Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 15-05-08, 14:22   #1
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Oare de ce simtim nevoia de a ni se spune cum trebuie sa gandim?

Imi spunea azi un prieten..: "daca vrei sa stii care este situatia reala la noi,acum, vezi ca a scris X.Y un tratat legat de asta,in care explica....etc"..... DE CE am nevoie sa citesc parerea si concluziile lui X ,pentru a ma ajuta sa-mi conturez o parere sau pentru a-mi INSUSI o parere? Este foarte bine ca PE LANGA contactul direct cu viata reala si cu oamenii care o fac, sa avem si pareri ale altora,invariabil influentate de parcursul vietii fiecarui individ (binenteles valabila si cazul personal-eu,tu),insa poate nu este tocmai nimerit a trai si a vedea lumea numai prin ochii si filtrele mintii altcuiva,indiferent de pregatirea,cultura sau clarviziunea acestuia,bazandu-ne in aceasta posibila decizie pe.......dimensiunea succesului comercial al cartii lui sau pe aprecierea sa in ochii criticilor ...Poate ar trebui sa cred ca orice produs alimentar ce se vinde foarte bine ,este si benefic organismului sau orice din gama cosmetica ce este apreciat unanim in lumea modei,este in mod automat o adevarat cura de sanatate...?!... ...Da,poate ar trebui,mai ales ca altfel as fi considerat un paria,un nebun sau doar pur si simplu as ajunge sa fiu marginalizat de societate

Succes tuturor, viata lunga si prospera...

PS: astept si parerea altora care AU o asemenea chestie,nu care doar tin sa posteze aici.....poate nu mai era nevoie s-o spun.
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline  
Old 16-05-08, 15:46   #2
denver
Fiat Driver

Stage 5

denver's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Old School Cars]
[LANCIA]
Default Re: Oare de ce simtim nevoia de a ni se spune cum trebuie sa gandim?

Eu cred ca parerea proprie conteaza mai mult decat parerea orcarui din jur indiferent de experientele traite de acesta/aceasta , traim intr-o lume in care publicitatea face totul , daca x zice ca produsul y este bun sar toti pe el indiferent daca au sau nu macar o idee cat de mica despre acel produs , uneori apelam la ce zic altii doar ca sa fim in pas cu moda... uneori uitam de propriile gusturi si utilizam anumite lucruri pe placul celor din jur , doar pentru a parea mai presus , mai tari , parerile altora nu conteaza pentru ca avem o minte proprie cu care gandim separat indiferent daca gandurile sunt comune sau nu , parerile altora conteaza cand ? ... cand au trecut prin mai multe decat noi , eu de exemplu desi am o varsta destul de frageda m-am lovit de inimaginabil de multe belele in viata dar , mai am de invatat niciodata nu scapi de belele , asa ca aici conteaza parerile altora , invatam din propriile greseli dar si din greselile altora , in rest publicitatea face totul , dau exemplu , un amic al unei rude l-am cunoscut din intamplare n-am treaba cu el , si-a luat bmw nush de care , s-a gandit la parerile celor din jur despre el sau la parerile altora ca este o masina buna , dar acum o scoate din parcare din an in paste , chiar i-a fost si lovita in parcare lol , fata de dacia pe care o avea inainte si isi permitea sa o foloseasca zi cu zi , a facut un lucru bun ? nu , categoric nu , cand auzim parerile altcuiva de bine sau de rau tindem sa-l ascultam , tii cu o anume echipa , iti place o anume marca de masini , cineva iti spune ca lui ii place alta sau ca nu ii place marca preferata de tine , tinzi sa crezi in vorbele lui , gresit :P , eu unul ca persoana de exemplu ascult hip hop , marca preferata este fiat (motivele nu conteaza) , lucrurile astea nu se vor schimba , parerile altuia nu le iau in calcul , imi plac mie , ma reprezinta , totul se rezuma la mine , eu , corpul meu , mintea mea , viata mea , nu viata lui x-ulica si indiferent cat ar sustine x-ulica ceva eu tot la parerile mele raman , sunt eu nu sunt x-ulica , uneori trebuie sa acceptam realitatea si sa ascultam si parerile celor din jur , sunt multe persoane carora le place marca xyz , dacia , bmw , renault etc. (zic ceva legat de masini ca tot este un forum al pasionatilor de automobile) chiar daca parerea mea este buna despre acea masina , daca realitatea este alta o accept , dar parerea mea nu se schimba dupa ce zic cei din jur , poate masina respectiva m-a ajutat enorm si pentru mine a fost buna , asa ca totul este cu dus si intors , ca e slaba ca masina asta o accept dar nu inseamna ca este slaba si pentru ce am eu nevoie , legat de vestimentatie de exemplu , parerile altora nu conteaza , ia-ti aia ca e nush cum nu-ti mai lua asta ca nu arati bine , ceva de genu " ce pantaloni urati ai nu-ti sta deloc bine si masina este demodata rau
daa ?
afla ca nu dau nici ce am in toaleta pe vorbele tale
eu trebuie sa ma simt bine nu tu"
cam asa sta treaba , dar mai exista si anumite chestii care ne induc in eroare , dusmanul te face urat din invidie sau isi da o parere falsa despre ceva doar din rautate , prietenul te face frumos doar din politete sau isi da o parere buna despre ceva tot din politete fata de tine , dar cineva neutru isi va da mereu o parere nu neaparat corecta si exacta dar proprie si care poate te va ajuta mai mult decat parerea unui prieten sau unui dusman in timp ce persoanele care vor sa-si vanda produsele o vor face cu orice pret fara a se gandi la noi sau daca produsele respective ne sunt benefice sau nu.
Parerile altora conteaza ?
Si NU si DA , totul depinde de situatie , de fapt orice facem pe lumea asta depinde de situatie , acum facem bine in clipa urmatoare acelasi lucru ar putea fi ceva rau doar datorita situatiei si cam asta este parerea mea

PS: sunt foarte obosit sper ca n-am deviat de la subiect si m-am folosit pe mine ca exemplu in unele cazuri doar ca sa nu fac referire la alte persoane din viata reala :P

Succes tuturor dar in special tie lascarica si cat mai multe impliniri si bucurii in viata
Fiat Coupe 20VT Plus
2005 Iveco Daily

Carpe noctem
denver is offline  
Old 20-06-08, 17:08   #3
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

Multumesc pentru pareri si urari....bucurii nu vreau multe,pentru a putea sa le simt......Din fericire ,este un subiect la care nu merge postat "foarte tare frate" ..." lol" ...or "mi-as lua si eu una d-asta"....iar pentru a scrie mai mult sau a incerca sa gandim ce scriem,unora dintre noi ne este mult prea lene...
lascarica is offline  
Old 20-06-08, 20:06   #4
denver
Fiat Driver

Stage 5

denver's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Old School Cars]
[LANCIA]

mi-am facut timp special sa postez si am facut-o cu placere avand in vedere ca este un subiect interesant , nu este vorba de un motor V8 sau 4 in linie turbo la care sa sara toti cu cate o parere , este un subiect real ceva intalnit in viata de zi cu zi , aproximativ totul se invarte dupa parerile unora , dar raman la ideea mea cum am spus si mai sus , parerile altora sunt importante , dar nu mai presus de parerile proprii , lui x ii foloseste o pensula , oare si mie ? :P , nu prea , cel putin nu momentan , lucrurile prioritare trebuiesc rezolvate inaintea tuturor , chestiile astea in viata sunt ca regulile din circulatie , respectam semnalele politistului apoi semnalele luminoase ale semaforului si etc. fiecare lucru are o importanta anume , mai mare , mai mica , este un lucru important de care trebuie sa ne ocupam inainte de altele , dar eu ajung la altceva :P , am avut o zi lunga , sunt obosit , nu`i o scuza dar este ceva ce putem intelege , unii cel putin :P , nu-i nici vorba de lene , lenea.... unii chiar cred zicala "pauzele lungi si dese cheia marilor succese" , lenea nu`si are rostul , nu facem decat sa amanam ceva ce oricum vom fi nevoiti sa facem ....
denver is offline  
Old 29-06-08, 00:21   #5
pHlow
4Tuning International Member

Stage 5

pHlow's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Nu cred ca iti spune cineva CUM sa gandesti.. Fiecare isi spune/scrie modul in care gandeste. Este alegerea fiecaruia sa ia ceva din modul de gandire al respectivului. Parerile, si in special cele avizate, sunt pentru a ajuta o persoana care nu are cunostinte suficiente in acel domeniu. Spre ex: vrei sa iti cumperi o masina. Te interesezi la cateva persoane avizate pentru a putea vedea ce ti se potriveste. Cu totii am intalnit in scoala generala,liceu si ma rog.. teorema lui Pitagora. Acea teorema este modul lui de a vedea triunghiul dreptunghic. Si este ceva foarte folositoare , dar asta nu inseamna ca te manipuleaza respectivul. Nu cred ca trebuie sa te arzi ca sa ca stii ca focul asta face. Ne lovim zilnic de rezultate ale modului de gandire ale unui individ. Intradevar nu orice produs bine vandut este si benefic organismului, dar pe ambalaj scrie exact ce contine, si cu siguranta vei gasi un "tratat" sau mai stiu eu ce care iti va explica efectul asupra organismului.
Oricum si aceasta "informare" trebuie sa aiba o limita. Este adevarat ca nu te poti baza tot timpul pe ceea ce spun altii. In viata de zi cu zi esti obligat sa faci si decizii "imateriale", decizii care tin de fiecare persoana. Nu poate decide nimeni pentru tine ce hobby ti se potriveste sau mai stiu eu ce...
I am free, no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do.
pHlow is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -