Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply
 
Thread Tools
Old 21-05-13, 17:47   #1
badjoke_4life

Stage 5
 
badjoke_4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 353
Default Problema Aer conditionat Cielo

am umplut instalatia cu freon acum 5 zile , am mers cel putin 250 km prin oras cu AC`ul pornit , iar azi l-am pornit, am mers 5 km si cand am plecat de pe loc la un semafor a inceput sa traga masina in suturi de 3-4 ori, am oprit AC`ul si-a revenit, dar dupa 10 minute cand l-am pornit iar a inceput sa bage aer cald.
inteleg ca am pierdut freonul, dar de ce? fisuri nu sunt, am verificat cu substanta de contrast cand l-am umplut iar.
ce imi bloca motorul ? este vreo supapa la cielo care cand e presiune prea mare arunca tot ?
nu pot sa imi explic, iar mecanicii merg pe varianta pune freon iar si vezi daca mai pierde, dar nu prea imi convine sa dau cate 80 lei pe saptamana.
pareri?
multumesc
badjoke_4life is offline   Reply With Quote
Old 21-05-13, 22:00   #2
B53UMI

Stage 3
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 145
Default Re: Problema Aer conditionat Cielo

Sa nu faca dop de gheata in zona duzei din vaporizator (se mai intampla pe la instalatiile de frig). E drept ca acumulatorul are un filtru de sicativare dar cine poate sti daca absorbantul de umiditate mai este activ ? Este o simpla presupunere fiindca mi se pare curioasa aceasta pierdere brusca de agent.
In mod normal, daca se intampla acest fenomen, aparatul va functiona din nou dupa o perioada de stationare necesara topirii ghetii. Totusi, AC -ul trebuia sa decupleze singur la cresterea presiunii iar in lipsa agentului nu trebuie sa mai porneasca (??).
B53UMI is offline   Reply With Quote
Old 22-05-13, 17:46   #3
badjoke_4life

Stage 5
 
badjoke_4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 353
Default Re: Problema Aer conditionat Cielo

astazi am pornit Ac-ul si mi-a bagat aer rece. la treapta 1 imi era frig. e posibil ca un dop de gheata sa imi fi facut aceasta problema? ce ar trebui schimbat ca sa nu imi mai faca asa ?
multumesc pentru raspuns
badjoke_4life is offline   Reply With Quote
Old 22-05-13, 20:14   #4
B53UMI

Stage 3
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 145
Default Re: Problema Aer conditionat Cielo

Nu sunt un mare cunoscator "practic" al instalatiilor AC auto, insa cunosc bine masinile termice, inclusiv cele de frig. La cele stationare exista un cartus cu silicagel pe care meseriasii il reconditioneaza incalzindu-l cu flacara, pentru a elimina apa acumulata in structura, sau il schimba. La instalatiile auto, acest filtru se afla in acumulatorul de apa si ulei. Nu stiu cum se poate reconditiona. Poate trebuie exclusiv schimbat. Tot ce pot spune este ca se poate reduce continutul de vapori de apa din sistem prin golirea agentului si reincarcarea instalatiei cu agent f. bine sicativat (instalatia de incarcare sa aiba filtrul in buna stare). (Asa mi-a facut mie un meserias la AC casei si mi-a acordat bonus de 50% la a doua umplere facuta din lenea sau prostia lui ! Nu a mai facut dop de gheata.). E drept, suna costisitor, mai ales ca nu este ceva absolut sigur, din pacate.

Last edited by B53UMI; 22-05-13 at 20:17.
B53UMI is offline   Reply With Quote
Old 02-06-13, 19:39   #5
piratu64

Stage 1
 
Join Date: May 2013
Posts: 16
Default Re: Problema Aer conditionat Cielo

O alta problema ar fi infundarea radiatorului de AC,pe exterior. Celulele de racire pot avea pamant intre ele,insecte depuse de-a lungul timpului,frunze,etc...
Freonul,daca nu este racit suficient de catre electroventilator,se dilata,isi mareste volumul si iese pe supapa de suprapresiune. Cel mai bine e sa speli cu presiune de apa radiatorul de AC.
piratu64 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -