Member of: [Moderators] [Street Gambler] [Fiat] [VW]
Turbina - merita schimbata ?
vreau doar un sfat competent. merita schimbata turbina de la 1.3mj ?
ma gandeam ca poate cu o turbina mai mare mai castiga cativa caluti.
daca da, de unde si ce turbina merge...
Da in mod normal ar trebui sa mearga numai sa tina motoru!Automat punand o turbina mai mare aceasta va baga mai mult aer si poate crapa motoru!Si oricum trebuie sa cauti o turbina cu geometrie variabila pt ca pe punto sigur din aia are!O alta problema e la prindere trebuie sa o adaptezi.Daca chiar vrei sa incerci cauta sa afli ce presiune baga turbina ta acum si sa cauti una care sa bage un pic mai mare pe care sa o adaptezi.Numai repet nu stiu cat o sa tina motoru!Eu unu iti recomand decat sa aschimbi turbina mai bine incearca alte lucruri cum ar fi:un filtru de aer sport,sa-i scoti catalizatorul si tobele,sa maresti presiunea in turbina si chiar un chip.Toate acestea nu reduc decat putin din viata motorului.Eu personal am incercat primele 2 si am obtinut in juru la 8 cp.Facand un calcul cu toate cele de mai sus iti garantez ca poti ajunge la o putere de 90cp si un cuplu de 220 Nm!Cam atat,iti urez bafta!
Nu merita....vei avea erori tot timpul prin bord ( asta daca nu ai deja ) si daca e buna a ta pentru ce sa o schimbi? Nu mai zic ca reduci substantial viata motorului , acesta fiind facut sa reziste la o anumita presiune... Incearca un chip sfatu' pretenului de mai sus.... toate tobele schimbate filtre....si ce mai trebuie.....sa schimbi turbina e ultimul lucru la care sa te gandesti....
Member of: [Moderators] [Street Gambler] [Fiat] [VW]
Re: Turbina - merita schimbata ?
mersi de raspuns, insa incercati sa nu mai inviati threaduri vechi de 1 an. Cat despre erori in bord nu se pune problema pt ca schimbarea unei turbine implica automat si un soft care sa o gestioneze corect. Cat despre viata motorului treaba este discutabila. Depinde cat de mult sari calul cu ea.