Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Closed Thread

Thread Tools
Old 12-02-09, 08:49   #1
bmwm5
Skoda Driver

Stage 5

bmwm5's Avatar

Member of:
[SKODA]
Default RESPECT

Acest post nu se vrea un necrolog,nu am sa scriu despre un fapt pe care-l cunoastem cu totii, ci despre ce se intampla pe langa.Zilele astea am urmarit la tv si nu numai manifestarile legate de moartea handbalistului Marian Cozma.Am vazut respectul vecinilor maghiari,felul in care au inteles ei sa-si prezinte condoleantele si circul mediatic romanesc,atat la tv cat si in ziare.nu mi se pare normal ca o televiziune sa-si faca audienta prezentand 24/24 priveghiul sau ziare in care se vorbeste despre un deces si alaturi de poza decedatului sa apara o pitipoanca goala.
Am fost aseara sa aprind o lumanare pentru un baiat alaturi de care am copilarit si pentru care aveam un respect deosebit...era un tip normal,crescut intr-o familie normala,intr-un cartier marginas care a ajuns departe pe munca lui.Nu am putut intra pana in casa,nici nu doream sa-l vad asa.Nu am putut pentru ca am fost aproape strivit la intrare de oameni care habar nu aveau cine a fost Marian,cine era sora,mama sau tatal lui,dar de dragul "spectacolului" vroiau sa intre.am vazut oameni care faceau poze.pentru ce?de ce nu putem fi si noi normali ca vecinii nostrii?de nu putem doar aprinde o lumare,rosti un Dumnezeu sa-l ierte si apoi sa lasam familia sa-l planga in liniste?
Aceste fiind faptele vreau sa mai spun doar atat:Respect poporului maghiar!Multumesc pentru lectia de normalitate

My name is Beu...BomBeu!
bmwm5 is offline  
Old 12-02-09, 09:09   #2
Sasha
Girl on Road

Stage 5

Sasha's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
Default Re: RESPECT

nu-nteleg de ce te mai chinui... chiar nu te-ai obisnuit cu gandirea asta a oamenilor..a romanilor in general... din pacate este foarte adevarat si faza cu "spectacolul"...nu conteaza care sunt circumstantele ei sunt prezenti acolo sa-i vada lumea... pacat... mentalitatea de k.kt si grandomania sunt omniprezente in tara asta..si va mai intrebati de ce nu mergem inainte...

Last edited by Sasha; 12-02-09 at 21:32.
Sasha is offline  
Old 12-02-09, 09:17   #3
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Să vedeţi aici emisiunea lui Mircea Badea de aseară, la ultimele minute, la sfârşit, exact asta spune şi el, moartea e finalul, nu e o parte din biznis, şi idioţii pseudoziarişti români nu or să înţeleagă asta, ca şi multe altele, niciodată...
şi ca să confirme încă odatăfaptul ca maghiarii nu mănâncă români, in ceasul al 13-lea s-au trezit şi unii ziarişti români:
Quote:
Originally Posted by ziare.ro
Dincolo de tragismul sau, moartea handbalistului Marian Cozma a facut posibila daramarea unuia dintre cele mai vechi si mai pacatoase mituri nationaliste, generator de personalitati si transformat in politica de partid.

Maghiarii nu mananca romani, nici in saramura, nici la protap. Un roman poate fi un adevarat erou al unei localitati din Ungaria, poate trai acolo fericit si respectat.

Maghiarii pot suferi pentru moartea unui roman asa cum sufera pentru nenorocirea unui conational, pot plange pentru un roman, pot aprinde lumanari pentru el, il pot omagia asa cum ar omagia un maghiar.

Reactia oamenilor obisnuiti din Veszprem si apoi din Szeged a fost uluitoare, o adevarata lectie pentru toti nationalistii fanatici. O emotie discreta, dar profunda din care s-a nascut un splendid recviem pentru un strain pe care l-au privit ca pe unul de-al lor.

"Va multumesc din suflet pentru ce-ati facut pentru copilul meu!". Vorbele gatuite de lacrimi ale tatalui lui Marian Cozma, acelasi care inainte de ajunge in Ungaria le recomanda tuturor sa nu mai plece din tara, spun totul despre ce a vazut si ce a simtit odata ajuns acolo.

Romanii ar fi reactionat oare la fel in cazul asasinarii unui sportiv din Ungaria?

La randul ei, politia maghiara a dat o adevarata lectie de eficienta si profesionalism. In doar trei zile suspectii au fost prinsi, desi reusisera sa treaca frontiera. Mai bine nu comparam cu ancheta dublului asasinat din Brasov!

Din nefericire, a fost nevoie de o astfel de tragedie cumplita pentru a intelege ca de-o parte si de alta a granitei nu sunt inamici, iar inflamarile nationaliste sunt perfect aberante.

Un priveghi, sute de ochi inlacrimati, o mare de lumanari si una de lacrimi au spulberat sau ar fi trebuit sa spulbere toate ideile preconcepute.

Vedeta pentru audienta

In schimb, in Romania, televiziunile au reusit din nou sa fie gretoase. In timpul vietii, Marian Cozma a fost o vedeta a maghiarilor, nu a romanilor. Cati dintre noi au auzit despre el, desi ar fi meritat cu varf si indesat sa fie cunoscut?

Seara de seara, la stirile din sport sunt analizate pana in cele mai mici detalii fiecare ranjet al lui Becali, fiecare ragaitura a lui Borcea sau orice silaba a lui Copos.

Nu exista alte sporturi in afara de fotbal, nu exista alti sportivi, decat, eventual, in timpul olimpiadelor. In rest, televiziunile se scalda cu placere in hardaul puturos aducator de audienta.

Iar Marian Cozma a devenit vedeta pentru presa din Romania doar cand, prin moartea sa, a adus audienta. Am asistat din nou la aplicarea intocmai a "retetei mediatice Petrila" sau a oricarei alte tragedii stoarse pana la ultima picatura de potentialul de profit.

Transmisiuni in direct, vorbe pompoase, falsa piosenie, ziduri care se umplu cu mesaje lacrimogene, reale sau inventate, cine mai stie?, politicieni care se jelesc in direct ca la moartea propriului copil, dezbateri interminabile cu intrebari stupide in care fiecare isi da cu presupusul fara a avea informatii, dupa cum il duce mintea, si chiar incitari la ura rasiala impotriva romilor.

Culmea nerusinarii, un ziarist de la Gardianul a debitat, cu ochii pe imaginile de la Veszprem, ipoteza unui asasinat rasist comis de un ungur impotriva unui roman sau de un catolic impotriva unui ortodox.

Pe cat de frumoasa si calda a fost reactia din Ungaria, pe atat de josnica a fost reflectarea evenimentului pe ecranele din Romania. Daca sperietoarea nationalismului a primit, si ea, un cutit in inima, cinismul si nerusinarea au cucerit noi culmi.

Last edited by aleks; 12-02-09 at 09:30.
aleks is offline  
Old 12-02-09, 10:38   #4
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

mie .. uneori imi este rusine ca sunt roman ... in aceste momente ..ieri zappam asa putin pe canalele tv .. si cand ce sa vezi .. OTV .. era prezent acolo .. sa vedeti acuma ***u intins la OTV ... eu acasa l-am scos din grila .. nu ii mia suport .. innebunesc cand ii vad ca intind ***u si se murdaresc de el pana la coate ...

este urat ca din ragedia unei familii .. a unui om sa faci audienta .. SA VA FIE RUSINE !

jurnalisti de tot C A C A T U !!!

Psycho is offline  
Old 12-02-09, 11:50   #5
DTH
2 Roti

Stage 5

DTH's Avatar

Member of:
[VW]
[Nissan]
[2 Roti]
[FOTO]
[4Rally]
[4Wheels]

Totul se rezuma la bani ...uneori imi este rusine cu tara mea ! Niste nenorociti !
DTH is offline  
Old 12-02-09, 14:03   #6
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5

EvLSant0S's Avatar

Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]

sa nu va mai fie rusine de tara, sa va fie rusine de oamenii care fac ce fac, usor usor se duce totul pwlii de suflet, de abia astept sfarsitul, o sa fie un spectacol pe cinste
Old 12-02-09, 21:28   #7
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

M-am abtinut foarte greu sa scriu sau sa deschid topicul cu privire la disparitia *ca sa spun asa* unui om.

Nu am cunoscut acest om personal... de altfel nu am stiut prea multe despre viata sa.
L-am vazut ultima oara la un meci al Romaniei (in urma cu o luna la campionatul european sau ce a fost) si m-am amuzat dar in acelasi timp m-am uimit ca un om de inaltimea sa poate juca handbal, si ca poate juca bine!

Nu stiu cand s-a intamplat tragedia, dar vineri pe seara am aflat. Am ramas pur si simplu uimit. Da, m-a deranjat foarte mult, mai ales ca a fost ucis de niste tigani... Nu pot spune ca plang ca un copil, dar regret ce s-a intamplat.

Sunt convins ca le este greu atat tuturor din familie, cat si celor care l-au cunoscut si care l-au indragit.
Nu pot spune decat ca suntem alaturi de familia indurerata.

Vreau sa spun un lucru: nu inteleg de unde pana unde atata nesimtire in tara asta...
Toti nesimtitii s-au dus la el acasa sa ii aduca un ultim omagiu (cum declara ei...). In mod normal (sau cum ar trebui sa fie), oamenii care vor sa il vada trebuie sa ii fie cunoscuti, din familie, sau prieteni.
Nu mi se pare normal sa vina toti oamenii care nu l-au cunoscut si care habar n-au avut cine a fost pana sa fie atata tam-tam in presa, doar sa fie si ei mieji.

Ca topicul este "RESPECT", sper ca a vazut toata lumea ca ungurii l-au plans la fel de mult cum l-a plans familia. Multi oameni unguri si-au exprimat amarul in Ungaria. UNGURI, MAGHIARI - cei pe care nu ii suporta tara asta. Ei cum de nu au boala pe noi, iar noi tot timpul avem ura impotriva lor? Uitati-va la acest exemplu: 2 echipe de handbal maghiare vor veni in Romania (daca nu au venit deja) pentru a-l duce pe ultimul drum! Ati vedea voi echipa de romani care sa se duca la un maghiar care a decedat precum Marian? Eu cred ca nu ar fi nicio echipa. I-ar aduce omagii doar in tara si atat!
Sa va fie rusine romanilor! Sa nu mai spuneti in viata voastra ca ungurii sunt ultima speta de oameni! Sa nu ii mai faceti bozgori in viata voastra!
Au mai mult caracter decat toata tara asta la un loc.
Decat sa fiti rasisti in directia ungurilor, mai bine ati fi rasisti in directia tiganilor, desi rasismul nu este o rezolvare!

Cat despre toata sarada cu televiziunea: lumea vrea rating. Baga fete triste ca sa se vanda produsul (ca o analogie cu marketingul).

Nu pot participa la inmormantare si nici la "desfasurarea" de maine de la stadionul Dinamo si sincer nu vreau!
Nu vreau pentru ca nu este dreptul meu de a il conduce pe ultimul drum, ci este dreptul familiei. Daca nu sunteti cunoscuti de-ai familiei, daca nu ati copilarit alaturi de el, nu aveti dreptul de a fi acolo. Puteti sa va rugati pentru sufletul lui si de acasa, puteti aprinde o lumanare in cinstea lui. Puteti lasa familia sa isi planga fiul, fratele si sa nu puneti paie pe foc.
Am vazut ca s-au facut poze, s-au amuzat taranii obositi ieri seara cand a fost adus in Bucuresti... n-au cei 7 ani de acasa... M-au scarbit aceste fenomene!

De altfel, ma scarbesc si mass-urile ieftine de pe messenger!
Daca lumea tine sa aduca un omagiu, nu se aduce printr-un mass cretin. Mai bine ati pune status la messenger acest lucru, sau un avatar cu el ... in memoriam.
Daca tot faceti massurile, faceti unul cu cap: nu mai spuneti ca Dumnezeu a luat un jucator de handbal foarte bun. Mai bine spuneti ca Dumnezeu a luat langa El un OM, nu un sportiv.

Sper sa ii fie mai bine acolo unde este acum.
Odihneasca-se in pace!
Mustang is offline  
Old 12-02-09, 21:35   #8
NONE
4Tuning International Member

Stage 5

NONE's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]

Vorba lu' Santos,astepam sfarsitul
parca vad..."femeile pe stanga barbatii pe dreapta"
on-topic,a fost un om mare Marian Cozma, si la propriu si la figurat
Dumnezeu sa il odihneasca in pace...
Old 12-02-09, 21:49   #9
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

Quote:
Originally Posted by EvLSant0S View Post
sa nu va mai fie rusine de tara, sa va fie rusine de oamenii care fac ce fac, usor usor se duce totul pwlii de suflet, de abia astept sfarsitul, o sa fie un spectacol pe cinste
gogule mai lasa documentarele alea ca usor usor o sa ajungi in plm pe LSD...
zGb is offline  
Old 12-02-09, 22:18   #10
EaGle
Banned

Stage 5

Mie sincer din Romania imi e dor doar de anumite locuri, distractie si prieteni, in rest de nimic !
Ne este mai usor uneori sa spunem ca Ungurii sunt asa, ca Bulgarii sunt asa, dar noi ? Cei ce au fost in Ungaria pana sa intre in UE, iar apoi dupa ce a intrat in UE, au vazut cat au evoluat si cat de rapid au evoluat. Nici nu-ti mai dai seama ca din Austria intri-n Ungaria.

Ne da peste nas fratilor, jurnalistii in general dramatizeaza si se folosesc de orice eveniment (bun sau rau) pentru a avansa-n cariera.

Pacat de tarisoara asta draga care a avut atat de multe atuuri, dar sunt personaje care o strica.

In luna asta in italia un cuplu a fost agresat de ~5 Romani (el batut, ea violata), alt cuplu omorat in accident de masina de un Roman care s-a dat jos din masina si s-a dus la bar sa bea bere ...

Poate o sa ma criticati ca nah, eu nu stau in Romania si comentez aiurea, dar tot Roman sunt si eu, au trecut 7 ani si credeti-ma, se vede mai accentuat diferenta fata de cum toti ceilalti cetateni ai UE tin la tara si valorile ei, iar in Romania fiecare trage din fiecare. " Scapa cine poate! "

Sper sa cititi cu ochi buni acest post
EaGle is offline  
Old 12-02-09, 22:55   #11
NONE
4Tuning International Member

Stage 5

NONE's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]

Ai mare dreptate Eagle,citisem pe un blog ca ne transformam exact ca americanii,munca => somn in fiecare zii,numai suntem cum eram inainte,romanul acela sarac dar petrecaret,singur ne-am facut-o.
Incet,incet o sa ne destramam de tot...dar asta este...punct si de la capat
NONE is offline  
Old 13-02-09, 10:13   #12
Ingerasul99

Stage 5

Ingerasul99's Avatar

Member of:
[DACIA]

Am remarcat ca la noi in tara dupa ce moare cineva intr-un anume fel, de exemplu acel om care a murit impuscat in jaful de la brasov ,l-au facut erou si pana atunci era un nimic,doar dupa ce mori ajungi cineva?De ce nu pot fi oameni legende vii, la noi in tara nu se da importanta la traditii sau cultura.

Ingerasul99 is offline  
Old 19-02-09, 02:56   #13
blazeyblaze
Afro Samurai

Stage 5

blazeyblaze's Avatar

Member of:
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by EvLSant0S View Post
de ce esti ipocrit? parca imi spuneai ca ti-e rusine ca esti roman si ca ai prefera sa fii tigan
blazeyblaze is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -