Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Alte discutii Dacia

Closed Thread

Thread Tools
Old 15-12-07, 20:19   #1
srn_86
Banned

Stage 5

Default nelamurire

salutare, nu stiu daca postez unde trebuie, insa am si eu cateva nelamuriri, cine ma poate ajuta? ce inseamna si la ce ajuta urmatorii termeni: abs, ebd, srs, esp. cat mai explicit va rog si doar cine stie exact
srn_86 is offline  
Old 16-12-07, 00:41   #2
CristianoXXX
Dacia Driver

Stage 5

CristianoXXX's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Shine Club]
Default Re: nelamurire

lol ai vaz tu vreo dacie cu ebd, asr si esp d ai postat tocmai la dacia? =))
google.ro e prietenul tau, ai sa ramai uimit cate poti afla
CristianoXXX is offline  
Old 16-12-07, 04:11   #3
fenyx

Stage 5

fenyx's Avatar

Quote:
Originally Posted by srn_86 View Post
salutare, nu stiu daca postez unde trebuie, insa am si eu cateva nelamuriri, cine ma poate ajuta? ce inseamna si la ce ajuta urmatorii termeni: abs, ebd, srs, esp. cat mai explicit va rog si doar cine stie exact
posteaza si tu la alea straine dar cel mai simplu fa ce a scris cristiano

Last edited by fenyx; 16-12-07 at 04:13.
fenyx is offline  
Old 17-12-07, 22:01   #4
srn_86
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by CristianoXXX View Post
lol ai vaz tu vreo dacie cu ebd, asr si esp d ai postat tocmai la dacia? =))
google.ro e prietenul tau, ai sa ramai uimit cate poti afla
ce e omule asa rau te poate deranja o intrebare?
srn_86 is offline  
Old 18-12-07, 14:17   #5
TheFasterMan
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

TheFasterMan's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[VW]
[DACIA]
[4Rally]

salut!!uite aici:ABS=Sistemul ABS (engleză anti-lock braking system sau germană Antiblockiersystem) este un sistem pentru vehicule motorizate ce previne blocarea roţilor īn timpul frānării. Aceasta prezintă două avantaje: permite şoferului să păstreze controlul direcţiei şi scurtează distanţa de frānare.
EBD=Distribuţia electronică a forţei de frānare. Acest echipament asistă ABS-ul. De exemplu, la autovehiculele cu tracţiune īn faţă, partea din faţă este mai grea decāt partea din spate, astfel īncāt īn cazul acţionării frānelor, centrul de greutate al autovehiculului se deplasează spre faţă. Prin aceasta, aderenţa la roţile din spate scade simţitor şi roţile tind să se blocheze. ABS-ul lucrează īn sensul antiblocării roţilor din spate, iar EBD-ul redistribuie forţa de frānare, pentru eficienţă maximă.

SRS = Sistem de Retinere Suplimentara (Airbag-uri)
In eventualitatea unei coliziuni, Sistemul de Retinere Suplimentara comanda umflarea instantanee a airbag-ului pentru a suplimenta actiunea centurii de siguranta ce impiedica lovirea soferului de volan sau a pasagerului dreapta de plansa de bord. Sistemul foloseste un semnal generat de computer pentru a umfla airbag-urile atunci cand senzorii detecteaza un impact datorat unei coliziuni.
ESP=(Electronic Stability Program sau Electronic Skid Prevention) este unul din sistemele de siguranţă pasivă pentru automobile.Acesta are rolul de a asigura stabilitatea automobilelor īn viraje, īmpiedicānd derapajale prin frānarea selectivă şi independentă a roţilor, īn funcţie de acceleraţia laterală a vehiculului şi de rotaţia volanului.Funcţionarea ESP se face simţită īn virajele abordate brusc, īn momentele īn care traiectoria vehicululul are tehdinţa de a scăpa de sub control.

cred ca ti`am raspuns la intrebare
Old 18-12-07, 21:41   #6
srn_86
Banned

Stage 5

mersi mult, chiar aveam nevoie de aceste informatii.
srn_86 is offline  
Old 19-12-07, 03:40   #7
fenyx

Stage 5

fenyx's Avatar

Quote:
Originally Posted by srn_86 View Post
mersi mult, chiar aveam nevoie de aceste informatii.
chiar nu vreau sa fiu rau,da chiar ti-a fost lene sa cauti pe google ?
fenyx is offline  
Old 19-12-07, 09:40   #8
TheFasterMan
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

TheFasterMan's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[VW]
[DACIA]
[4Rally]

ce mai conteaza acum daca i`a fost sila sau nu....s`a raspuns la intrebare si gata
TheFasterMan is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -