Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Reply

Thread Tools
Old 24-12-08, 02:01   #1
mitza mtb
Banned

Stage 5

Member of:
[4Rally]
Default Cum sa conduci masina ca un bucurestean

O Chestie foarte tare...care am gasito intamplator pe internet...dar care reflecta f bine adevarul din traficul bucurestean...sper sa numai fi fost postata......Have Fun!

I. Oprirea si stationarea

Poti sa opresti unde vrei si sa stationezi cat vrei, cu conditia sa:
a) nu fie vreun politist prin apropriere
b) sa pui luminile de avarie, daca ai chef. Daca nu ai chef, se tine cont numai de punctul anterior.

II.Prioritatea

In Bucuresti exista urmatoarele tipuri de prioritate:
a) prioritatea de dreapta (optionala) - se aplica numai in cazul in care tu esti cel care vine din dreapta
b) prioritate de tramvai
c) prioritate de camion
d) prioritate de taxi
e) prioritate de smecher. Prioritatea de smecher se obtine prin unul din procedeele “ia-i fata”, “baga-te cu tupeu”, “taie-i calea” si “ia mai da-l dracului, ca n-o sa stau aici toata ziua”. Pietonii NU au prioritate niciodata.

III. Alte sfaturi la fel de utile

Daca vrei sa fii un bucurestean veritabil trebuie sa tii cont de urmatoarele recomandari privind circulatia pe drumurile publice:
Semnificatia culorilor semaforului:
- verde - treci fara probleme
- galben - repede ca se pune rosu
- rosu - repede, ca e ultima sansa pina sa le dea drumul celorlalti.

Daca este coada la stop si un sir lung de masini, iti recomandam tehnica “sirului suntat”. In acest scop, mergi pe contrasens pe toata lungimea cozii de masini, pana ajungi la stop si apoi in virtutea prioritatii de smecher (vezi si punctul anterior) reintri in coloana, in pole-position.

Daca te afli al doilea la semafor, in secunda in care apare culoarea verde, trebuie sa apesi pe claxon, cat mai lung si mai insistent, pentru a-l zori pe mocaitul din fata. Un claxon viguros este expresia unei personalitati puternice deci, nu ezita!

Daca esti prima masina de la stop si cineva te claxoneaza imediat cum se pune verde, opreste motorul, ia-ti bata de baseball (obligatorie, se tine sub scaun), da-te jos din masina, du-te la cel care te-a claxonat si sparge-i fata.

Pe timp de noapte circula obligatoriu cu faza lunga. Poti folosi faza lunga si ziua, atunci cand mergi cu viteza.

Daca circuli noaptea si o masina vine din fata cu faza lunga, baga-i si tu faza lunga in fata, de cateva ori, intermitent. Farurile cu halogen dau efecte atat distractive cat si psihedelice.

Daca inaintea ta se afla cineva cu o masina care merge mai incet claxoneaza-l si baga-i faza lunga in ochi: sa se duca dracului acasa daca are masina si merge ca mortu’.

Folositi claxonul cat mai mult, mai nervos si in mai multe tonalitati.

Injura cu sete. Arata-i degetul mijlociu. Intai mana stanga, apoi ambele.

In Bucuresti se poate conduce tinand volanul cu genunchii.

Daca nu stii sa injuri, nu esti sofer. Daca nu stii sa injuri 20 de minute in sir fara sa te repeti, nu esti sofer bucurestean.

Cand ploua, va puteti face ziua mai vesela trecand in viteza cu masina prin baltoace in asa fel incat sa improscati cat mai multi pietoni, sau unul dar bine. Daca improscati pietoni aflati in travesare regulamentara pe zebra, obtineti un bonus de stil.
mitza mtb is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 12:19   #2
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]
Default Re: Cum sa conduci masina ca un bucurestean

Quote:
Originally Posted by mitza mtb View Post
Folositi claxonul cat mai mult, mai nervos si in mai multe tonalitati.

Injura cu sete. Arata-i degetul mijlociu. Intai mana stanga, apoi ambele.

In Bucuresti se poate conduce tinand volanul cu genunchii.

Daca nu stii sa injuri, nu esti sofer. Daca nu stii sa injuri 20 de minute in sir fara sa te repeti, nu esti sofer bucurestean.

.

EEEEEE inca nu sunt sofer bucurestean ca nu injur la volan)))
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 20:28   #3
NONE
4Tuning International Member

Stage 5

NONE's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]

Foarte corect ce ai scris aici Mitza
am intalnit si eu "experti" dastia la volan care au ocolit sensul giratoriu invers
NONE is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 21:42   #4
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

doamne ca de mult nu am mai ras atata))
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 24-12-08, 21:44   #5
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Vedeti ca mai este la Bancuri si Divertisment
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 26-12-08, 03:12   #6
mitza mtb
Banned

Stage 5

Member of:
[4Rally]

ma bucur ca va placut....

LE : None nu eu am facut aceasta "descriere" a traficului....am "cules-o" dupa internet

Last edited by mitza mtb; 26-12-08 at 03:14.
mitza mtb is offline   Reply With Quote
Old 26-12-08, 10:27   #7
Kent8

Stage 5

Kent8's Avatar

oricum asta`i peste tot in romania, inca nu s`o civilizat romanul.
am avut ocazia sa stau vreo 2 saptamani in austria.
bai, in primele 2 zile nu`mi venea sa`mi cred ochilor ce vad.
vroiam sa trec strada cum da dumnezo(roman ce`i aia zebra, vezi de treaba) si s`o oprit o masina, in spatele ei alta .
ala din prima masina imi face semn sa trec, pana ma dezmeticesc erau vreo 8 masini, trec, pleaca primul si apoi restul. nici un claxon nimic.
am ramas socat.
alta faza eram intr`o internectie asteptam pe cineva.
vad o tipa (prima in coloana la stop) se ruja in oglinda.
se face verde asta se rujeaza in continuare.
se face galben asta isi scoate fardurile.
se face rosu apoi verde apoi iar galben apoi iar rosu.
apoi isi baga toate in poseta, cand se face din nou verde pleaca.
nimeni din spatele ei nu a claxonat, eu eram inmarmurit/socat.
la noi in romania, o tragea unu de par afar din masina ii lua fardurile si i le baga pe rand in gura.
sau o injura de neam de neamul ei nu`i mai trebia fardat in masina.
sa nu spun ca pe autostrada se bagau in depasiri la 180 fest dar ca sa vezi, pe urma trageau pe banda 1 de mers.
la noi vezi cate un mos la 80 de ani pe banda 2 cu 30 la ora...de si paralizezi.
si culmea in wiena se circula mult mai bine decat in romania noaptea.
la ei la pranz lumea stia exact ce avea de facut, nimeni nu injura, nimeni nu forta stopul, nimeni nu bloca intersectia, era totul atat de civilizat ca si astazi la 1 an de atunci inca sunt socat.
Kent8 is offline   Reply With Quote
Old 26-12-08, 12:01   #8
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

dap .. pentru ca sunt civilizati .... lucru pe care noi inca nu il stim .. noi suntem fitzosi .. noi suntem bashinosi ..
suntem jmecheri
Psycho is offline   Reply With Quote
Old 26-12-08, 16:40   #9
NONE

Stage 5

NONE's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by Kent8 View Post
.......
vino prin Germania sa vezi babele cu Supra Twin Turbo ,cand ambaleaza ti s-e ridica paru' pe tine..
NONE is offline   Reply With Quote
Old 27-12-08, 03:56   #10
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

Am fost si eu in Germania, in Frankfurt.. am mers totusi cu un pusti de vreo 20 de ani, care era stabilit acolo. Simteam ca innebunesc, nu se baga si el, statea linistit pe banda lui. Totul era foarte calm. Nu auzeai un claxon. Masinile parcate decat in parcari special amenajate. Am vazut un passat parcat aiurea si in 5 minute cat am stat intr-un magazin, a si venit o platforma si l-a luat. Dar nu ca la noi, frumos bagat cate un fel de lat pe fiecare roata si ridicata sus. In 3 minute era deja sus. imi uitasem permisul acasa, i-am cerut sa conduc si eu, nu m-a lasat, fricosi rau de politie, dar si daca ma lasa.. cred ca ma aratau la stiri )
Old 27-12-08, 19:15   #11
golf3lv

Stage 5

golf3lv's Avatar

Quote:
Originally Posted by ENigmaBoy View Post
Am fost si eu in Germania, in Frankfurt.. am mers totusi cu un pusti de vreo 20 de ani, care era stabilit acolo. Simteam ca innebunesc, nu se baga si el, statea linistit pe banda lui. Totul era foarte calm. Nu auzeai un claxon. Masinile parcate decat in parcari special amenajate. Am vazut un passat parcat aiurea si in 5 minute cat am stat intr-un magazin, a si venit o platforma si l-a luat. Dar nu ca la noi, frumos bagat cate un fel de lat pe fiecare roata si ridicata sus. In 3 minute era deja sus. imi uitasem permisul acasa, i-am cerut sa conduc si eu, nu m-a lasat, fricosi rau de politie, dar si daca ma lasa.. cred ca ma aratau la stiri )
eu am locuit in italia ceva timp...aveam o trecere de traversat pana la lucru si asteptam la ea 5 min,nimeni nu ma lasa sa trec,puteam sa risc,dar nu eram sigur k ajung pe trocuarul celalalt.in plus pe 2 benzi la ei incap 4 masini.dupa mine sunt mai nebuni k romanii!oricum e tare chestia cu ce scrie mai sus).
golf3lv is offline   Reply With Quote
Old 27-12-08, 19:48   #12
NONE

Stage 5

NONE's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by golf3lv View Post
eu am locuit in italia ceva timp...aveam o trecere de traversat pana la lucru si asteptam la ea 5 min,nimeni nu ma lasa sa trec,puteam sa risc,dar nu eram sigur k ajung pe trocuarul celalalt.in plus pe 2 benzi la ei incap 4 masini.dupa mine sunt mai nebuni k romanii!oricum e tare chestia cu ce scrie mai sus).
Aici daca nu te lasa cineva sa trancersezi,suni frumos la politie ca au camere de filmat peste tot ii i-a numarul si ii da intre 2000-5000 € depinde de cat de grava este...

Quote:
Originally Posted by ENigmaBoy View Post
bro' nu e usor sa castigi 1000 € si de aceea se respecta regulile , daca il prindea politia pe prietenul tau ca te lasä sa conduci si n-ai permisul la tine.El i-a o amenda usturatoare ca el te-a lasat si tu iei una mai mica...
Aici nu prea poti sa fac ca in România cu politia .ceea ce e foarte bine...
Old 16-01-09, 14:28   #13
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5

EvLSant0S's Avatar

Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]

m-am saturat de oameni care pun raul in fatza binelui, s-a mai cizelat lumea .. intr-un final, nu trebuie decat sa fii tu un sofer,om mai bun , restul , se schimba dupa tine ...
comentarii ?
de ceva vreme incoa am inceput sa las oameni sa iasa dp stradutze si multe chestii de genul asta, saturat fiind sa nu fiu lasat sa ies, rezultatele sunt pe masura, lumea chiar a inceput sa fie altfel..
acuma depinde si de tine,cum vrei sa vezi lucrurile ..
pe mine ma amuza mwistii pe care desi ii las nu zic un mersi ..
da-mi trece repede..
ce sa le faci .. unora chiar nu ai cum sa le ceri sa evolueze, tot niste tarani infecti raman pana ajung in pamant,si chiar si acolo se iau la cearta cu viermii si alte vietati din pamant...
arzaiar focu pe matze sa-i arda
Old 16-01-09, 15:51   #14
Dodo_998

Stage 5

Dodo_998's Avatar

referitor la iesitul de pe stradute, mai se gaseste cate unul, nici macar nu se uita, te uiti la el sa-i faci semn sa te lase, se uita cu coada ochiului asa si isi vede de drum, dar nu te-ar lasa nici mort.. oricum am un talent sa ma bag mai cu tupeu asa ca altfel pierd prea mult timp..
Dodo_998 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-09, 17:30   #15
razvanell

Stage 5

razvanell's Avatar

Member of:
[VW]
[DACIA]

anul trecut,la cateva zile dupa ce luasem permisul nu prea le aveam asa,ma rog,ca oricine la inceput si opresc la un semafor intr'o intresectie prin baneasa si eram pe 2 benzi,nu prea se mai distingeau marcajele din intersectie si cand s'a pus verde au inceput toti taranii sa ma claxoneze si opreste un barbos in dreptul meu cu un logan si incepe si ma injura
Romania rulzzz
razvanell is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -