Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Zona tehnica Daewoo

Zona tehnica Daewoo Zona tehnica, secrete, tips&tricks Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 12-12-09, 16:45   #1
comy_mvp

Stage 2

Member of:
[DAEWOO]
Default ajutor omologare motor cielo

as dori sa schimb motorul la un un cielo de 1.5(coreea) cu un motor de opel 1.4 sau 1.6!stiu k se potriveste direct dar vrea sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l omologa?
ce taxe sunt si cat sunt de mari?
comy_mvp is offline   Reply With Quote
Old 14-12-09, 14:58   #2
RD-Woo

Stage 5

RD-Woo's Avatar

Default Re: ajutor omologare motor cielo

Intra pe site-ul www.rarom.ro si afli toate informatiile
de care ai nevoie pt omologare..
RD-Woo is offline   Reply With Quote
Old 19-12-09, 13:33   #3
B-64-KTL
Opel Driver

Stage 5

B-64-KTL's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Opel]

Uitati aici raspuns al celor de la RAR privind omologarea altui motor pe cielo:

,,- Referitor la scrisoarea dumneavoastr?, v? comunic?m c? conform Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie sa se mentina cel putin acelasi nivel al emisiilor poluante.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul care se afla in gradul de motorizare (gama de motoare care a echipat un anumit tip de autovehicul pe parcursul intregului interval de fabricatie a respectivului tip), functioneaza cu acelasi tip de combustibil si nu genereaza modificari de putere mai mari de 40% determina omologarea vehiculului. In acest caz o sa va coste aproximativ 500 RON.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul care nu se incadreaza in cazurile enumerate mai sus, suplimentar fata de operatiunile de omologare se fac si alte verificari inclusiv de catre Laboratorul de Incercari pentru Securitate Rutiera privind performantele sistemului de franare, determinarea repartitiei de mase, etc. In acest caz o sa va coste de la 500 RON in sus in functie de numarul si tipul incarcarilor suplimentare la care autovehiculul este supus.
- Pentru mai multe informatii va rugam sa luati legatura cu reprezentantele nostre sau cu Departamentul coordonare baze de date tehnice, poluare si consultanta la numarul de telefon: 021 318.17.58 sau 021.202.70.00, 021.318.17.35 interior 251/157
Mentionam ca modificarile vehiculelor inmatriculate in Romania ce determina omologarea acestora se pot efectua numai in ateliere specializate, autorizate conform legislatiei in vigoare. Lista de ateliere autorizate le gasiti la sediul oricarei reprezentante RAR sau la adresa www.rarom.ro.
Actele necesare sunt:
- act identitate detinator;
- cerere activitate RAR;
- CIV;
- adeverinta din partea atelierului autorizat"

Sper sa-ti fie de folos.
Old 07-01-10, 12:02   #4
RePeDe

Stage 2

RePeDe's Avatar

Quote:
Originally Posted by comy_mvp View Post
as dori sa schimb motorul la un un cielo de 1.5(coreea) cu un motor de opel 1.4 sau 1.6!stiu k se potriveste direct dar vrea sa stiu ce trebuie sa fac pt a-l omologa?
ce taxe sunt si cat sunt de mari?
de unde sti ca se potriveste direct ? eu stiu ca trebuie sa schimbi suportii motor.
RePeDe is offline   Reply With Quote
Old 13-01-10, 21:45   #5
mad_runner
Daewoo Driver

Stage 4

mad_runner's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Virtual Tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by RePeDe View Post
de unde sti ca se potriveste direct ? eu stiu ca trebuie sa schimbi suportii motor.
depinde ,.,,, din ce shtiu eu ,,,, motoarele de opel intra pe cielo si espero fara sa modific suportii
mad_runner is offline   Reply With Quote
Old 15-01-10, 10:31   #6
RePeDe

Stage 2

RePeDe's Avatar

Quote:
Originally Posted by mad_runner View Post
depinde ,.,,, din ce shtiu eu ,,,, motoarele de opel intra pe cielo si espero fara sa modific suportii
nu am zis ca trebuiesc modificati, am zis ca trebuiesc schimbati.
RePeDe is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -