Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 10-09-08, 18:13   #1
GRIGO

Stage 5
 
GRIGO's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,936
Member of:
[Moderators]
[X-Team Racing Club]
[Virtual Tuning 3D]
[Old School Cars]
Default Large Hadron Collider ( LHC )

Dupa cum bine stiti una din "bombele" momentului este Large Hadron Collider
care nu stiti despre ce este vorba puteti citi aici
Ce parere aveti despre acest experiment ... ?
sunteti de acord cu el ?

un filmulet care explica mai bine despre ce este vorba gasiti aici

->>>
Organizaţia europeană pentru cercetări nucleare (CERN) va pune în funcţiune, pe 10 septembrie, Large Hadron Collider (LHC), un accelerator de particule gigantic, destinat descoperirii secretelor creării Universului, a anunţat, joi, directorul general al organizaţiei.

Large Hadron Collider este îngropat la 91 de metri sub Alpi, în regiunea graniţei franco-elveţiene. Locul în care se află acceleratorul are lungimea de 27 de kilometri şi înălţimea egală cu cea a unei clădiri de 12 etaje. Dispozitivul a fost realizat pentru a genera o temperatură de peste trei miliarde de grade Celsius, astfel încât să poată crea condiţiile existente imediat după Big Bang.

Mecanismul, a cărui construcţie a început în 2003, va fi pus în funcţiune cu aproape un an întârziere faţă de calendarul prevăzut.

GALERIE FOTO

LHC, care a costat 5,57 de milioane de euro, este necesar pentru a obţine condiţiile care au existat în primele secunde de după Big Bang, prin unificarea atomilor la viteze mari.

În cadrul evenimentului, particulele atomice se vor deplasa în jurul unei serii de inele, aliniate pe aceeaşi direcţie cu magneţi puternici, care vor accelera particulele până când acestea vor atinge o viteză apropiată de cea a luminii. Fiecare particulă se va deplasa în tunelul lung de 27 de kilometri de 11.245 de ori într-o secundă înainte de a intra în coliziune cu o alta. Temperatura generată de ciocnirile dintre particule va fi de 100.000 de ori mai mare decât cea din centrul soarelui, cercetătorii fiind de părere că aceasta va fi suficient de puternică pentru a dezvălui primele particule care au existat în momentele de după naşterea Universului.

Cu ajutorul acestui mecanism, cercetătorii speră să găsească bosonul Higgs, o particulă instabilă numită şi "a lui Dumnezeu", pe care mulţi au studiat-o fără să o fi văzut vreodată. De asemenea, specialiştii vor să studieze supersimetria, un concept care permite explicarea uneia dintre cele mai bizare descoperiri din ultimii ani, aceea că materia vizibilă nu reprezintă decât 4% din Univers. Materia neagră (23%) şi energia neagră (73%) împart restul. Cercetătorii de la CERN vor, de asemenea, să studieze misterele materiei şi anti-materiei.

Experimentul nu are numai susţinători, ci şi opozanţi. Astfel, un grup de militanţi pentru protecţia mediului din Hawai au depus o acţiune în justiţie, cerând un ordin de interdicţie contra specialiştilor CERN. Reclamanţii se tem că experimentul ar putea genera o gaură neagră care să distrugă viaţa pe Terra.

"The Large Hadron Collider este ca o maşină a timpului care ne va duce mult înapoi în perioada Big Bang-ului, prin recrearea condiţiilor care au existat atunci. Vom vedea astfel noi tipuri de materie pe care nu am fost capabili să le identificăm anterior", a declarat Frank Close, specialist în fizică la Universitatea Oxford, în urmă cu mai multe luni. "Ideea că acest experiment ar putea atrage sfârşitul lumii este ridicolă", a spus el.

CERN, primul laborator de cercetare din lume pentru fizica particulelor, este un organism internaţional fondat în 1954 de 12 ţări europene.
articol preluat de pe mediafax.ro


->>>
Doi cercetatori controversati incearca sa amine in instanta inaugurarea acceleratorului Large Hadron, de teama ca ciocnirile de particule vor crea o gaura neagra care va devora Pamintul.

Accelerator particule


Acceleratorul trezeste spaime in rindul excentricilor. Fizicianul Walter Wagner si Luis Sancho, un „om de stiinta“ misterios, se tem ca punerea in functiune a celui mai avansat accelerator de particule, planificata pentru mijlocul lunii iulie, ar putea cauza sfirsitul planetei. Ei au intentat un proces, in acest sens, la o instanta judecatoreasca din Hawaii, impotriva Laboratorului European pentru Fizica Particulelor (CERN). Judecatoria din Hawaii nu are insa nici o putere asupra unei organizatii interguvernamentale europene, noteaza „New York Times“.

Dispozitivul gigant de linga Geneva, Large Hadron Collider (LHC), a carui constructie a durat 14 ani si a costat 8 miliarde de dolari, va realiza ciocniri intre protoni, la energii extrem de inalte, pentru a recrea conditiile pe care le-a avut universul la o trilionime de secunda dupa explozia initiala, Big Bang. Publicitate

Walter Wagner si Luis Sancho subliniaza posibilitatea ca acceleratorul sa genereze o gaura neagra minuscula, care va inghiti Pamintul, sau unele particule numite „strangelets“, care vor transforma Terra intr-un bulgare de materie moarta.

Cei doi urmaresc aminarea inaugurarii acceleratorului pina cind vor fi realizate un raport de siguranta si o evaluare a impactului asupra mediului. Pentru asta au chemat in instanta atit Laboratorul European pentru Fizica Particulelor (CERN), sub tutela caruia se desfasoara proiectul, cit si colaboratorii americani ai lui, Departamentul de Energie, Fundatia Nationala pentru Stiinta si Fermilab, un laborator de fizica particulelor de linga Chicago.

Prima audiere in cadrul procesului a fost programata pentru 16 iunie, a declarat un purtator de cuvint al Departamentului american de Justitie. Jurnalistii de la „New York Times“ se intreaba insa de ce s-ar prezenta CERN, o organizatie europeana cu sediul in Suedia, intr-o sala de judecata din Hawaii. Pus in fata acestei intrebari, Wagner a declarat ca CERN ar trebui sa se supuna in mod voluntar jurisdictiei instantei americane, subliniind ca el si Luis Sancho au preferat sa declanseze procesul in Hawaii, si nu in Elvetia, din motive financiare.

In vreme ce Departamentul de Energie si Fermilab au refuzat sa comenteze pe marginea cazului, un purtator de cuvint al CERN, James Gillies, a precizat: „Este greu de imaginat cum o instanta din Hawaii ar putea sa aiba jurisdictie asupra unei organizatii interguvernamentale europene“. In plus, el a mai adaugat ca „nici un indiciu nu sugereaza ca acceleratorul prezinta vreun risc“, subliniind, de asemenea, ca siguranta LHC a fost confirmata deja de doua rapoarte, iar un al treilea este pe cale de a fi finalizat.

Cu toate astea, Wagner considera ca toate asigurarile privind siguranta pe care le dau oficialii CERN sint doar o simpla propaganda. El a apreciat evaluarile oficiale drept „fundamental eronate“ si s-a plins ca au fost initiate prea tirziu. Primul astfel de raport a fost realizat in 2003, noteaza „New Scientist“, si a conchis ca „nu exista o baza pentru nici o amenintare imaginabila“. A admis ca exista o posibilitate redusa ca LHC sa creeze gauri negre marunte cu durata de viata redusa sau „monopoluri magnetice“ care distrug protonii din atomi, insa a mentionat ca nici unul dintre scenarii n-ar putea duce la un dezastru.

Walter Wagner a mai initiat procese de acest tip inainte de punerea in functiune, in 2000, a acceleratorului de ioni grei relativisti al Laboratorului National Brookhaven din Statele Unite. Barbatul n-a avut cistig de cauza, iar acceleratorul nu a generat nici un scenariu apocaliptic, de cind a fost inaugurat. Cu toate ca profetiile nu i s-au indeplinit, Wagner nu este un diletant in domeniu.

El a studiat fizica si a desfasurat cercetari privind razele cosmice la Universitatea Berkeley din California, urmind ulterior un doctorat la Universitatea California de Nord. De cealalta parte, Luis Sancho a decis sa pastreze un val de mister in jurul sau. S-a descris ca un cercetator al teoriei timpului, traieste in Spania, insa nici macar colegul sau de proces nu stie unde locuieste cu certitudine, desi presupune ca in Barcelona.

articol preluat de pe cotidianul.ro
__________________

Last edited by GRIGO; 10-09-08 at 18:20.
GRIGO is offline  
Old 10-09-08, 18:19   #2
U_TUNING

