12-11-09, 21:57
|
|
|
Accelarate Club Member
 Stage 5
Member of: [VW] [4Rally] [Accelarate Club]
|
Re: Windows vs Mac vs Linux
|
|
|
12-11-09, 22:04
|
|
 Stage 5
|
Daca ai, de ce nu ? Asa te pot intreba si eu, tu dai bani pe masini ? De ce ? Le poti fura => folosi gratis..
Eu folosesc Windows 7 x64 Ultimate build 7600 (RTM) pe PC-ul principal, tot asta pe un Laptop nou si pe ala vechi un XP Professional 32 bit.
Intr-adevar, Windows 7 e mai bine optimizat ca Vista, de fapt Windows 7 e acum ceea ce trebuia sa fie Vista cu adevarat cand s-a lansat, dar a fost semi-esec.
|
|
|
12-11-09, 22:09
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Vista e bun pt cine stie sa il foloseasca!
Daca punem 10.000 de teme si il modificam in tot halu..normal ca nu e stabil !
Asa cum am mai zis.. pt mine vista a fost si este foarte bun ca surfing, browsing, chestii usoare .
Nici windows 7 nu e departe de vista.. e aceeasi mancare de peste, numai ca poate fi folosit din prima secunda in care ti-au aparut pictogramele !
Si eu la inceput am ramas uimit de W7...am zis wow..ce tare, dar deja a inceput sa imi dispara literele de pe partitii ( fara sa ii fac ceva in sensu asta ), se ingreuneaza totu, cred ca ma voi intoarce la XP ( chiar daca imi arata doar 3 g..dar macar ii pot folosi )
|
|
|
13-11-09, 10:07
|
|
|
4Tuning International Member
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Quote:
Originally Posted by dolb
Asa cum am mai zis.. pt mine vista a fost si este foarte bun ca surfing, browsing, chestii usoare .
|
Iarta-ma dar pentru asta si un Windows 95 isi face treaba. Si sa nu mai vorbim de orice distributie linux care este gratuita si iti mai ofera si securitate pentru asta. (nu exploituri in IE,spyware, sau alte balarii)
Daca tot platesc pentru ceva, astept un minim de performanta, nu sa fie perfect doar pentru o secretara. Si poate si ea mai vrea sa faca ceva mai special si e nevoita sa revina la XP. (sa nu se inteleaga ca am ceva cu secretarele)
I am free, no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do.
|
|
|
14-11-09, 17:50
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dolb
Vista e bun pt cine stie sa il foloseasca!
Daca punem 10.000 de teme si il modificam in tot halu..normal ca nu e stabil !
Nici windows 7 nu e departe de vista.. e aceeasi mancare de peste, numai ca poate fi folosit din prima secunda in care ti-au aparut pictogramele !
Si eu la inceput am ramas uimit de W7...am zis wow..ce tare, dar deja a inceput sa imi dispara literele de pe partitii ( fara sa ii fac ceva in sensu asta ), se ingreuneaza totu, cred ca ma voi intoarce la XP ( chiar daca imi arata doar 3 g..dar macar ii pot folosi )
|
Cum ai dedus ca ma refeream la a folosi corespunzator sistemul de operare ? Nu are legatura ce am zis eu cu ce ai inteles tu. Vista e semi esec, este prost optimizat (Windows 7 are acelasi kernel dar mult mai bine optimizat si cu anumite features in plus). Bineinteles ca merge pe chestii usoare, merge si pe alea grele dar nu cum ar trebui. Cum este scris si in postul de deasupra, pentru web browsing si alte chestii de genu' poti folosi cu incredere Windows 95.
Eu nu am ramas deloc uimit de Windows 7, nu aveam de ce, dar spre deosebire de Vista este mult mai bine pus la punct.
Si XP si Vista si Win7 folosesc doar ~ 3GB DDR atata timp cat sunt pe 32biti. Faptul ca la XP iti arata doar ~ 3GB in timp ce la Se7en iti arata 4GB nu este decat apa de ploaie fiindca spune ca doar ~ 3GB din aia sunt utilizabili. Daca vrei sa folosesti mai mult de 3GB DDR iti trebuie sistem X64, XP pe 64 biti e slabut, Vista e slabut oricum, Windows 7 X64 merge snur.
Pe Windows 7 ai orice DX (9/10/11) by default. La Vista iti trebuie SP2 ca sa ai DX11, pe XP ai maxim DX9 (cine crede ca are XP cu DX10 ca asa a luat el de pe cine stie ce tracker e naiv, nu are legatura cu realitatea, e doar un scris in dxdiag dar nu inseamna ca ai cu adevarat DX10).
