Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OLTCIT > Zona tehnica Oltcit

Zona tehnica Oltcit Zona tehnica, secrete, tips&tricks Oltcit

Reply
 
Thread Tools
Old 09-08-08, 11:19   #1
sebabaur

Stage 2
 
sebabaur's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 70
Member of:
[Oltcit]
Default Probleme sistem franare fata

frana fata m-i se blocheaza. as vrea sa stiu daca se mai gasesc pompe de franare si conducte pana la etriere fata, am frana pe discuri langa cutie nu la roti, posibila cauza si garniturile de la semietriere, se pot confectiona din altceva sau trebuiesc neaparat originale?
__________________
Sebaur
sebabaur is offline   Reply With Quote
Old 09-08-08, 13:07   #2
**COSMIN**
Oltcit Driver

Stage 5
 
**COSMIN**'s Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 774
Member of:
[4Rally]
[Oltcit]
Default Re: probleme frana fata

trebuiesc garniturile originale.
nu cred ca trebuie sa cumperi piese noi, incearca sa remediezi problema.

desfa etrierii dupa cutie, prinzi semietrierii intre ei cu 2 suruburi lungi , si coectezii etrierii pe rand la o conducta direct din pompa, dai pedale pana scoti pistonasele, dupa aia scoti garniturile ( cu grija sa nu le ciupesti, rupi) cureti bine etrierii ( in santurile unde vin garniturile la pistonase cureti cu o bucatica de lemn, o aschie care intra acolo) nu cu ceva metalic , pentru ca daca nu ai experienta risti sa maresti santul ala.

cureti si garniturile , le ungi cu lichid de frana ( dot 4) , le pui la loc, la fel si pistonasele, le unghi cu lichid le bagi la loc, pui etrierii pe masina. poti sa faci aceeasi operatie si la etrierii spate , o sa fii uimit cata mizerie si piatra de strange in etrieri si in spatele garniturilor.

pui etrierii la loc de masina, eventual ungi cu vaselina filetele aeresitoarelor, ca sa le poti desface usor si sa nu strici capatul hexagonal cand faci aerisirea sau cand o sa mai ai nevoie sa mai demontezi.

scoti lichidul din pompa, cumperi o sticla de alcool tehnic, si pui in bidonasul de lichid pana il umplii, faci pedale pana se intareste, desfaci aeresitorul, si dai pedale pana iese tot alcoolul. pui jumatate de bidonas de lichid, si dai pedale, pana esti sigur ca pe toate conductele ( 3 aeresitiare , unul la ambii etrieri fata , si cate unul la fiecare etrier spate ) iese lichid de frana si nu alcool tehnic, iti dai seama dupa miros, si daca freci intre degete lichidul care iese pe conducte. dupa aia pui lichid, faci aerisirea la frane si o sa ina beton fara sa se mai blocheze.
__________________
**COSMIN** is offline   Reply With Quote
Old 14-08-08, 08:57   #3
sebabaur

Stage 2
 
sebabaur's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 70
Member of:
[Oltcit]
Default Re: probleme frana fata

am rezolvat problema, era pompa dezamorsata, acum am frane brici, dar as dori aerisitori noi ca astia pe care-i am sunt de tot rasul (au fost fortati si sunt duse la vale exterioarele). mai nou am probleme iar cu pornirea ca am avut ceva gunoaie prin benzina. cred ca il las un timp pana fac rost de bani si desfacmotor+cutie, curat, gresez, schimb ulei si filtre si dupa nu cred ca mai am probleme, mersi mult oricum
sebabaur is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -