Re: problema fisa centrala espero
Ma jur de cate ori intru la sectiunea daewoo, citesc anumite lucruri de raman uimit ... defapt stau si ma intreb daca oi fi eu chiar asa de prost ?!?!? .
Va rog eu frumos explicatimi si mie cum o bobina poate sa strice o fisa ?!?!?! .
O bobina poate sa strice o bujie,un carbune de delcou unde e cazu , dar cum strica o fisa?
Bobina primeste curent de joasa tensiune si il transforma in curent de inalta tensiune.
Luam exemplu: o bobina la care tensiune finala care pleaca pe fisa este de 18.000v
daca se strica inseamna ca tensiunea finala este mai mica, deci motorul va merge mai prost pt ca bujia va da o scanteie mai slaba.
nu exista bobina auto care cand se strica sa produca mai multi volti! Ar fi ideal ca inseamna ca ai avea o aprindere mai buna si o scanteie mai buna, deci o ardere mai rapida.
de aici rezulta ca daca bobina este defecta nu poate strica o fisa!
Sfatul meu mai intai de a mai cumpara nu stiu cate zeci de piese si sa nu rezolvi nimica, este sa verifici toate masele (-) care exista pe la motor si aceastea sa faca contact bine.
Vezi ca e posibil sa aiba si bobina masa separata. (nu stiu exact cum este la espero), poate sa aiba fir pt masa, sa poate sa ia masa dintr'un surub cu care se prinde bobina de caroserie.
Capacul de la fise l'ai shimba? si rotor'ul din interior? Fisa centrala la intrarea in capac, are un carbune daca acel carbune e tocit adio mers frumos al motorului.
Mai exista o chestie, or fisele care le cumperii tu sunt de prea proasta calitate si se impusca lita din interiorul fisei.Oricum fisa centrala se strica mai greu decat cele de la bujii.
Incearca si tu fise Bosch, Valeo, Bendix, BlackDiamon ...
Schimb o multitudine de piese ramase in urma dezmembrari a trei skoda octavia 2 1.9tdi cu o masina de cilindrie mica . ( Gen Fiat Seicento, Punto, Opel Corsa B ... etc.)
Last edited by TheEnZo; 19-12-08 at 23:59.
|