Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Alte discutii Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 29-10-07, 16:35   #1
aktymel

Stage 2

Default probleme apa in portbagaj cielo

Salutare! revin pe forum cu intrebari, de lamuriri sau sfaturi de la oricine.... De cand s-a stricat vremea si e din ce in ce mai multa apa si ploi nesfarsite.... nu mare mi-a fost surpriza sa gasesc apa la greu in portbagaj... Initial am zis ca poate baga apa pe la eleron.... am luat un tub de silicon si am izolat bine suruburile dar si eleronul... nu a fost o sulotie pt ca nu pe la eleron baga apa ... pe undeva prin spatele stopului dreapta... dar nu pot sa imi dau seama pe unde ? Kederul este ok ... nu este rupt . nu este copt de soare ... dar daca este nevoie o sa0l schimb.... A mai patit cineva ceva de genu asta !?
asa... si mai baga apa si pe la prag pe jos la usa din dreapta fata.... nu stiu cum dar ajunge inauntru sub pres..... (Mentionez ca masina nu a fost lovita )... sunt disperat .. si nu stiu ce sa-i fac !....
Alta problema la masina : de parte mecanica.( bate ceva foarte tare pe fata... bucsi, pivoti nustiu exact ce) am schimbat cap de bara si pivoti.... insa nimik.. totul a fost ok vreo 2 saptamani dar apoi a trebuit sa schimb iar pivot dreapta si parca mai rau troncane.... unde sa ma duc sau ce sa schimb !? cred ca este ceva acolo care imi strica pivotii noi.... si orice alta piesa care se monteaza noua dupa putin timp cedeaza...
Astept un raspuns! multam`
aktymel is offline   Reply With Quote
Old 29-10-07, 19:47   #2
DACIA-Wrc

Stage 5

DACIA-Wrc's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
Default Re: probleme apa in portbagaj cielo

apa iti intra prin stop.
nu ma crezi desfa plasticul si toarna apa pe luneta si uitate pe unde`ti intra apa.
si de batut poate sa`ti bata bieleta, bara, talerul telescop si rotula.
Old 29-10-07, 20:34   #3
aktymel

Stage 2

ok am banuit si eu ca pe la stop baga apa .... dar ce sa fac ca sa-l izolez sa nu mai bage ? daka il desfac curat bine pe acolo.. si dau cu mastic/silicon de jur-imprejur si apoi pun la loc este de ajuns ? crezi ca rezolv problema ?
cat despre batai .... daca ajung in service la daewoo... ma jupoaie raau de bani !? ! Mersi dacia !
Old 30-10-07, 08:28   #4
DACIA-Wrc

Stage 5

DACIA-Wrc's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

nu`i estetic dar asta e.
eu am pus silicon de jur imprejului stopului.
dai si tu cu degetul ca sa prinda siliconul si pe tabla si pe cauciucul original dintre stop si tabla si apoi dai si pe stop si cauciuc.
foloseste silicon de culoarea caroseriei.
daca folosesti silicon alb dupa o vara de soare si va ingalbeni.
daca folosesti silicon incolor in 2-3 saptamani se va face gri inchis.
si sa nu uiti sa dai cu silicon si pe portiunea de sus acolo unde chederul de la porbagaj incele sa coboare.
o sa vezi tu este o denivelatura de la sudura aripp din spate cu fusta spate.
vezi poate`ti mai intra pe la antena ca o imbatranit cauciucul de etansare.
sau ai gaura de scurgere din porbagaj pe unde mai poate intra apa.
bafta.

in cealalta ordine de idei, ieri am schimbat de la 1 pana aseara la 9 planetarele(capetele) rulmenti de pe fata, talerii telescopului, arcurile fata.
nu mai bate nimicccccccccccccccccccccc.
dar tot bate ceva. apoi m`iam dat seama ca bate din rulmentul de la volan.
rulment sau cruce, ince nu mi`am dat seara dar oricum nu voi repara ca nu mai am bani :P
poate ii voi scrie la mos craciun sa`mi aduca un sac de monezi de 50 de bani :P
vezi talerul daca nu`i gata.
vezi capatul de bara(eu am patit cu unu, prost din fabrica dupa 3 zile o fost muci si o trebuit schimbat)vezi daca nu misca bara stabilizatoare in bieleta, sa se fi dus gumele de protectie sa se fi rupt si acolo sa joace.
sau ti`o mai ramas rotula.
verifica`le pe rand.
DACIA-Wrc is offline   Reply With Quote
Old 30-10-07, 18:25   #5
aktymel

Stage 2

Am stat de dimineata si am izolat bine de tot exact asa cum mi-ai spus si tu insa mesajul l-am citit acum .... nu a fost cine stie ce ... dar intr-adevar pe la stopuri intra apa.... Astept o ploaie sa vad ce am facut.. Mersi oricum pt sfaturi.
Cat despre parte de troncaneli si batut.... o sa ma duc in cateva zile cel tarziu sapt viitoare.... Spune-mi te rog cat te-a costat mecanica de reparat ? sare de 2-3 mil ? mai mult nu cred ca-s dispus sa mai bag ka deja m`i sa luat ... de asta vara din iunie si pana acum numa` cate 5 mil pe luna am bagat.... masina e aproape noua toata ) desi are aproape 12 anisori. sa vad ce rezolv. sar`na mult!
Old 30-10-07, 20:11   #6
DACIA-Wrc

Stage 5

DACIA-Wrc's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

poi eu am bagat in vara asta 107 milioane + inca 7 jumate ieri.
am schimbat telescoapele, arcurile, toate bucsele (in afara de cele de la motor, tampoanele motor sau cum se numesc alea) am schimbat capetele de bara, capetele de planetara(ieri) rulmentii fata(ieri) + spate, bieletele antiruliu, bara de torsiune, tampoanele de la bara stabilizatoare(torsiune), discurile etrierele, sabotii, tamburii, conductele de frana, lichidul, pompa de frana, caseta de servo directie, palierele telescop(ieri seara).
am mai schimbat .. sunt sigur ca uit ceva , a rotulele.
manopera am platit`o in lazi de bere la un preten ce are service si mi`am facut eu masina, il mai rugam sa ma ajute pe ici pe colo , ii luam 2-3 beri, un pachet de tigari, suc chestii din astea.
ieri am schimbat planetarele, rulmentii fata si palierele telescop si m`o costat 50 ron, adica sa`l duc 80km de cluj si sa`l aduc innapoi.
cam atat m`o costat benzina.
in service sa schimbi un palier de telescop fara 2 milioane nu scapi ca ii ceva de munca, tre sa dai jos toata jamba sa comprimi arcul (daca aia ii stricat)

oricum de batut ai cam 5 posibilitati, palier telescop, bieleta, rotula, capatul de bara si/sau sa joace rulmentul. asta in caz ca nu`i gata telescopul, ca daca`i dus telescopul si umbli asa asteapta`te si in spate in coltul opus sa se duca in cel mai scurt timp pentru ca`i veche masina.
eu telescoapele si arcurile le`am schimbat la diferenta de 2 saptamani si vreo 150 km facuti in oras.
bafta, daca intri pe mess iti explic cum sa verifici in parte piesele sa vezi care`s duse.
DACIA-Wrc is offline   Reply With Quote
Old 31-10-07, 10:36   #7
aktymel

Stage 2

voi pe mess pe id (costinutz) dupa ora 17 pana pe la vreo 22:00.
Old 26-05-08, 19:05   #8
ady7za_18

Stage 1

ady7za_18's Avatar

tot o problema cu apa in portbagaj am si yo...dar nu stiu pe unde curge...nu cred ca ar fi de la stopuri deoarece sunt cele din fabrica...poate pe la eleron (am inlocuit garniturile)?? dar am verificat...am inlocuit chederu dar tot degeaba...ce sa ii mai fac?

