Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 05-06-07, 19:46   #1
mafiotu88

Stage 1

mafiotu88's Avatar

Question fiat ritmo 75 din 1985 benzina - reglare carburator !

am si eu un fiat ritmo 75 din 1985 benzina si nu pot nici cum sa ii reglez carburatorul,cineva mia spus sa pun unu de dacie ca ar fi mai usor de reglat.problema e ca carburatorul de fiat original are tur si retur cel de dacie nu are numai tur,returul ii din pompa de benzina.mati putea lamuri cum as putea face sa fie bine???ce sa aleg

P.S:stiu cu carburator de dacie ii scade puterea la motor.aveti alte idei?????va rog sa mi le spuneti

multumesc

Last edited by vlad_VSV; 12-06-08 at 01:30.
mafiotu88 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-07, 21:16   #2
syncron

Stage 5

Default Re: cine ma ajuta si pe mine

tre sa i pui un teu pe pe tur .. retur si o sa i creasca puterea pune de 1.4 io am pus pe un scirocco de 1.6 si tragea in draci la cat de uzat e carb. tau si vezi sa etansezi bine ca daca nu poti regla , posibil sa traga aer fals spor la treaba
syncron is offline   Reply With Quote
Old 05-06-07, 21:26   #3
mafiotu88

Stage 1

mafiotu88's Avatar

da stii carei faza are doua fire carburatorul de fiat si nu stiu unde sa le leg si ii pus un carb putin mai mare decat cel original,motoru ii de 1.5.oare o sa mearga kalumea??
Old 06-06-07, 18:18   #4
syncron

Stage 5

Quote:
Originally Posted by mafiotu88 View Post
da stii carei faza are doua fire carburatorul de fiat si nu stiu unde sa le leg si ii pus un carb putin mai mare decat cel original,motoru ii de 1.5.oare o sa mearga kalumea??
pai la cat de uzat e al tau iti dai seama io am pus pe motor de 1.6 si a trebuit doar reglat nivelu si amestecu . firele la gara cu ele izolate ca asta de dacie nu are electr .. o sa i pui si cablu de soc si gata ce e asa greu , dar sa il iei nou daca vrei sa faci treaba
Old 06-06-07, 18:36   #5
mafiotu88

Stage 1

mafiotu88's Avatar

ms de idee dau o bere la prima "intalnire
Old 16-07-07, 12:53   #6
uzzi_05

Stage 2

eu iti sugerez sa nu pui carb de dacie pt ca eu am avut pe fiat tempra motor 1.6 benzina un carb de dacie 1.4..........tot asa un destept de mecanic a venit cu ideea am facut si returul exact cum ti-a explicat B-69-Nos si cand vream sa o iau din loc si apasam mai tare acceleratia mergea sacadat .......mai tare dupa aia mai incet si tot asa........abia am asteptat sa gasesc carb original de la fiat un Weber 32/34 si cu asta acuma numa franele sa ma tina)
uzzi_05 is offline   Reply With Quote
Old 16-07-07, 18:52   #7
syncron

Stage 5

Quote:
Originally Posted by uzzi_05 View Post
eu iti sugerez sa nu pui carb de dacie pt ca eu am avut pe fiat tempra motor 1.6 benzina un carb de dacie 1.4..........tot asa un destept de mecanic a venit cu ideea am facut si returul exact cum ti-a explicat B-69-Nos si cand vream sa o iau din loc si apasam mai tare acceleratia mergea sacadat .......mai tare dupa aia mai incet si tot asa........abia am asteptat sa gasesc carb original de la fiat un Weber 32/34 si cu asta acuma numa franele sa ma tina)
pai vino sa ti-o reglez io cu ala de dacie si vedem la urma
Old 29-07-07, 01:39   #8
uzzi_05

Stage 2

acuma lam schimbat deja..........ms oricum.........poate sti sa imi zici cum sa leg cablurile la carburatorul asta original de la fiat ca am acolo cateva fire taiate .......defapt toate.....si merge dar nu sta la relanti si nu imi arata pe bord la economi si power....
Old 16-08-07, 01:52   #9
uzzi_05

Stage 2

b-69-nos.......o intrebare mai indiscreta.........cum poate un carburator de dacie sa mearga mai bine decat unul de fiat oridinal care are 2 camere de ardere si care asa ii facut dupa motorul specific pe inaltzime si aeru care intra prin capacu ala mai mare are un rost acolo.....parerea mea
Old 16-08-07, 12:52   #10
mafiotu88

Stage 1

mafiotu88's Avatar

stai linistit ca nu mam complicat cu carburator de dacie
ca miam luat un motor"nou"din italia si lam pus pe ala nu mam mai complicat cu flansa si tot felu de modificari
Old 16-08-07, 12:56   #11
uzzi_05

Stage 2

bravo!!......cea mai buna solutzie si sti ca nu mai ai treaba cu el
Old 16-08-07, 22:18   #12
syncron

Stage 5

Quote:
Originally Posted by uzzi_05 View Post
b-69-nos.......o intrebare mai indiscreta.........cum poate un carburator de dacie sa mearga mai bine decat unul de fiat oridinal care are 2 camere de ardere si care asa ii facut dupa motorul specific pe inaltzime si aeru care intra prin capacu ala mai mare are un rost acolo.....parerea mea
sal nu e o intrebare indiscreta ,nici cu terria nu stai prea bine , dar un carburator de dacie nou merge de multe ori mai bine decat unu de fiat uzat ,tu vb din ce auzi si crezi tu io zic ce am facut io , si daca nu ma insel si nu sant indiscret din cate stiu io CAMERA DE ARDERE SE AFLA IN ALT LOC nu am vazut 2 camere de ardere , mai putin in carburatoru de fiat , astea sant niste solutii foarte bune in anumite conditii nu cand motoru e praf si zici ca nu se regleaza , si ptr. prietenu tau poate a luat un motor la mana a 2 a ca unu nou e departe , de la a zice pana la a face e cale lunga ..... o seara placuta
Old 16-08-07, 22:24   #13
uzzi_05

Stage 2

daca tu zici asa sa fie...........dar eu tot nu inteleg cum draq merge un carb de dacie mai bine decat unu de fiat daca ii pt fiat.......poate o sa imi dau seama la batranetze..........cu camerele de ardere poate ai dreptate mie asa mi sa zis nu stiu sigur daca e asa ........daca eu am gresit scuze........
Old 16-03-09, 21:57   #14
chiper

Stage 5

chiper's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[RENAULT]
[Honda]
Exclamation Re: fiat ritmo 75 din 1985 benzina - reglare carburator !

cu statul la relanti vezi sa nu fie infundat vreun jigleor.. ... cat despre carburatoru' de dacie......FIAT RULLZ e ZONA TEHNICA FIAT nu DACIA
chiper is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -