Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Alte discutii Dacia

Reply

Thread Tools
Old 02-03-09, 19:25   #1
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

Default Nevoie de sfaturi de la cunoscatori !

As avea si eu cam 8500 euro..si nu stiu ce sa fac..ma tot gandesc intre dacia sandero si dacian logan...chiar si facelift..desi nu cred ca este in banii astia...singura preferinta ...ar fi sa gasesc variante dci(85cp)stiti cumva daca la sandero s`a bagat varianta asta de motor?voic e ziceti..avantaje ...dezavantaje..multumesc frumos si va raman dator !

(sper sa nu fie offtopic..dar o alta alternativa ar fi un golf 4,sau un opel astra g !)
Old 02-03-09, 20:12   #2
viorel 77
Dacia Rally Team Member

Stage 5

viorel 77's Avatar

Member of:
[DACIA]
[Dacia Rally Team]
[VW]
Default Re: nevoie de sfaturi de la cunoscatori !

Si eu as prefera un Golf sa un Opel
viorel 77 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-09, 20:41   #3
Lymbutza

Stage 5

Lymbutza's Avatar

iati logan , sandero e pur si simplu Oribil . Totusi motoru Diesel de la Dacia mi se pare o porcarie , mai bine iei 1.4 ca tot acolo ajungi ! Bafta !
Lymbutza is offline   Reply With Quote
Old 02-03-09, 20:48   #4
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

sincer are un preten dci cu i rosu..si chiar trage bine de tot...si mai e si ...vorba aia ..consumu mic

p.s. in leg cu golful...ala il gasesc pe la 5-6 mii...dar la asta ma gandesc ca o iau noua..desi sincer..nu ma incanta deloc...eu tot visez la un g4...dar vorba aia..nu sunt banii mei..nu pot comanda pe ei.. !oricum va multumesc si astept sfaturi in continuare !

Last edited by D o n n; 02-03-09 at 21:07.
D o n n is offline   Reply With Quote
Old 02-03-09, 23:40   #5
schumi_86
Dacia Driver

Stage 5

schumi_86's Avatar

Member of:
[DACIA]

Frateee nu face greseala sa-ti iei Logan sau Sandero!!!!! Mai tarziu vei regreta banii dati,stiu cazuri in care dupa 3 ani a sarit vopseaua de pe Logan plus ca este f.scump la intretinere si multe altele....La banii care zici ca ai iti poti lua ceva sh.mult mai bun cu toate ca nu e nou,posibilitati sunt o gramada,la banii astia gasesti o gramada......Bafta si sper sa faci alegerea potrivita
schumi_86 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-09, 06:39   #6
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

stiu...credeti`ma ca nu ma incanta niciuna dintre cele doua variante de daii....mai ales,ca, din vara o sa ma mut in italia 2-3 ani...si naiba...sa ma duc cu dacia acolo...eu tot incerc varianta de g.... acum sa vedem...va multumesc mult si astept in continuare sfaturi....eventual detalii despre dacia!
Old 03-03-09, 07:16   #7
k4r4
Old School Cars

Stage 5

k4r4's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
[DACIA]

e bun si loganu...acuma din cate vad eu, daca nu decizi unde se duc banii, inseamna ca va fi folosit in mare parte pentru familie, si pentru asta loganu isi face treaba. eu am un logan din 2005, si sincer, nu merita sa emrgi la reprezentanta cu el decat daca e facut pe garantie. in rest, baga-te la service-uri normale care nu te jupoaie la mana de lucru. si zicea cineva ca motoru de diesel e o porcarie...nimic mai fals. daac vrei liniute....e o porcarie. dar in oras si la drum lung, pentru treaba de zi cu zi, e foarte bun. daca ai grija de logan si nu te dai cu frana de mana in fiecare seara, burn-uri si mai stiu eu ce, o sa-si faca treaba bine. daca vrei adrenalina, strange 10 mil, ia-ti o babuta intretinuta cat de cat....si fa-ti de cap
Old 03-03-09, 07:24   #8
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

nu boss...m`am linistit...am avut un cielo...a cazut..am bagat 50 mil in el..si apoi am scos 110% din ce poate...si deja e cazut de tot..gata..mi`am facu pofta de adrenalina ..si sincer mi`au murit anul acesta ,2009,4 prieteni in accidente...deci vreau o masina buna..cu consum cat de cat bun...(aveam 10-11 mediu pe cielo).....de asta am si zis de logan dci...dar care e partea proasta...ca la banii mei,daca reusesc sa il iau..va fi chel...pe gand un opel sau golf..il iau cu ceva optiuni...de asta nu stiu si va intreb....

Iar in legatura cu faza...e masina noua se strica mai greu ca una sh...nu e asa...sunt atatea cazuri...in care si cele noi au lasat proprietarii in drum ... !
Old 03-03-09, 07:46   #9
razvyy21

Stage 3

Iti recomand ceva in genul asta ::
http://www2.***********/vsdetalii8.php?IDM=1313344
Daca tot iei SH si iei ph1 ia macar varianta prestige. cel putin dupa parerea mea arata altfel fatza de cele normale.
Eu am ales prestige nu neaparat datorita motorului. La vremea aia diferenta intre look-ul unui prestige si al unui laureate sau chiar ambition era destul de mare, iar ca bani destul de mica.In special la interior era diferenta. (ceasuri albe, piele schimbator si volan, alte fetze de usi,alta tapiserie,oglinzi mari, jante destul de frumoase, manerele si spoilerele vopsite etc).
Despre motorul diesel nu stiu ce sa zic. astea de pe la renault nu sunt tocmai cele mai fiabile. Insa asta de 85cp nu are asa multe probleme cum au cele de 65 si 70. Daca nu mergi mult in oras nu prea e mare diferenta intre diesel si benzina. In oras in schimb se cam simte, un diesel ia 7-8 iar benzina 10-11,chiar 12 in aglomeratie extrema . (vb de orase aglomerate,gen buc)
Poti sa te gandesti si la un prestige benzina 1.6 16v,ai putere mai mare,revizii mai rare,eventuale probleme care pot aparea mai putine ca la un diesel, combustibil mai ieftin etc...
Asta daca vrei SH.
Insa eu personal iti recomand sa iei masina noua..Cu 8500 cred ca iti iei unul nou destul de bine dotat. Si ai avantajul ca iei ph2 care arata mai bine, ai garantie 3 ani de acum inainte(+inca 2 ani optional), ai alt interior etc.Sandero diesel inca nu se vinde in romania.Oricum din punctul meu de vedere nu prea are rost sa iei sandero, e si mai mic si cu cateva sute de euro mai scump ca loganul.

Despre golf4 si astra g nu stiu ce sa zic. daca iti permiti sa le intretii si ai venituri sigure pe luna,si nu te deranjeaza sa bagi bani in masina e pacat sa iei logan si sa nu iei ceva SH.Loganul in schimb in primii 2-3-4 ani va avea costuri de intretinere 0.adica bagi benzina si lichid de parbriz si atat, spre deosebire de un sh unde mai depinde si de noroc.Oricat de cunoscator ai fi si oricate teste ai face tot nu ai cum sa fii sigur ca nu pica ceva ..
Oricum la 8500 iti poti lua masina mult peste un golf4 sau astra g.Eu m-as uita la focus sau astra H, dar ai grija ca multe sunt la preturi fff bune aduse din afara. Sunt masini de firma cu 150-200.000 km de asta au preturile astea asa bune. De ex poti gasi astra h si la 6000-6500 de euro +taxa,dar masina aia are km fara numar.Bine, nu pe bord

Last edited by razvyy21; 03-03-09 at 07:49. Reason: edit
razvyy21 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-09, 13:33   #10
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

nu nu...nu ma avant asa mult...eu as vrea un astra g..pt ca totusi nu e asa grea intretinerea..si apropo de noroc...fiare sunt fiare....la cielo am luat alateri rulment nou..ieri mi s`a facut praf..in nici 100km...deci fiarele sunt fiare....de asta va cer parerea...eu zic k totusi un golf 4 altfel are confortull..iar sandero.sincer,fara suparare nu imi place...iar dacia daca e...macar sa o iau noua...si daia ziceam,ca m-am uitat la oferta pe dacia.ro...si pleaca de la 8.500....astea mai bune..nush ce sa zic...tot ma gandesc ce sa fac...initial era vorba de un passat 1...202...dar la ala chiar nu prea cred ca imi permit..

Last edited by D o n n; 03-03-09 at 14:09.
Old 03-03-09, 22:19   #11
dog99

Stage 5

dog99's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Colectionar Machete]
[DACIA]
[VW]

simplu,eu as alege golf 4.
dog99 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-09, 10:24   #12
TheFasterMan
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

TheFasterMan's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[VW]
[DACIA]
[4Rally]
Default Re: Nevoie de sfaturi de la cunoscatori !

ramai la golf 4....
TheFasterMan is offline   Reply With Quote
Old 07-03-09, 20:54   #13
fiderzen

Stage 5

fiderzen's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]

vezi anuntul meu cu golful de vanzare (cauti la profil topicurile facute de mine) nu e scump ( ma contactezi pe privat si discutam daca esti interesat) si nu are nici o buba!
Old 11-03-09, 00:39   #14
B-32-TYC

Stage 5

B-32-TYC's Avatar

Member of:
[DACIA]

loganu din 2008 este total galvanizat...

garantie 6 ani la vopsea...1 data la 2 ani se cheama in service si se da cu ceara gratuit.

revizi mici..ieftin de intretinut...piese de la mioveni originale gasesti pe forum.

faci ce vrei..dar sa te fereasca dumnezeu sa-ti pice ceva grav la golf sau opel.

din remapare poti sa mai scoti cp.

stiu logan cu 1.4 care face golf 1.6 lejer.

Last edited by B-32-TYC; 11-03-09 at 00:48.
B-32-TYC is offline   Reply With Quote
Old 11-03-09, 07:40   #15
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

pai si cred ca o sa fac...o sa ma axez pe un logan facelift...dar cu 1.6...macar na...
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -