| Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo |
10-10-09, 12:18
|
|
Stock
|
Nubira mea ”da in nas”
Va salut! As avea nevoie de o sugestie, recomandare, sfat, ceva .... Nubira 1, din 1999, 1.6, la 150.000km, mi-a fost diagnosticata acum un an cu mai multe probleme printre care cea mai importanta era nevoia de schimbare a injectoarelor. Avea un consum mare si ”dadea in nas”. Masina nu a mai fost folosita de atunci. Saptamina aceasta am bagat-o in service (Radacini - specializat pe Daewoo) si i-am facut tot ce avea nevoie, conform diagnosticului. La final am bagat-o la ITP si nu a reusit sa treaca noxele. Explicatia: probabil benzina ramasa in rezervor de un an de zile etc. A ramas (la sfatul mecanicilor) sa ii bag multa benzina de cea mai buna calitate si sa o turez pentru a-i curata si catalizatorul, tobele etc.
Surpriza neplacuta, insa, a fost ca rulind cu ea pe sosesa ma lovesc de aceasi problema: ”da in nas” (cred ca stiti la ce ma refer) continuu si doar ”jucind-o” din ambreiaj reusesc sa-i atenuez aceasta purtare! Plus ca mi se pare ca nu are putere cind vreau sa o accelerez putin mai sportiv. Mi se pare - sau poate gresesc - ca cele doua au aceeasi cauza.
Ati mai intilnit ceva asemanator? Aveti vreo sugestie? Multumesc oricum.
|
|
|
10-10-09, 20:44
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Re: Nubira mea ”da in nas”
Fisele si bujiile le-ai schimbat? Filtrul de aer si benzina? Pe tester ai pus-o?
|
|
|
12-10-09, 12:30
|
|
Stock
|
Da, mi-au schimbat si fise si bujii. Sincer, am omis sa-i intreb daca au bagat-o pe tester. Oricum am vorbit la service si miine dimineata ma duc din nou.
I-am urmarti consumul zilele acestea si este unul grotesc: aprox. 20 la suta!!! daca nu cumva, putin peste!
|
|
|
12-10-09, 14:11
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Pune-o pe tester sa nu fie vre-un senzor defect... ti se aprinde cumva becul de check engine la bord?
|
|
|
13-10-09, 15:31
|
|
Stock
|
Astazi (marti, 13 oct) mi-au pus-o pe tester si au gasit intr-adevar senzorul de oxigen (sonda lambda) arsa. Mi-au inlocuit-o (3 miliioane cu manopera cu tot) dar ... noxele tot nu vor sa iasa (am revenire la ITP pt noxe  ). Am mers cu ea si nu mai face chiar atit de urit cum facea inainte dar tot mai are simptomul de ”dat in nas” in unele momente si intr-o oarecare masura. Urmaresc acum sa vad consumul. Am facut (in regim de oras) 140 km cu cca 35 l benzina!!!!
Oricum testerul nu a mai sesizat nimic in plus. Ar mai putea fi ceva la catalizator, singurul care se pare ca nu este monitorizat pe computerul de bord.
Becul de ”check engine” s-a aprins doar o data pentru citeva secunde in timpul mersului, acum vreo 3 zile, dupa care s-a stins si nu s-a mai aprins de-atunci.
Chiar nu a mai intilnit nimeni asa ceva? Cam cit este consumul normal la o astfel de masina. Pentru mine este o experienta noua, aceasta Nubira. Am avut un Cielo cu care m-am inteles foarte bine.
Last edited by posednub; 13-10-09 at 15:33.
|
|
|
14-10-09, 09:54
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Catalizatorul ar trebui sa fie cu site metalice. Posibil sa fie infundat...
Daca dupa schimbarea sondei Lambda tot nu merge bine, inseamna ca mai e o problema undeva. Codul de eroare ti l-au sters?
Au verificat avansul, timpii de injectie, amestecul?
Am mai intrebat si nu ai raspuns la asta: filtrul de aer l-ai schimbat?
|
14-10-09, 15:09
|
|
Stock
|
Multumesc Geo_ZGA ca iti pasa si incerci sa ma ajuti
Nu, la filtrul de aer nu am umblat! Si nici ei nu mi-au sugerat asta. Am vrut eu s-o fac dar am uitat. Il voi avea in vedere.
Astazi au pus o bobina noua, de proba, si punind testerul, acesta a dat eroare la ”Arbore”!!?? Urma sa le soseasca dupa amiaza, sa-l inlocuiasca de proba pentru a vedea daca se remediaza eroarea, noxele etc si apoi sa vedem ce facem mai departe.
Mecanicul a sugerat ca daca inca nu da rezultate este posibil sa fie o problema la supape, sa nu mai inchida bine - cel putin o parte din ele - si de aici consum enorm, noxe etc. Si tot el mi-a spus ca s-ar gasi - stie de la un coleg care a folosit cu succes - la statiile de benzina o solutie speciala care pusa in rezervor ar curata supapele rezolvind problema. Stii (sau stie cineva) ceva despre asa ceva?
Multumesc
|
|
|
25-11-09, 17:53
|
|
Stock
|
am avut si eu o problema cu nubira 1.6 16v dadea in nas, am fost cu ea la service si mia zis k de la un senzor de la acceleratie era blocat ....se rezolva repede numai bani sa ai
|
|
|
14-01-10, 09:40
|
|
 Stage 5
|
Aceeasi problema am avut-o la Leganza.Tehnic nu s-a gasit nimic.Am alimentat cu benzina Co 99 in loc de 95 si parca e alta masina.Nu-si mai da in nas,are un mers lin si demaraje bune.
|
|
|
19-01-10, 11:13
|
|
Stage 2
|
Salut!
Am su eu o nubira 1.6 2000 tot cam 150000km si de ceva vrema are aceleasi simptome....am fost la service si mi a spus ca , printre altele, bobina de inductie e problema.... a pus una de proba la fel ca tie si a mers....
sper sa rezoliv problema ... tine ne la curent
|
19-01-10, 21:16
|
|
 Stage 5
|
Se poate incerca si cu solutie pentru injectoare.Unii mecanici au incredere mare in astfel de adjuvante.
|
|
|
22-01-10, 20:03
|
|
 Stage 5
|
Aceeasi problema am avut-o si eu la Nubira 1 din 2000 1,6 16v 151500km. Rezolvarea a fost foarte simpla: Am mers cu ea in ture 3800 - 4500 si si-a revenit. Din cauza mersului subturat (treapta 3 la 1800 ture) la schimbarea din 2 in 3 intai dadea in nas, dupa care accelera.
Daca nu ai pus bujiile prescrise dupa manual, nu te astepta sa functioneze bine.
Pentru consum, verifica timpii de injectie, valoarea sondei lambda, pune filtru de aer nou. Si fisele conteaza foarte mult. Degeaba cumperi nou, daca nu este calitate.
|
|
|
|
|