Quote:
|
Originally Posted by \"mos_gherilla\"
vreau sa stiu unde pot pune un topic legat de tehnica shofatului... adica voi astia mai meseriasi sa ne invatati pe noi astia mai blegi cum e cu cerculetele pe asfalt, intoarcerea la 180 din mers... etc. sau poate exista si n-am gasit io ...? sorry
|
pentru un 180 e simplu... atingi viteze minima necesara (pe zapada un 30 e suficient; pe asfalt uscat sa zic un 60, dar nu m-am uitat niciodata) dupa care tragi de volan (mai usor faci 180 pe partea stanga, inertia te ajuta sa faci manevrele),
imediat dupa ce ai tras de volan tragi frana de mana la maxim (sau in asa fel incat sa inghete rotile pe spate), cand ai simtit-o ca se duce de cur, iei contra la volan (sau lasi volanul liber, ca se vireaza singur), bagi frana de mana... daca cumva vrei s-o faci cu plecare, inainte sa virezi bagi a intia
sau a doua si
tii piciorul pe ambreiaj (sa
nu iei piciorul de pe ambreiaj cand bagi a intia pana nu te opresti, adica pana nu bagi frana de mana) pana cand bagi faran dupa mana si o accelerezi... (bineinteles, exista diverse variante)...
pentru cerculete, iti trebuie propulsie si un motor relativ puternic (in rap cu caroseria, eventual)