Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 17-02-07, 18:26   #1
vlad tepes

Stock

Default O intrebare

Cum trage mai bine o masina la o liniuta?cu filtru sport sau fara niciun filtru(adica filtru este inlocuit cu un burlan de hota care are in cap un tifon sau ciorap sa nu traga pietre sau altceva si este scos pe langa radiator).Stiu ca vi se pare cam ciudat dar am incercat asta,auzind-o la un priten si parca se simte ca trage mai bine asa pe direct,cu burlanu,decat cu filtru.Mentionez ca am un cielo din 2005.Va multumesc!
vlad tepes is offline   Reply With Quote
Old 18-02-07, 02:01   #2
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]
Default Re: O intrebare

filtrul ala (sport sau de fabrica) este pus ca sa filtreze praful...pietrele, oricat ar incerca ele, nu prea au cum sa treaca prin capota...
daca e s-o luam asa cum ai zis-o tu, cel mai bne trage FARA filtru....dar e posibil sa traga ceva meteoriti, ca n-are nici plasa si nici burlan (ultima propozitie ia-o ca pe o gluma...)
Old 18-02-07, 08:17   #3
DACIA-Wrc

Stage 5

DACIA-Wrc's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

daca vrei sa traga mai bine, pune-i filtru sport, da-i mai multa banzina fa-ti o evacuare calumea, joaca-te cu chipu, miscoreaza umpic chiuloasa, pune-i arcuri duble la supape, schimba-i axa(axele) cu came ....aaaaa..... pune-i alte buji, alte fise...si o sa traga altfel masina :P
Old 29-03-07, 12:31   #4
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

vlad, mai bine lasi liniutele pt mai tarziu, cand ai o oarecare experienta si cunosti masina. Nu la 18 ani, cand inca nu ti s-a uscat cerneala pe permis. Nu te supara pe mine ca iti spun asta, dar am vazut multe prostii facute de diversi "proaspeti soferi" care se cred Schumi.

cum a zis si quick shifter, cel mai bine trage fara filtru, dar ai sanse de 99% sa intre mizerii in admisie si sa te apuci de schimbat motoare. Nu cred ca ar fii frumos, nu? Filtrul ala de aer are rolul de a face ce zice si denumirea: de a filtra. tubulatura aia nu e nici ea pusa degeaba (stii, niste oameni "prosti" numiti ingineri au gandit ceva ca sa ne mearga noua masinile bine). Si alti oameni, tot ingineri probabil, au gandit si filtrele sport si kit-urile de admisie sport. deci daca tot vrei sa iti "traga" mai bine masina la liniute si vrei sa schimbi filtrul, macar pune ceva bun, de firma. Nu facaturi chinezesti, facute de firme "no name", de la care poti sa te astepti la tot ce e mai rau. Si pune-l undeva unde sa nu existe riscul sa traga apa si aer cald de la motor. Tu ai nevoie de aer rece: "cold air intakes"...
Si eu am pus la un momentdat niste intrebari pe acelasi subiect si am observat ca nu e chiar atat de simplu precum pare: filtrul trebuie sa fie d ebuna calitate, de preferabil bumbac (se spala si se unge la loc), se pune intr-un loc unde nu exista riscul sa traga apa, nu trebuie sa fie aproape de motor, aerul tras trebuie sa fie rece, nu cald, tubulatura trebuie sa fie fara coturi la ungiuri f mici si in nici un caz unghiuri drepte (90 grade), fiindca se pierde din curgerea aerului...
"Dai un ban, dar stai in fata!"

p.s: sa nu intrebi "cati cai in plus iti da filtrul", ca nu iti da. doar ca motorul primeste mai mult aer, mai rapid si mai rece si urca mai repede in ture.
Old 29-03-07, 12:40   #5
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

acum am observat ce ai zis de burlan si tifon. e cea mare prostie pe care am auzit-o. un burlan de aluminiu, da...sa zicem. dar tifon...
tu trebuie sa te gandesti ce faci cu masina aia. O vrei EXCLUSIV pt curse, atunci o poti face sa alerge, dar doar pt max cateva mii de km. O tii in garaj si o scoti doar la cursa. atat! O vrei pt folosire zi de zi, normala, dar vrei sa te mai si "tragi" la cate un semafor? Atunci, cel mai simplu e sa ii pui un kit de admisie directa (de la o firma gen K&N sau Green). O varianta si mai simpla si, zic eu, cea mai fiabila, e inlocuirea filtrului original cu unul sport identic ca dimensiuni si forma. In felul asta pastrezi toata tubulatura si carcasa filtrului de aer al masinii si nu mai apar surprize. Eu asta vreau sa fac.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 29-03-07, 13:43   #6
gelcap

Stage 2

Poti sa o faci sa traga o idee mai bine scotand rezonatorul care e inainte de filtru de aer. Scoti tubul care vine spre filtru pe deasupra radiatorului, te bagi sub masina si vezi ca in aripa dreapta fata e o cutie(ala e rezonatorul) pe care o scoti desfacand un surub si un colier. Dupa ce ai scos rezonatorul iti mai ramane la intrarea in filtru un tub de cauciuc cu doua iesiri, una care era spre rezonator si una care era spre tubul de deasupra rezonatorului, o intorci astfel incat iesirea care era spre radiator sa intre in aripa si astupi iesirea cealalta. Si astfel ai facut o admisie de aer rece si nu iti mai trebuie nimic decat o benzina buna.....
gelcap is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -