Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Zona tehnica Fiat

Zona tehnica Fiat Zona tehnica, secrete, tips&tricks Fiat

Reply

Thread Tools
Old 25-02-07, 23:40   #1
DarkSun

Stage 5

DarkSun's Avatar

Default probleme servo !

Da poate va ascult si bag vopsea.Dar asta dupa ce imi iau body kit-ul.

Am o intrebare pt cei cu FIAT.Azi in parcare ma chinuiam sa bag intr-un loc tare dificil , iar duap vreo 5 minute de tot facut manevre pe loc volanu a luat-o razna adica mergea foarte greu si cu CITY activat.M-am speriat cam rau ca s-a stricat servo , am reusit sa ies , directia trosnea urat , apoi si-a revenit atat city cat si servo.Stie cineva ce s-a intamplat si daca s-a stricat ceva.Sunt faorte nelinistit.Multumesc mult.

Last edited by vlad_VSV; 12-06-08 at 01:55.
DarkSun is offline   Reply With Quote
Old 26-02-07, 14:11   #2
monk

Stage 5

monk's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Street Gambler]
[Fiat]
[VW]
Default Re: Folie masina

sa nu fie de la alternator.... mai e cineva cu o problema asemanatoare la rubrica dedicata fiatului....
monk is offline   Reply With Quote
Old 26-02-07, 15:02   #3
DarkSun

Stage 5

DarkSun's Avatar

Man , nu a facut niciodata asa.Si am frecat-o bine de tot pe loc pana sa inceapa sa faca.Acuam totul e ok , dar m-a ingrijorat faza.
Old 26-02-07, 16:59   #4
monk

Stage 5

monk's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Street Gambler]
[Fiat]
[VW]

sa nu fie vreun semn de "batranete" al alternatorului ... daca mai face eu zic sa o duci la un mecanic care se pricepe.
Old 26-02-07, 19:21   #5
DarkSun

Stage 5

DarkSun's Avatar

D a am sa ma duc.Dar care e faza cu alternatorul ? Explica-mi si mie te rog care e mecanismul si ce foloseste ce ? Ms mult si daca au alti pareri sa ma anunte.
Old 26-02-07, 19:37   #6
MH-79-TUN

Stage 4

MH-79-TUN's Avatar

Alternator in legatura cu servo??
Nu prea imi vine sa cred,chear daca ar avea servo electric(ca la Renault Megane) si tot nu are nici o legatura cu alternatoru'.
Vezi pompa de servo si trozniturile alea cam de pe unde veneau?
MH-79-TUN is offline   Reply With Quote
Old 26-02-07, 23:58   #7
DarkSun

Stage 5

DarkSun's Avatar

Default Re: Intrebare

Pai pe jos , pe la roata , ca mergea ca la dacie volanu adica GREU.Pana acuma nu mi-a facut nici o problema nici azi.Faza era ca pe loc facea asa , cum mergeam un metru cum isi dadea drumu , cum iara facea.Oricum cum a inceput sa faca , am iesit repede din parcare.Sper sa nu fie ceva , nu am bani sa repar directia , trebuie sa-mi fac revizia la masina , adica schimb filtru de ulei , aer , curea de distributie , ulei.
Daca stie cineva sa-mi explice cum functioneaza directia la Punto as fi tare recunoscator.Am exact in spate un recipient de plastic , nu stiu daca e lichidul de frana , dar inauntru este destul lichid din cate m-am uitat.Masina merge perfect , nu am intalnit probleme majore , dar poate sa mearga si sa se agraveze situatia.De aceea vreau sa schimb si uleiul ca are 2 ani , desi nu a facut masina KM.(a stat pe loc 2 ani).
Trebuie sa schimb si toba pt ca a ruginit de c at timp a stat pe loc.

MULTUMESC MODERATORILOR CA AU MUTAT INTREBAREA AICI!!
Old 27-02-07, 08:29   #8
monk

Stage 5

monk's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Street Gambler]
[Fiat]
[VW]

nu garantez ca asta este.... iti spun si eu ce am citit pe forum la tipul care a avut probleme cu servo. asta i s-a spus la reparat.
de ce sa nu aiba legatura ? pompa aia servo nu ar trebui sa fie si ea alimentata cu ceva ?

nu sunt mare cunoscator, dar dupa mine asta este... cel mai bine mergi la un service autorizat si vezi.
Old 27-02-07, 09:59   #9
DarkSun

Stage 5

DarkSun's Avatar

Pai am sa ma duc daca mai face figuri.O sa ma duc sapt asta sa fac revizia , adica sa schimb toate cele si intreb si de chestia asta!.
Old 02-03-07, 14:06   #10
monk

Stage 5

monk's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Street Gambler]
[Fiat]
[VW]

astazi eram in poligon cu o prietena care are examen in curand si am patit exact acelasi lucru cu punto-ul cu care umblu acum.

pentru 1 minut parca eram pe dacie... nu mai mergea deloc servo. dupa si-a revenit. ideea e ca nu facuse cinestie ce manevre, a mers chiar foarte bine.

dat fiind faptul ca in viitorul foarte apropiat (sper ca maxim 2 saptamani) schimb cu alt punto, nu prea ma intereseaza rezolvarea; doar am vrut sa spun ca ce a patit DarkSun nu e un caz izolat.
Old 03-03-07, 14:13   #11
syncron

Stage 5

sal daca masina are directie asistata electronic inseamna ca nu are pompa ,are un motor electric ,care are treaba cu alternatoru pentru ca motoru de la directie lucreaza la o anumita tensiune ,iar daca e bulit alternatoru nu mai merge nici city ,dar la masina ta nu e cazu e vorba doar de faptu ca motorasu da semne de oboseala si trosniturile alea se aud ptr. ca directia se blocheaza adica cand se intampla ce ai patit tu volanul merge mult mai greu ca atunci cand nu ai activat city ,deci daca a inceput sa faca probleme poti sa te astepti sa cedeze oricand dar sa nu fi prea departe de casa ca daca vrei sa mergi la drum asa cand directia merge greu o sa observi ca volanu se roteste singur intro parte
syncron is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -