Locul de desfasurare: magazinul Diverta (RTC) din Plaza Romania.
Ma duc sa cumpar o cutie cu cd-uri.
Preturile sunt afisate prost - nu corespund cu ceea ce se afla pe stand.
Poate au corectat intre timp: verificati voi

Dupa un slalom pe strazile (cu semafoare!) ajung la o casa.
Mi se spune ca s-a blocat casa si sunt indrumat catre o alta casa - numarul xxx pentru ca nu au numere afisate (diametral opusa fata de cea la care eram).
Sunt calm, ma gandesc ca se mai intampla si ma indrept in directia indicata.
Ajung la casa mentionata in 5 minute de cautari si mi se sugereaza, daca vreau sa cumpar cutia, sa merg la o alta casa.
Ajung la o alta casa (numarul 5, undeva in fundul magazinului) si intreb - imi pierdusem deja calmul - daca pot plati produse acolo.
- Depinde! Ce produse aveti?
- Luate din magazin evident.
Cu un aer superior casierul imi spune direct ca .. sunt cam mistocar!!!
Imi aduc aminte ca il cunosc pe proprietar de pe vremea cand nu primea un credit la banca pentru ca s-a dus imbracat in bermude si il sun.
Acum eram eu in situatia lui - adica eram un client normal care dorea sa achite cateva produse si ajung sa fiu categorisit de casier ca fiind mistocar si luat peste picior.
Il sun pe patron si ii reamintesc in cateva cuvinte cine sunt folosind un limbaj colorat datorita nervilor si stressului creat de birocratia si formalitatile de neimaginat existente intr-un magazin.
Dialogul se finalizeaza cu un pariu pe 100 euro: cu asa un management al magazinului vanzarile ii vor scadea.
Daca ati avut experiente similare, sustineti-ma si evitati .. Diverta.
Voi castiga pariul pentru nu vreau sa fiu un roman batjocorit in tara lui de vanzatoare plictisite si/sau impertinente.
Va pup,
Ovidiu Fartat
Pentru conformitate am bonul de casa cu data la care s-a petrecut intamplarea.