28-01-12, 19:11
|
|
Stock
|
Intrebari despre Dacia
Am si eu cateva intrebari legate de Dacia...
In principiu vreau sa-mi cumpar una, dar nu stiu daca se merita...
Ce parere aveti de 1300 si modelele similare...?
Carburator sau Injectie? As vrea argumente PRO & CONTRA...
Taxe, intretinere etc...? Cam cat ajunge..
Multumesc si sper sa ma lamuresc aici cu tot ce am nevoie sa stiu..
Ceaules!
|
|
|
28-01-12, 19:24
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Re: Intrebari despre Dacia
eu as prefera pe carburator...
|
|
|
28-01-12, 19:29
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by valy1233
eu as prefera pe carburator...
|
De ce anume? Din ce am auzit e destul de "rautacios"....cel putin iarna sau pe gerul asta..
|
|
|
28-01-12, 20:25
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by phoenix0x1
De ce anume? Din ce am auzit e destul de "rautacios"....cel putin iarna sau pe gerul asta..
|
adevarul ca da..iarna pe ger...(daca sti sa folosesti soclul si ai buji bune nu ai trb)..dar totusi nu e ca pe injectie
|
|
|
28-01-12, 20:48
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by valy1233
adevarul ca da..iarna pe ger...(daca sti sa folosesti soclul si ai buji bune nu ai trb)..dar totusi nu e ca pe injectie
|
deci mai bine pe injectie ? sau e mai pe injectie..? ca am auzit ca si aici sunt problemute...
|
|
|
28-01-12, 21:15
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
deci mai bine pe injectie ? sau e mai pe injectie..? ca am auzit ca si aici sunt problemute...
|
pai ti-am zis..eu prefer carburator...
|
|
|
28-01-12, 21:31
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
e buna injectia..dar o dacie pe injectie in stare buna..sare de 1000 de euro..o carburatie o iei ieftin...sfatul meu e sa cauti o dacie fabricata inainte de 1989,de preferabil din loturile de ungaria sau canada(astea au rezervor pe stanga),cele de canada au tabla foarte tare,si sunt terosonate din fabrica  ,pe cand injectia..e ciur la tabla dupa 10 ani.
|
|
28-01-12, 21:34
|
|
 Stage 5
|
cata_golf-depinde cum ai grija de ea!
Eu am una din '97,cica lot praf si iti zic ca este beton,am rugina de suprafata doar pe praguri si pe usa de la sofer(care a fost schimbata de mine) si aripile sunt praf,am pus tot eu de conex.
Dar din '97 pana acum 2-3 ani a fost bagat ulei in ea in fiecare an si terosonata la 5 ani.
|
28-01-12, 21:36
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Cata_UNU
cata_golf-depinde cum ai grija de ea!
Eu am una din '97,cica lot praf si iti zic ca este beton,am rugina de suprafata doar pe praguri si pe usa de la sofer(care a fost schimbata de mine) si aripile sunt praf,am pus tot eu de conex.
Dar din '97 pana acum 2-3 ani a fost bagat ulei in ea in fiecare an si terosonata la 5 ani.
|
da ai dreptate..dar o dacie veche...daca ai grija de ea..o dai si la stranepoti,sincer nu se pot compara tehnicele din fabrica de pe timpul lui ceausescu...cu cele de dupa 90.Daciile din loturile 2003-2004 sunt bunisoare la tabla..pt ca au tabla suedeza.
|
|
|
28-01-12, 21:42
|
|
|
Dacia Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cata_golf
da ai dreptate..dar o dacie veche...daca ai grija de ea..o dai si la stranepoti,sincer nu se pot compara tehnicele din fabrica de pe timpul lui ceausescu...cu cele de dupa 90.Daciile din loturile 2003-2004 sunt bunisoare la tabla..pt ca au tabla suedeza.
|
eu am o daciutza din '93 zice tata canada..am avut rugina doar la aripile din fata facuta iarna trecuta din neglijenta(lasata in zapada toata iarna fara sa ma ating de ea)...in rest e teapana
|
30-01-12, 09:01
|
|
 Stage 5
Member of: [SKODA] [DACIA]
|
Quote:
Am si eu cateva intrebari legate de Dacia...
In principiu vreau sa-mi cumpar una, dar nu stiu daca se merita...
Ce parere aveti de 1300 si modelele similare...?
Carburator sau Injectie? As vrea argumente PRO & CONTRA...
Taxe, intretinere etc...? Cam cat ajunge..
Multumesc si sper sa ma lamuresc aici cu tot ce am nevoie sa stiu..
Ceaules!
|
1.ce este pana in `90 sunt bune la tabla si per total
2.poti face transplant de motor sa-i trantesti un motor cu injectie unei babe dar si injectia face probleme (asta daca esti prea comod si nu vrei sa te complici cu shocul)
3.impozit ~ 50 ron pe an, asigurare ~140 ron/6luni, intretinere..cu ~300 ron ii faci tot botul..bucsi, pivoti,etc.. + ca se gasesc multe piese si repere la dezmembrari, remat- etc..
acum depinde ce vrei tu si de asemena cum o si folosesti... ori un oldimer caruia sa-i adori mirosul de benzina nearsa dimineata ori o bombonica injectata de plastic.
|
|
|
30-01-12, 09:17
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by cata_golf
de preferabil din loturile de ungaria sau canada(astea au rezervor pe stanga),cele de canada au tabla foarte tare,si sunt terosonate din fabrica  ,pe cand injectia..e ciur la tabla dupa 10 ani.
|
Dacia care a fost la mine in familie a fost adusa din Ungaria in '92 de catre proprietarul al 2lea, tatal meu a fost a3lea prin 95 cand a luat-o. Rezervorul era insa normal in spate nu pe stanga. Abia tarziu prin 2004 a inceput sa prinda rugina pe dedesubt si pe la praguri insa aripile, portierele si restul au tinut bine nici la vopsire nu gasea rugina. Spre final a aparut rugina mai sever pe sasiu , fapt care a necesitat sudare altfel se rupea masina in doua  insa tabla a ramas buna in general
|
|
|
30-01-12, 11:11
|
|
Stock
|
@Andrei - vreau sa fac o dacie clasica, old school, sa fie stabila si sa mearga brici. nu m-ar deranja sa fie si pe carburator....sa zicem ca e in regula. ..dar de exemplu la o dacie din 2002 pe injectie, volanul il poti folosi cu o mana..m-ar interesa sa nu transpir cand iau o curba...se poate asa ceva?
cum spuneam, vreau ceva clasic si pus la punct si sa fie cat de cat usor de folosit ca orice masina din zilele noastre..si asta pt. ca m-am saturat de toate bmw-urile si toate gandaceniile care sunt pe strazi si nu inspira nimic.
Mi-ar fi placut un Cadillac Eldorado de exemplu...dar...motoru, intretinerea etc..ma lasa rece.
De asta am ajuns si la dacie si am si cerut niste raspunsuri,pareri etc..
Inca mai astept sa mai aud si pe altii ce zic..
A..si vreau sa o folosesc zilnic, ca doar si de asta o mai iau.. 
Am deja un logan, dar as prefera si ceva mai vechi, toate astea noi mi se par plasticate.
Last edited by phoenix0x1; 30-01-12 at 11:15.
|
|
|
30-01-12, 14:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by lord_wader
Dacia care a fost la mine in familie a fost adusa din Ungaria in '92 de catre proprietarul al 2lea, tatal meu a fost a3lea prin 95 cand a luat-o. Rezervorul era insa normal in spate nu pe stanga. Abia tarziu prin 2004 a inceput sa prinda rugina pe dedesubt si pe la praguri insa aripile, portierele si restul au tinut bine nici la vopsire nu gasea rugina. Spre final a aparut rugina mai sever pe sasiu , fapt care a necesitat sudare altfel se rupea masina in doua  insa tabla a ramas buna in general
|
Doar cele pt canada au rezervor pe stanga si sunt 1310 MLS,tu daca o ai din ungaria e TLX,au si ele tabla bunisoara fata de celelalte...Mai ales ca a ta nu a fost refuzata la export,cum erau cele care se vindeau din fabrica direct in Romania.
|
|
|
30-01-12, 17:31
|
|
 Stage 5
Member of: [SKODA] [DACIA]
|
Quote:
@Andrei - vreau sa fac o dacie clasica, old school, sa fie stabila si sa mearga brici. nu m-ar deranja sa fie si pe carburator....sa zicem ca e in regula. ..dar de exemplu la o dacie din 2002 pe injectie, volanul il poti folosi cu o mana..m-ar interesa sa nu transpir cand iau o curba...se poate asa ceva?
|
bineinteles ca se poate.. nu este cum zic majoritatea ce uita de unde au plecat "vezi Doamne ca dacia e pulbere la frane si faci muschi daca mergi pe un drum mai sinuos" fals.. daca iei ceva ingrijit nu vei avea probleme de gen...
Last edited by AndreiHTX; 30-01-12 at 17:51.
|
|
|
|
|