Stage 5
 
U_TUNING's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,665
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]
[Nissan]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

o sa muuuuuuuuuuriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmm baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
U_TUNING is offline  
Old 10-09-08, 19:31   #3
cryssl

Stage 5
 
cryssl's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,671
Member of:
[4Rally]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

muriti voi eu imi iau o sticla de jack si un trabuc si tot nu mor
cryssl is offline  
Old 11-09-08, 01:25   #4
AAAAK

Stage 3
 
AAAAK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 152
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

se va intampla un mare caka adica nimic .
AAAAK is offline  
Old 11-09-08, 01:29   #5
quick_silver

Stage 5
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 447
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

)) astia o stricat atatia bani pentru masinaria aia de 91 metri adancime )) o sa rugineasca acolo ingropata in munti )
nu murim noi =))
quick_silver is offline  
Old 11-09-08, 01:30   #6
metal-militia

Stage 5
 
metal-militia's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 372
Member of:
[Virtual Tuning]
[X-Team Racing Club]
[Mitsubishi]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

cand am citit "large HardON" am crezut ca e ceva porno
metal-militia is offline  
Old 11-09-08, 09:49   #7
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

Astia au inceput sa se joace de-a Dumnezeu, chiar daca vor sa faca bine planetei. Tot o distrugem noi cu toate reparatiile lor.
Mustang is offline  
Old 11-09-08, 12:35   #8
DannyKid

Stage 5
 
DannyKid's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,102
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

=))))))))))
gaura aia neagra..e de marimea unei muste........si cica in 4 ani ar putea sa inghita pamantul daca se mareste..
dar oare...daca ei pierd "jucaria" de sub control ...cred ca se va mari ) si ...hop ) ne`a inghitit )))
__________________

O prietenie, O familie, Un Club ! ~ Shadows Racing Team ~
DannyKid is offline  
Old 11-09-08, 12:55   #9
cryssl

Stage 5
 
cryssl's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,671
Member of:
[4Rally]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

http://www.realitatea.net/video_4608...ve_340582.html


cam asta se poate intampla
cryssl is offline  
Old 11-09-08, 14:05   #10
Cristy65

Stage 5
 
Cristy65's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,140
Member of:
[RENAULT]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

pe romani oricum nu-i inghit nici spaniolii,nici italienii,nici americanii,mai nimeni nu inghite romanii.apoi ne-a inghitii gaura asta neagra.noi cred ca am scapat ca ce-i rau nu moare
__________________
Cristy65 is offline  
Old 11-09-08, 14:51   #11
AAAAK

Stage 3
 
AAAAK's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 152
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

Se apropie sfarsitul lumii? Nu te panica ! Hai in Romania ca suntem cu 50 de ani in urma )
AAAAK is offline  
Old 11-09-08, 14:59   #12
Cristy65

Stage 5
 
Cristy65's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,140
Member of:
[RENAULT]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

Quote:
Din cate am inteles au lucrat si vreo 60 de romani la proiectul LHC (Large Hadron Collider) ceea ce inseamna ca`i posibil sa:
1. nu porneasca din prima
2. explodeze in momentul in care se apasa butonul rosu
3. sa nu functioneze pentru ca niste unii au furat cablurile de cupru si le`au vandut peste drum la fier vechi…

PS: Oricum nu murim, stati linistiti… La cat noroc am eu… Nu am cum sa scap de rate, de dobitoci si de datorii atat de usor…
sursa: http://www.visurat.ro/

foarte tare frate
Cristy65 is offline  
Old 12-09-08, 14:02   #13
synu
4Rally

Stage 4
 
synu's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 267
Member of:
[4Rally]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

dar daca stiu ca pot pune omenirea in pericol de ce or mai face atatea experimente!!??
totusi am iesit pe gaura intram tot pe gaura
synu is offline  
Old 12-09-08, 16:01   #14
SHOGUN-A8

Stage 5
 
SHOGUN-A8's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,889
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

STIRE DE ULTIMA ORA :
Experimentul de ieri din Elvetia a esuat deoarece un grup de romani a furat 1,3 kilometri din tunelul in care se aflau si cei 20 de protoni. Din pacate viteza cu care au actionat romanii a fost net superioara vitezei protonilor
__________________

Anyway....Chernobyl....here i come...I love Chernobyl!!!
SHOGUN-A8 is offline  
Old 12-09-08, 17:37   #15
cryssl

Stage 5
 
cryssl's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,671
Member of:
[4Rally]
Default Re: Large Hadron Collider ( LHC )

hahah
cryssl is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -