Salut
Acesta este primul meu thread pe acest forum si il scriu pentru a supune opiniei dvs. daca este corecta atitudinea revistelor auto din romania cu origine din germania:
In urma citirii articolului pomenit mai sus nu m-am putut abtine si le-am trimis un e-mai
"Buna Ziua
Sunt un client al revistei dvs. de ceva timp si pur si simplu nu pot sa ma abtin sa nu observ cum in mod sistematic masinile nemtesti au mereu castig de cauza in fata celorlalte. Eu inteleg ca revista isi are originile in Germania si reproduceti articolele de acolo cuvant cu cuvant, dar e mult prea tras de par articolul ala cu japonia vs. germania....; nu-mi vine in minte decat o singura intrebare:
CU CAT VA PLATESTE VW CA SA SCRIETI NEMERNICIA AIA DE ARTICOL NEVEROSIMIL???
PENTRU CA PUTE A SPAGA DE LA DISTANTA!!!
Nu reprezint nici un importator al masinilor japoneze, dar am avut un civic, conduc un SAAB in particular si un opel la servici; dar e cutremurator aberatia aia de articol.
Hai sa va spun cum am ajuns la concluzia asta:
1. smart contra IQ: castiga IQ,mi se pare corect (desi cred ca daca smart ar fi sarit cu banul, ar fi ras si curcile sa puneti smartul in fata )
2. Honda jazz contra polo: aici a inceput porcaria: pret 12828 euro honda 1.2 si 11.716 euro polo cu tva inclus...voi puneti tva la una si la polo nu? Am intrat la configuratorul polo de pe vw.ro si la versiunea de polo cheala (cea de 11700) am adaugat optionalele pe care honda le ofera standard in versiunea 1.2. Vreti sa ghiciti pretul la care a ajuns polo??? A ajuns cu 1000 de euro peste pretul lui jazz si nu are modularitatea si spatiul interior a japonezei. Reproduc mai jos calculatia polo
Polo A05 Attractive HL.1.4/85 CP M5 4usi
Benzina / 1.4l / 63 kW/85 CP / Manuala - 5 viteze / 4-usi
Incarcarea totala permisa: 1550 kg Sarcina utila nominala: abhängig vom Aufbau
cc.alt.lbh: -/-/-
Consum combustibil: 5.9l/100km
Emisia de CO2 (CO2): 139g/km
Pret fara TVA:
EUR 10.778,-
Airbag cortina fata/spate EUR 637,-
Airbag frontal sofer si pasager cu
posibilitatea dezactivarii airbag
pasager EUR 29,-
Faruri de ceata cu lumina statica la
viraj inclusa EUR 24,-
Radio CD RCD 310 cu functie mp3,6
incinte acustice,antena Diversity si
conector multimedia AUX IN EUR 102,-
Volan multifunctional piele 3 spite EUR 96,-
Alb (candywhite)EUR 0,-
Scaun: Stofa
Culoarea tapiteriei: negru titan
Podea: negru
Consola: -
Plansa de bord: negru titanEUR 0,-
Total:
EUR 11.666,-
La pretul ala de jos adaugati si TVA si ajungeti la 13882 de euro. Atat costa Polo, fata de 12828, pretul Jazz-ului.
Jazz-ul a fost descalificat din cauza pretului? Care pret???Ca e mai ieftin!!!! Cu peste 1000 de euro!!!
Voi spuneti ca trenul de rulare este mai rigid la Jazz decat la Polo? Inafara de o pozitie ceva mai inalta la volan, la Jazz, care favorizeaza condusul in oras (locul unde se va folosi aceasta masina cu preponderenta, la fel ca si polo) nu am gasit nici un neajuns. Faptul ca este cea mai fiabila masina de ani de zile, din lume, nu conteaza pentru voi? Jazz-ul are costuri de intretinere mult mai mici decat Polo, mergeti si interesati-va inainte; valoarea de revanzare este foarte buna pentru japoneza - un Jazz din 2006 se vinde cu 7500 de euro pe cand Polo 2006-2007 am vazut si la 5600 pe siturile de specialitate (benzina 1.4, nu 1.2 care incepe de pe la 4500 de euro ).
De ce mintiti? Orice om poate vedea diferenta, voi nu; este evident ca articolele astea sunt platite pentru a face publicitate...; urat din partea voastra
Dar ce urmeaza depaseste orice limite...
3. toyota prius vs. vw golf...
SERIOS?!?!?!?
De cand golful concureaza priusul? Nu am auzit de o asemenea aberatie in viata mea! Dar daca Vw v-a platit sa aratati "clientilor" ca a achizitiona un Golf este mai eficient din punct de vedere a costurilor, incepe sa aiba sens.
Pai in cazul asta, ORICE MASINA DIESEL ESTE MAI ECONOMICA D.P.D.V. FINANCIAR SI ACHIZITIE DECAT PRIUSUL...; de ce ati pus Golful?
A, pentru ca Vw v-a dat spaga...
Prius-ul face parte din cu totul alta clasa decat Golful (a, daca golful ar fi fost Hibrid, as fi inteles) si merita sa stea alaturi de alte masini Hibrid...cum ar fi Insight...de la Honda...care sunt tot japonezi....
Imi place cum se incheie articolul: Victorie pentru germania! Hahahaha, unde? Nici nu poate fi vorba de razboi sau comparatie intre cele 2 modele!!! Am auzit ca Panda de la fiat cu 1.3 multijet echipata nu vrea sa consume mai mult de 5% in oras si e o masina ok; geamuri electrice, inchidere, aer conditionat, servo, 5 ani garantie...; de ce nu faceti un articol gen prius vs. panda? Nici nu incape indoiala ca banii care-i dati pe prius ajung pentru 3 panda...deci "victorie pentru italia", nu? Rusinica...
Partea 1...