| Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo |
18-05-10, 14:48
|
|
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
ceva ciudat ...
de ceva timp am sesizat ca sta turat motorul cateva secunde bune ... merg cu ea ,se comporta normal ,dar cand o scot pe liber motorul ramane turat ,ce poate fi ? mentionez ca toate astea se intampla la un cielo 1,5 OHC 8V.
|
18-05-10, 18:55
|
|
 Stage 5
|
Re: ceva ciudat ...
Posibil TPS (senzorul de turatie), posibil fise, injectoar(e) care curg(e), IAC (senzor de relanti) si alte de genul. Te duci la un service cu tester si te rezolva (posibil).
|
|
|
18-05-10, 22:40
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by banzay
Posibil TPS (senzorul de turatie), posibil fise, injectoar(e) care curg(e), IAC (senzor de relanti) si alte de genul. Te duci la un service cu tester si te rezolva (posibil).
|
deci ... fise ,bujii , injectoare ... sunt noi ... o sa verific restul , merci . dimineata o pun pe tester sa vad ce are
|
|
|
19-05-10, 20:52
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Aceeasi problema o am si eu... cand e temperatura in jur de 15 grade, cateodata imi ramane turata sau, mai grav, mai si moare motorul... sunt rare episoadele astea, dar se repeta de vreo 3 ani.
Pusa pe tester, verificata de mecanic... totul e ok.
Acum trebuie sa schimb si fisele, au cam imbatranit si una e mai scurta, dar acum 2-3 ani erau in regula. Deci exclud fisele. Exclud si injectoarele, pe tester erau buni timpii de injectie si amestecul.
A mai ramas doar sa dau jos corpul clapetei de acceleratie si sa-l curat, inclusiv IAC-ul.
|
20-05-10, 01:26
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [Fiat]
|
La fel imi face si mie, unii mi-au spus ca e relativ normal sa faca asa...Eu banuiesc TPS-ul ca face glume proaste, insa ar putea fi si cele mentionate de Banzay...Nu m-am mai obosit sa o duc la tester, mi-a fost lene sa ma duc aiurea pt aia...
|
|
|
20-05-10, 04:40
|
|
 Stage 5
|
am pus-o pe tester ,dar cica totul lucreaza in parametrii normali ...
atunci de ce face figuri ...? totusi nu imi este tot una sa opresc la semafor si sa imi ramana turata ... cand am timp o desfac sa verific sa vad ce as mai putea schimba.
|
|
|
20-05-10, 17:19
|
|
 Stage 5
|
Eu de fiecare data cand schimbam ceva isi mai revenea un pic.
Testat bujii -> inlocuire cu altele vechi; tot ramanea turata, mergea mai prost
inlocuit fise -> rezistente ca la carte 4-5 ohmi sau kohmi (nici nu mai stiu in ce se masura) - tot ramanea turata, dar mai putin;
curatat corp clapeta acceleratie - desi nu era nevoie, era curata; tot ramanea turata, dar nu ca inainte, deci ceva ceva tot a avut efect
inlocuit TPS-uri (vreo 2) - TPS nr 1 - daca la inceput si-a revenit masina 90% din timp, dupa 1 luna iar ramanea turata, nu aveam frana de motor; TPS nr 2 - original GM, tot ramanea turata dar lejereanu acum, 1000-1100 cel mult si foarte rar.
Acum, fara sa ii fac ceva merge bine; mai ramane foarte rar turata la cei 1000-1100. Banuiesc fie senzorul de viteza de pe cutie, fie TPS-ul... Sau o fi vina senzorului de pe fulie?
|
|
|
20-05-10, 20:21
|
|
 Stage 5
|
Aceeasi problema si la mine, am schimbat IAC-ul si problema rezolvata.
|
|
|
|
|