Cum se spala filtrul sport:
1. se scoate filtrul. In cazul meu, fiind vorba de filtru panel, inlocuitor in carcasa, se scoate din carcasa filtrului de aer, logic. Desi ma indoiesc ca exista vre-un proprietar de Cielo care sa nu stie, carcasa filtrului de aer este in partea stanga, cum privesti la motor, intre aripa si capacul de protectie al curelelor. In cazul in care nu e filtru sport, doar filtru normal de aer, pur si simplu se inlocuieste. Se desfac clemele, se trage usor capacul de sub aripa si in sus, se scoate mufa de la senzorul de aer daca e nevoie... si aia e.
2. cu o pensula fina, mai maricica, se curata usor filtrul de praf si mizerie mai "groasa". Filtrul se tine mereu cu partea murdara in jos, ca sa nu se imbibe si mai rau.
3. se clateste cu apa de la robinet, nu fierbinte si nu cu presiune. tot asa, se tine filtrul cu partea murdara in jos si se da usor cu pensula, sa mai cada din praf si mizerie.
4. se scutura de apa si se da cu spray de curatare (eu am cumparat kit de curatare tot K&N), se lasa 10 minute si se clateste bine, cu apa. Se mai da si cu pensula printre "elementi". Nu cu presiune mare si nu fierbinte. Daca e nevoie, se repeta... eu l-am curatat de 2 ori in seara asta.
5. se scutura bine de apa si se pune la uscat, dar NU direct pe calorifer sau la sursa directa de caldura.
Din ce am inteles, in cateva (5-6) ore s-ar usca.
6. ungerea - continuare maine dimineata, cand sper sa fie uscat filtrul sa pot pleca. explicatii dupa ce termin treaba cu el