Salut ! de saptamana trecuta imi ramane un martor aprins in bord este cel cu pompa de injectie ! de c sa aprins ? sa fie o eroare sau are vreo defectiune ? masina merge la fel ca inainte ! cam ce poate sa aiba ?
am gasit ceva este "lumina de avertizare gaze de evacuare" asa scrie in cartea masinii !!!! acum nu stiu de c sa aprins ?! in carte scrie ca este de vina sonda lamda !!! cred ca trebuie sa o pun pe tester cel mai bine ! unde gasesc un service ? ca eu stiu cateva dar nu au tester ? sau pot sa resetez martorul ala ?
Nu te ingrijora prea tare. E problema clasica la toate 16v din pacate. Recomandabil ar fi sa le schimbi pe toate si sa pastrezi in portbagaj una de rezerva daca ramai in pana pe drumuri.
Daca e o bobina atunci costa cam ~150RON bobina + scanatul si inlocuitul probabil 100-150RON depinde de service... si e recomandat sa pui bobina originala VW.
pot cumva sa dezactivez martorul acela ? sa nu mai stea aprins? m-am uitat pe la sigurante dar cu toate ca era indicata pompa pe tabelul ala si unde se gaseste siguranta nu am reusit sa sting martorul ! te rog ajuta-ma sa il sting ! ma obsedeaza!! acum 2 sapt am schimbat alternatorul si nu prea mai am bani acum si cand vad martorul ala ma apuca groaza )
Lasa becul in pace ca e bine sa te atentioneze.
Indicat ar fi sa nu mai circuli asa cu masina. Pt. ca benzina nearsa in cilindrul cu probleme ajunge in locuri nepermise. Plus ca masina merge in trei pistoane acum.
ok ! merci mult ! deci zici ca e bobina de vina, tre sa ma duc sa o schimb ! o sa o trag pe dreapta pana la sf lunii ca nu am fonduri ! traiasca metroul !
Neaparat sa faci o diagnoza.
Poate fi si altceva, dar de obicei cam asta se intampla cel mai des.
Sunt patru cate una pt fiecare piston. Dar o schimbi si tu doar pe cea care face probleme acum, iar mai tarziu cand iti revii cu cascavalul ...
Bafta
Eu ma refeream la problema financiara, nu efectiv la inlocuirea bobinei pt a scuti manopera. Sa cumpere si sa inlocuiasca ( la service) doar pe cea care face probleme. Scuze, daca nu am fost prea clar in exprimare.