Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Alte discutii Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 06-09-07, 11:07   #16
wsc73

Stage 3

Default Re: al meu cielo

mersi.eu vreau sa elimin problema aparuta in urma montarii de gpl.Masina e prea lasata acum.Nu pot sa bag mana pe deasupra rotii.Am citit ca si cele de astra si kadett mai merg.Eu totusi caut ceva care sa rezolve problema.
wsc73 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-07, 11:13   #17
E-TEC

Stage 1

E-TEC's Avatar

tot gpl am si eu butelie mare Lovato,da sa sti ca nu este chiar asa de grea eu mereu am plinu la benzina si gaz ii fac de fiecare data cum imi scade cate un beculet,,iti recomand cu incredere ce ti-am zis
E-TEC is offline   Reply With Quote
Old 11-09-07, 18:25   #18
sorynel

Stage 2

sorynel's Avatar

Bai fratilor, lamuriti-ma si pe mine!
Din cate stiu, ridicand masina (de spate,fata,sau ambele) scade stabilitatea in curbe. Nu cu mult dar...In schimb, aud mai peste tot contrariul. Nu inteleg cum sa stea mai bine in curbe cand de fapt modifici si centrul de greutate al masinii inaltand-o fata de inaltimea ei data de uzina. Ca pui arcuri la fel de mari dar mult mai rigide, nu cred ca se modifica stabilitatea dar ridicand-o...??????
Stie cineva mai bine cate ceva despre treaba asta?
sorynel is offline   Reply With Quote
Old 11-09-07, 21:08   #19
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Da, asa este... e logic sa se modifice centrul de greutate. Idee e ca sunt niste tolerante, niste limite. daca te incadrezi in limitele alea, nu cred sa fie probleme cu inaltarea masinii. Modelele maivechi de Cielo sunt mult mai joase decat cele noi, diferenta fiind "pachetul de drumuri grele" sau altfel spus "suspensii heavy duty". Asa am eu, e mai inalta... inalta si moale, se lasa mult in curbe.
Normal ca daca ridici spatele mai mult si lasi fata jos, sau daca exagerezi si fata si spate, apar probleme...
Oricum, nu cred sa se potriveasca f multe modele de arcuri, incat sa-ti poti pune de Opel Frontera
Oricum, discutia se lega de faptul ca masina respectiva avea butelie de gaz si, probabil, arcurile oricum erau "imbatranite" si lasate...
Si ca raspuns la intrebarea de mai sus: nu exista arcuri mai "tari", exista arcuri mai inalte sau mai joase (mai multe sau mai putine spire). Diferenta de tarie intre diverse modele de aceleasi dimensiuni este insesizabila....In schimb, exista amortizoare mai tari.
Arcurile inalta sau coboara, amortizoarele fac suspensia mai moale sau mai tare. Pt confort mai moale...pt sport, mai tare si mai stabila in curbe. Logic ca si arcurile, cu cat sunt mai joase, cu atat coboara centrul de greutate mai aproape de pamant, si automat imbunatatesc stabilitatea...cu conditia sa mai si lase loc amortizoarelor sa lucreze.
Old 12-09-07, 12:57   #20
sorynel

Stage 2

sorynel's Avatar

Ok ,am inteles. Merci !
Atunci cred ca si pentru WSC73 tot cele de cielo modelele noi tip sarcina grea sunt ideale. Oricum ramane la alegerea lui...
sorynel is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 15:54   #21
wsc73

Stage 3

Geo_ZGA multumesc pentru completari.Totusi poti sa imi spui daca diferenta dintre arcurile mele de cielo 97 si unele noi heavy duty care este?Mai multe spire sau cum?
Multumesc.
wsc73 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 16:01   #22
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Din pacate asta chiar nu mai stiu... in cel mai bun caz, pot sa ma bag pe sub masina zilele astea si sa numar spirele Banuiesc ca da, au mai multe spire...dar nu pot sa spun sigur, sa nu zic vreo prostie.
De potrivit, stiu ca se potrivesc de Opel Kaddet e si Astra F, dar mai multe detalii nu stiu...
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 16:30   #23
Lao

Stage 5

Lao's Avatar

Member of:
[Extreme Racing]

Au acelasi nr de spire, doar ca sunt mai inalte. Distanta intre spire e mai mare.
Lao is offline   Reply With Quote
Old 12-09-07, 18:21   #24
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

ms Lao. Cam rar pe forum...poate ne intalnim maine la Poli
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote