Depinde de caz:
Am permis de 2 ani si cred ca mai mult de 1 an nu am folosit deloc(sau poate foarte putin) claxonul. Nu suport sunetul!
Am inceput sa il folosesc pentru ca traficul din Bucuresti provoaca irascibilitate.... si cum naiba sa nu ma enervez cand sunt pe banda 1 si tocmai dupa ce am trecut intersectia, vreo pipita/taximetrist imi taie fata sau opreste brusc, fara semnal, si ma blocheaza, sau cand vad pietoni ce traverseaza neregulamentar..si se mai si misca in reluare!
In general femeile si taximetristii sufera de nesimtire acuta! Ma descarc uneori trecand cu 10/h prin dreptul unui astfel de specimen care m-a deranjat/blocat.... tinand 2-3 sec. mana pe claxon. Cunosc persoane care au devenit dependente de claxon si abuzeaza nejustificat de el. La lucrarile din Bucuresti si la craterele care s-au format e normal sa adaptez viteza(respectiv sa trec foarte incet) fiindca nu vreau sa schimb baia la saptamana! Si vin stresatii cu masini cocostarcite si ard de nerabdare in spatele meu sa trec odata

In rest, prefer sa folosesc flashurile...