Dupa un anumit timp, jdemii de aplicatii instalate, fragmentarea fisierelor si asa mai departe orice sistem de operare se misca mai greu.
Last edited by _anaconda_; 14-11-09 at 17:53.
|
|
|
14-11-09, 17:58
|
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by _anaconda_
Si XP si Vista si Win7 folosesc doar ~ 3GB DDR atata timp cat sunt pe 32biti. Faptul ca la XP iti arata doar ~ 3GB in timp ce la Se7en iti arata 4GB nu este decat apa de ploaie fiindca spune ca doar ~ 3GB din aia sunt utilizabili. Daca vrei sa folosesti mai mult de 3GB DDR iti trebuie sistem X64, XP pe 64 biti e slabut, Vista e slabut oricum, Windows 7 X64 merge snur.
Pe Windows 7 ai orice DX (9/10/11) by default. La Vista iti trebuie SP2 ca sa ai DX11, pe XP ai maxim DX9 (cine crede ca are XP cu DX10 ca asa a luat el de pe cine stie ce tracker e naiv, nu are legatura cu realitatea, e doar un scris in dxdiag dar nu inseamna ca ai cu adevarat DX10).
|
si la xp si la seven iti arata tot 3 - 3.2 gb  , in cazul in care se schimba treaba, xp 64 si seven 64, atunci vor arata, 4, 5, 6 10 gb
Daca vrei sa folosesti un sistem pe 64 biti , iti trebuiesc minim 4gb ( nu ca nu l-ar vedea, dar merge mai bine  )
|
|
|
14-11-09, 18:12
|
|
 Stage 5
|
Windows 7 X86 (32 biti) iti arata 4GB dar iti spune ca poate folosi doar 3.2 GB, daca imi aduc eu bine aminte. La XP iti arata 3-3.2GB, tot atata si foloseste.
Exista situatii in care ai sistem de operare X64 dar tot nu iti foloseste mai mult de 3GB. Trebuie umblat in BIOS, memory remapping over 3GB sau whatever, depinde de la BIOS la BIOS.
In cazul Windows 7 nu vad niciun motiv sa nu folosesti varianta X64 atata timp cat ai hardware capabil de asa ceva. Este compatibil cu ~ orice, il am de cateva luni si merge extra.
|
|
|
15-11-09, 11:20
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
am folosit linux ( este incredibil de stabil )
acum ma dau pe un vista home premium i sunt multumit de el , dar a inceput sa se miste greu si ma gandesc sa migrez catre un w7 . ce imi puteti spune de instalare , cat cere ca si statiu , timp de instalare aproximatin pe un 1 g de ram ?
merita ??
|
15-11-09, 11:25
|
|
|
  Stage 5
|
eu am pus ubuntu pe vmware si a mers bine ! , am incercat sa pun pe pc-ul meu.. n-a mers, am incercat sa il pun pe un laptop ( l-a stricat )
|
|
|
15-11-09, 11:51
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
|
am auzit lucruri bune despre ubuntu dar mie la ce imi trebuie , adica messenger filme si alte prostti sufing si d-asta nu ma atrage ... eram interesat de o versiune de windows 7 pe 32 de biti ... ca cica ar face minuni pe laptop
|
|
|
15-11-09, 12:30
|
|
 Stage 5
|
Totusi pentru 1GB DDR nu e prea indicat. Banuiesc ca si restul configuratiei este slabuta...Pentru un laptop ca ala eu as pune un XP Professional 32 biti.
|
|
|
15-11-09, 19:26
|
|
 Stage 5
Member of: [Xtreme Club Emotion] [Hyundai] [VW] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by Psycho
am auzit lucruri bune despre ubuntu dar mie la ce imi trebuie , adica messenger filme si alte prostti sufing si d-asta nu ma atrage ... eram interesat de o versiune de windows 7 pe 32 de biti ... ca cica ar face minuni pe laptop
|
mai baga un 1gb ..si o sa iti mearga si W7 perfect.
|
|
|
15-11-09, 19:33
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
|
aha s-a notat mersi  ma pregatesc de un upgrade la 2 g
|
|
|
16-11-09, 11:52
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
Member of: [Fiat]
|
hy ..eu am win 7 32 bit pe un sistem slabut si se misca bine(amd athlon 2 ghz,1,2 gb ram,512 mb video,hdd 80 gb s-ata)merge mai bine ca xp...windowsul e luat de pe un torent , ca nam bani de original
|
|
|
16-11-09, 13:22
|
|
|
2 Roti
 Stage 5
|
am mai auzit pe cineva care l-a pus pe 1g si merge bine . am sa instalez pe un alt laptop si am sa va spun cum merge  pe 1g
|
|
|
|
|