Last edited by Snapy_xxl; 26-05-08 at 21:00.
ady7za_18 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-08, 11:50   #9
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

deschide portbagajul si toarna dintr-o sticla (sau furtun) apa pe luneta... urmareste pe unde o ia apa si vezi daca se strecoara pe undeva in portbagaj. daca nu se observa nimic, inchizi portbagajul si torni din loc in loc apa si deschizi din cand in cand ca sa vezi daca a intrat pe undeva... la fel faci si la eleron, torni apa pe langa garnituri si vezi daca intra pe undeva. trebuie sa gasesti pe undeva scurgerea...
Old 18-06-08, 11:34   #10
gabilx

Stage 4

problema la usa din dreapta am avut-o si eu cu intratul apei sub presul din dreapta fata, la ploi mai puternice se facea balta in dreapta. n-am reusit sa-i dau de cap, dar de vreo doi ani nu mai intra apa (nu stiu cum pt ca nu i-am facut nimic). acum am alta problema. tot la ploi puternice curge apa pe sus, undeva pe sub masca de plastic de la luneta, in interior. imi uda perna din spatele soferului. daca mai e cineva patit, poate ma puteti ajuta cu un sfat.
gabilx is offline   Reply With Quote
Old 18-06-08, 11:46   #11
RD-Woo

Stage 5

RD-Woo's Avatar

Quote:
Originally Posted by gabilx View Post
problema la usa din dreapta am avut-o si eu cu intratul apei sub presul din dreapta fata, la ploi mai puternice se facea balta in dreapta. n-am reusit sa-i dau de cap, dar de vreo doi ani nu mai intra apa (nu stiu cum pt ca nu i-am facut nimic).
Spuneti-mi si mie cum scap de pacostea asta de problema??
simt ca innebunesc la o ploaie mai apriga sau cand merg la spalatorie
din cauza apei ce balteste sub mocheta din dreapta fata!!!
RD-Woo is offline   Reply With Quote
Old 18-06-08, 13:13   #12
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Pai ai verificat pe unde intra apa? daca e pe la usa, ai cateva variante: chederul din partea de jos a geamului, prins pe rama usii (ala drept, care tine geamul pe lungimea usii); chederul de la usa sau chiar cel de la oglinda.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 18-06-08, 13:21   #13
RD-Woo

Stage 5

RD-Woo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA View Post
chederul din partea de jos a geamului, prins pe rama usii (ala drept, care tine geamul pe lungimea usii)
l-am verificat, este in regula...

Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA View Post
chederul de la usa
am observat sapt. trecuta ca este un pic (in partea de jos, spre terminatia lui) dezlipit de pe stalpul fata DR al caroseriei...
posibil p'acolo sa intre apa ??
mentionez ca el sta lipit etans de stalp cand usa este inchisa (il tine ea), dar probl apare cand o deschid !
spalatul caroseriei doar il fac cu usa inchisa....
la fel si cand ploua... tot inchisa este!

Last edited by RD-Woo; 18-06-08 at 13:24.
Old 18-06-08, 13:23   #14
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by RD-Woo View Post
l-am verificat, este in regula...

am observat sapt. trecuta ca este un pic (in partea de jos, spre terminatia lui) dezlipit de pe stalpul fata DR al caroseriei...
posibil p'acolo sa intre apa ??
foarte posibil. ori il lipesti, ori il inlocuiesti... eu mereu am mers pe inlocuire, mai ales la "cauciucuri". oricum cred ca au imbatranit si chederele alea si cer o schimbare.
si mie imi intra, pe la usa de la sofer si pe la usa stanga spate. pe spate fff putin... iar pe fata doar cand ploua mult si tare. si nu are nici 2 ani masina...

p.s: nu te-am uitat cu bolturile, doar ca nu am avut timp deloc sa ajung la posta sa le pun. sper sa nu te superi, incerc sa ajung azi sau maine. am 8 acum, ca mie nu imi mai trebuiesc... daca le vrei pe toate sa-mi spui.

Last edited by Geo_ZGA; 18-06-08 at 13:42.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 18-06-08, 13:27   #15
RD-Woo

Stage 5

RD-Woo's Avatar

Ok, cred ca si eu voi merge tot pe inlocuire.....
mai ales ca au vechime de 10-11 ani.... si se cere o schimbare a lor!

Voi reveni cu amanunte dupa inlocuire daca probl persista!!
PS: sa speram ca nu!

Last edited by RD-Woo; 18-06-08 at 13:29.
- Copyright 2026 4Tuning -