeasta

Stage 5

tzeasta's Avatar

Member of:
[VW]

pei eu am patit asta iarna trecuta si asta vara sa auzit ce naiba nu sa topit zapada)
Old 20-01-10, 00:42   #12
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Ar fi tare ca zgomotul care se aude in linkul atasat sa fie de la gheata, si asta doar in marsarier.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-10, 06:36   #13
Smenarul

Stage 5

Member of:
[VW]

daca era de la un tampon zgomotul se auzea fie ca masina e in viteze fie ca este pe liber dar eu cand dau inapoi daca o scot pe liber zgomotul dispare daca era un tampon ceva zgomotul nu trebuia sa inceteze cand scoteam pe liber, am avut si eu gheata dedesubt , prima data de la asta am crezut ca este dar se incalzise afara si tot mai facea, am fost la service de au pus`o pe gropa si s`au uitat sub ea E DIN CUTIE si asta mi`a spus`o vreo 3 mecanici unii au zis ca e pinionul de marsharier iar unul a zis ca nu domnule nu e pinionul am ceva slabit in cutie un melc zicea el ca este posibil sa fie, in orice caz pana nu desfac cutia nu am sa aflu ce are....
Old 20-01-10, 15:39   #14
geo_mycar

Stage 2

a reusit cineva sa rezolve problema? daca da, va rog spuneti- mi si mie cam cat va costat?
Old 20-01-10, 15:40   #15
geo_mycar

Stage 2

faza cu gheata nu prea cred sa fie pt ca eu am masina din septembrie, tot la fel facea ... cineva mi a zis ca ar fi pinionul de marsharier
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -