vlad, mai bine lasi liniutele pt mai tarziu, cand ai o oarecare experienta si cunosti masina. Nu la 18 ani, cand inca nu ti s-a uscat cerneala pe permis. Nu te supara pe mine ca iti spun asta, dar am vazut multe prostii facute de diversi "proaspeti soferi" care se cred Schumi.
cum a zis si quick shifter, cel mai bine trage fara filtru, dar ai sanse de 99% sa intre mizerii in admisie si sa te apuci de schimbat motoare. Nu cred ca ar fii frumos, nu? Filtrul ala de aer are rolul de a face ce zice si denumirea: de a filtra. tubulatura aia nu e nici ea pusa degeaba (stii, niste oameni "prosti" numiti ingineri au gandit ceva ca sa ne mearga noua masinile bine). Si alti oameni, tot ingineri probabil, au gandit si filtrele sport si kit-urile de admisie sport. deci daca tot vrei sa iti "traga" mai bine masina la liniute si vrei sa schimbi filtrul, macar pune ceva bun, de firma. Nu facaturi chinezesti, facute de firme "no name", de la care poti sa te astepti la tot ce e mai rau. Si pune-l undeva unde sa nu existe riscul sa traga apa si aer cald de la motor. Tu ai nevoie de aer rece: "cold air intakes"...
Si eu am pus la un momentdat niste intrebari pe acelasi subiect si am observat ca nu e chiar atat de simplu precum pare: filtrul trebuie sa fie d ebuna calitate, de preferabil bumbac (se spala si se unge la loc), se pune intr-un loc unde nu exista riscul sa traga apa, nu trebuie sa fie aproape de motor, aerul tras trebuie sa fie rece, nu cald, tubulatura trebuie sa fie fara coturi la ungiuri f mici si in nici un caz unghiuri drepte (90 grade), fiindca se pierde din curgerea aerului...
"Dai un ban, dar stai in fata!"
p.s: sa nu intrebi "cati cai in plus iti da filtrul", ca nu iti da. doar ca motorul primeste mai mult aer, mai rapid si mai rece si urca mai repede in ture.