Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 17-02-11, 18:05   #1
andrew22

Stage 1

Default o problema daewoo cielo,ajutor!!!!

buna ziua oameni buni,de mult tot ma roaga tata sa-l ajut cu o problema si m-am gandit poate imi gasiti voi un raspuns:

Tata are un cielo din 2007,motor 1.5 75 de cai,a luat-o noua,si cateodata i se aprinde becu la motor,ceva legat de catalizator,de multe ori a fost la service cu problema asta,cei de acolo ia zis lu tata cica sa o calce mai tare,ca cica a mers cu ea subturata si are benzina nearsa in catalizator,cel putin asta a fost explicatia celor de la service de la daewoo,tata merge foarte bine cu masina,ma refer normal,baga numa benzina de calitate,va rog daca stie cineva legat ceva de aceasta problema,cam care ar fi cauza si ce ar fi de facut vad rog sa-mi spuneti daca stiti,multumesc,o zi placuta.
andrew22 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-11, 19:19   #2
mar1an2005

Stage 3

Default Re: o problema daewoo cielo,ajutor!!!!

Quote:
Originally Posted by andrew22 View Post
buna ziua oameni buni,de mult tot ma roaga tata sa-l ajut cu o problema si m-am gandit poate imi gasiti voi un raspuns:

Tata are un cielo din 2007,motor 1.5 75 de cai,a luat-o noua,si cateodata i se aprinde becu la motor,ceva legat de catalizator,de multe ori a fost la service cu problema asta,cei de acolo ia zis lu tata cica sa o calce mai tare,ca cica a mers cu ea subturata si are benzina nearsa in catalizator,cel putin asta a fost explicatia celor de la service de la daewoo,tata merge foarte bine cu masina,ma refer normal,baga numa benzina de calitate,va rog daca stie cineva legat ceva de aceasta problema,cam care ar fi cauza si ce ar fi de facut vad rog sa-mi spuneti daca stiti,multumesc,o zi placuta.
din cate stiu eu majoritatea sunt si pe gpl tatal tau nu are gpl pe ea? daca are sa mearga o perioda buna pe gpl si se rezolva
tatal tau merge cu masina numai in oras ? de cate ori a iesit cu ea la drum lung ? in afara localitati?
sau mai e o varianta sa ai dea o gaurica mica cu un spirl; de 1-1.5 max 2 in catalizator in partea de jos pe langa faptul ca ai curata catalizatorul ai si mareste puterea motorului, NU o sa mai ai probleme nici cu noxele la itp
mar1an2005 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-11, 19:23   #3
andrew22

Stage 1

Quote:
Originally Posted by mar1an2005 View Post
din cate stiu eu majoritatea sunt si pe gpl tatal tau nu are gpl pe ea? daca are sa mearga o perioda buna pe gpl si se rezolva
tatal tau merge cu masina numai in oras ? de cate ori a iesit cu ea la drum lung ? in afara localitati?
sau mai e o varianta sa ai dea o gaurica mica cu un spirl; de 1-1.5 max 2 in catalizator in partea de jos pe langa faptul ca ai curata catalizatorul ai si mareste puterea motorului, NU o sa mai ai probleme nici cu noxele la itp
nu are gpl, merge cel mai des in oras,singuru drum lung e acela care il face pana la banici si inapoi,adica 50 km dus,50 km intors,cam asta ar fi singuru drum lung,odata la 2 saptamani sa zic.
Old 17-02-11, 19:35   #4
mar1an2005

Stage 3

Quote:
Originally Posted by andrew22 View Post
nu are gpl, merge cel mai des in oras,singuru drum lung e acela care il face pana la banici si inapoi,adica 50 km dus,50 km intors,cam asta ar fi singuru drum lung,odata la 2 saptamani sa zic.

deci asta e problema,tatal tau avand masina de noua tine si la ea si nu o alearga ca mai toti tineri din ziua de azi
mai ales ca el circula mai mult in oras decat in afara iar arderea benzinei intodeauna e incompleta iar el folosind masina mai sub-turata evitand turarea motorului ( ca sa nu se strice cica , dar e total gresit ca catalizatorul e o sita f fina care se infunda in astfel de conditii
ca sa nu mai ajunga la service sau nu fie nevoit sa schimbe catalizatorul mai tarziu care de altfel costa o galagie de lei spunei sa schimbe treptele de viteza 1-2 peste 2500rot/min si 3-4 peste 3000 rot/min iar problema se rezolva in cateva sute de km pe langa asta obtine si un consum mai mic de benzina si o putere mai mare a motorului o data cu desfundarea catalizatorului
mar1an2005 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-11, 20:18   #5
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Stai linistit ca nu se infunda asa usor catalizatorul la Cielo.
Probleme au, in general, catalizatoarele ceramice, care se mai sparg si bucatile obtureaza evacuarea. La Cielo nu este cazul, are catalizator cu site metalice.
Singura solutie sa stii exact din ce cauza se aprinde becul "check engine" este sa o puna pe tester, sa citeasca codul de eroare.
Modelul asta de Cielo este euro 3, are 2 catalizatoare si 2 sonde Lambda. Trebuie vazut pe tester care e problema.
Old 17-02-11, 20:22   #6
andrew22

Stage 1

Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA View Post
Stai linistit ca nu se infunda asa usor catalizatorul la Cielo.
Probleme au, in general, catalizatoarele ceramice, care se mai sparg si bucatile obtureaza evacuarea. La Cielo nu este cazul, are catalizator cu site metalice.
Singura solutie sa stii exact din ce cauza se aprinde becul "check engine" este sa o puna pe tester, sa citeasca codul de eroare.
Modelul asta de Cielo este euro 3, are 2 catalizatoare si 2 sonde Lambda. Trebuie vazut pe tester care e problema.
va multumesc foarte mult pentru ajutor,o seara placuta
- Copyright 2026 4Tuning -