Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Alte discutii Dacia

Reply

Thread Tools
Old 03-04-12, 10:21   #1
by ShOw<3

Stock

Default From old to brand new

Buna. Numele meu este Romeo si apelez la ajutorul vostru intr-o problema.

Am o Dacia 1300 model 1970 cumparata pe vremea aceea de catre bunicul meu. Am hotarat impreuna cu tatal meu care este un impatimit a brandului Dacia sa restauram masina.

Aceasta arata cam asa. Poza este luata de pe internet deoarce nu am facut poze masinii..

Vreau sa o fac de la 0. Caroserie tot. Tin sa mentionez ca vreau sa pun pe ea:
- motor golf 3 ( sau daca aveti idee ce motor ar mai intra pe ea fara sa modific compartimentul motor)
- jante
-Xenoane
-Sistem audio Sony Xpload( statie amplificare + subwoofer + Casetofon)
-interior piele.

Am facut acest topic pentru a vedea si parerea vostra sau a imi da sfaturi/idei ce sa mai fac la ea.

Nu prea imi da mana sa dau motoru original de dacia de pe ea deoarece acesta are doar 14.000 km pentru ca tatal meu acum 3 ani a schimbat mortorul cu totul .

Astept pareri/opinii .

O zi buna

Last edited by by ShOw<3; 03-04-12 at 10:26.
by ShOw<3 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-12, 21:57   #2
Sirius
Dacia Driver

Stage 5

Sirius's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
Default Re: From old to brand new

Vad ca nimeni nu vrea sa iti raspunda asa ca iti dau io cateva sfaturi.

Motor se poate pune cam oricare din gama VW, dar chestia e ca va trebui sa confectionezi suportii, pe cand un motor din gama RN (1.8 16v sau 8v, sau 1.7 T de pe Volvo) se poate monta foarte usor cumparand suportii si carcasa de ambreiaj direct din magazin.

Sfatul meu in legatura cu aspectul este... clasic la caroserie, jante late/dublate, daca gasesti Gotti, daca nu orice in 4 prez.

Low and Clean!

Volvo 480 TURBO 1.7
Sirius is offline   Reply With Quote
Old 04-04-12, 07:50   #3
by ShOw<3

Stock

In ceea ce consta caroseria vreau sa ii scot bara fata si spate adica cele cromate si sa o las asa . Evident voi acoperi gaurile sa nu se vada urat. Dar inca nu m-am hotarat in privinta culorii masinii si a jantelor .

Mai astept pareri /sugestii !
Old 04-04-12, 10:51   #4
valy1233
Dacia Driver

Stage 5

valy1233's Avatar

Member of:
[DACIA]

idei sunt,daca cauti putin pe forum...pva,wid..etc
valy1233 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-12, 12:16   #5
Jackass

Stage 5

Jackass's Avatar

Member of:
[DACIA]

Eu as zice sa te pui 2-3 saptamani sa citesti toate topicurile de la sectiunea Masina Mea si ai sa vezi acolo ce motoare se pot pune pe dacia, ce modificari trebuie sa faci pentru fiecare in parte.Vad ca esti incepator asa ca nu apuca sa pui direct un VR6 sau alte chestii de genu ca iti trece pofta. Deschide si portofelul, vezi acolo cati banuti ai si daca iti ajung pentru ce vrei sa faci. Noi degeaba iti dam idei aici daca tie nu iti plac sau nu ai bani sa le pui in practica.
As zice ca motorul sa-l lasi ultimul, fa exteriorul frumos...umfla putin pasajele spate sa poti pune niste jante frumoase pe viitor, vopseste masina toata, fa interioru din piele care-l vrei, schimba bordul sau pune alte ceasuri.
Asta e sfatul meu.. asa mi-au zis si mie cand m-am apucat de masina mea si am vazut ca in mare parte au avut dreptate
Old 06-04-12, 19:35   #6
by ShOw<3

Stock

Am vorbit cu cineva din politie si mi sa spus ca nu mai pot pune alt motor pe dacie... Nu mai am voie... Deci..
Old 06-04-12, 22:23   #7
Sirius
Dacia Driver

Stage 5

Sirius's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by by ShOw<3 View Post
Am vorbit cu cineva din politie si mi sa spus ca nu mai pot pune alt motor pe dacie... Nu mai am voie... Deci..
auzi, dar daca ii intrebi daca ai voie sa omori pe cineva, ce iti spune?

deci poti pune orice motor ca nici un gabor nu este certificat/autorizat sa te verifice la motor. el te opreste si te verifica raru.

iti faci itp la masina cu mot original, si a doua zi il dai jos si pui orice alt motor si mergi 2 ani de iti sar capacele!
Sirius is offline   Reply With Quote
Old 08-04-12, 18:34   #8
valy1233
Dacia Driver

Stage 5

valy1233's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by Sirius View Post
auzi, dar daca ii intrebi daca ai voie sa omori pe cineva, ce iti spune?

deci poti pune orice motor ca nici un gabor nu este certificat/autorizat sa te verifice la motor. el te opreste si te verifica raru.

iti faci itp la masina cu mot original, si a doua zi il dai jos si pui orice alt motor si mergi 2 ani de iti sar capacele!
exact
valy1233 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -