Aveti ceva informatii despre starea drumului ce leaga cele 2 orase? Adica ma refer la drumul direct prin Bilbor,Paltinis,Panaci care stiu ca are in jur de 50km si traverseaza niste pieisaje deosebit de pitoresti cu munti,pasuni,sate traditionale,etc. Nu am fost niciodata pe acest traseu,si nu stiu nimic despre starea acestui drum.
STIU ca mai normal ar fi rutele: Toplita-Bistrita-Vatra Dornei pe DN17 si Toplita-Borsec-Poiana Largului/coada baraj Bicaz/ - Vatra Dornei dar e vorba aici de o distanta de peste 140km ambele rute "oficiale". Iar daca vii dinspre Brasov cu atat mai mult drumul e mai lung si mai obositor pe aceste trasee mai lungi.
Pe net am gasit asta:
"Drumul judetean Vatra Dornei - Saru Dornei - Panaci intra in lucrari de modernizare.
Contractul de executie a lucrarilor a fost semnat ieri la sediul Consiliului Judetean intre presedintele institutiei, Gheorghe Flutur, si reprezentantii firmelor constructoare, in speta Con Bucovina Suceava, Cominco Frasin si Eurostrade Gura Humorului. Vor fi reabilitati 22 de kilometri de drum, termenul de executie fiind de 12 luni. Investitia este finantata prin Programul Operational Regional cu suma de 7,8 milioane de euro.
Gheorghe Flutur a tinut sa sublinieze importanta acestei investitii care leaga bazinul Dornelor de Ardeal prin pasul Bilbor si care scurteaza distanta Vatra Dornei - Toplita cu circa 90 de kilometri. "Pana acum se faceau 140 de kilometri prin Bistrita, iar acum 50,5 kilometri va fi distanta dintre Vatra Dornei si Toplita""
Poate cei din zona cunosc ceva,la Primaria VD, nu raspunde nimeni la telefon,la fel si la Bilbor