Da, asa este... e logic sa se modifice centrul de greutate. Idee e ca sunt niste tolerante, niste limite. daca te incadrezi in limitele alea, nu cred sa fie probleme cu inaltarea masinii. Modelele maivechi de Cielo sunt mult mai joase decat cele noi, diferenta fiind "pachetul de drumuri grele" sau altfel spus "suspensii heavy duty". Asa am eu, e mai inalta... inalta si moale, se lasa mult in curbe.
Normal ca daca ridici spatele mai mult si lasi fata jos, sau daca exagerezi si fata si spate, apar probleme...
Oricum, nu cred sa se potriveasca f multe modele de arcuri, incat sa-ti poti pune de Opel Frontera

Oricum, discutia se lega de faptul ca masina respectiva avea butelie de gaz si, probabil, arcurile oricum erau "imbatranite" si lasate...
Si ca raspuns la intrebarea de mai sus: nu exista arcuri mai "tari", exista arcuri mai inalte sau mai joase (mai multe sau mai putine spire). Diferenta de tarie intre diverse modele de aceleasi dimensiuni este insesizabila....In schimb, exista amortizoare mai tari.
Arcurile inalta sau coboara, amortizoarele fac suspensia mai moale sau mai tare. Pt confort mai moale...pt sport, mai tare si mai stabila in curbe. Logic ca si arcurile, cu cat sunt mai joase, cu atat coboara centrul de greutate mai aproape de pamant, si automat imbunatatesc stabilitatea...cu conditia sa mai si lase loc amortizoarelor sa lucreze.