Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Closed Thread

Thread Tools
Old 04-09-08, 15:26   #1
sfkflo

Stage 1

Default Probleme Dacia 1300

Sal...am si eu o dacia din 78, recarosata ...motor de 1.4(asa mi s-a spus) radiator mare...am cateva probleme....
1.De 1 saptamana am schimbat ambreiaju si am fost la RAR sa-mi fac ITP, a tras ala de ceva pe acolo pe la motor...si...na belea a inceput sa patineze, am strans,am slabit suruburile alea da tot degeaba,de la ce poate sa fie???
2.Scoate fum negru, iar daca sta mai mult la relanti se inneaca
3.Scurt la stergatoare...nu mai merg...iar cand bag siguranta de la ele se incinge in draci...de la c sa fie???
4.Caut un tinichigiu bun de dacii..ca acum lumea nu prea mai are timp de ele...ca na sunt vechi ...si nu renteaza
Sunt dispus sa bag niste bani in ea..sa o fac calumea..ba chiar sa mai castig niste caluti...
Dati-mi niste sfaturi si daca se poate pe langa sfaturi preturile la ele...multumesc

Last edited by sfkflo; 04-09-08 at 15:30.
sfkflo is offline  
Old 07-09-08, 22:12   #2
sfkflo

Stage 1

Default Re: Probleme Dacia 1300

Chiar nu e nimeni interesat sa ma ajute si pe mine ....
sfkflo is offline  
Old 07-09-08, 23:03   #3
RobertRFG
Dacia Driver

Stage 5

RobertRFG's Avatar

Member of:
[DACIA]

deci hai sa incerc eu...
sigur patineaza din cauza ca au umblat aia pe acolo???posibil sa se fi intamplat ceva pe al ambreiaj sa stii ca pana nu dai jos nu stii ce si cum...
daca scoate fum negru curatai si tu carburator,regleazai platina si curato,schimbai nujiile si nu o sa mai ai treaba...
cu stergatoarele nu stiu ce sa zic ca nu ma procep la partea electrica...
daca erai din braila te rezolvam eu cu un tinichigiu bun...
ca sa mai castigi ceva caluti:
luat din chiulasa 2 mm sau 2,5mm
lustruit galeriile pe admisie si evacuare...
o axa cu came mai smechera...
un carb dublucorp(webber.dellorto,sloex sau mai stiu eu ce)
usurezi volanta cam cu 2 kg si apoi o echilibrezi...
daca ai 1.4 il transformi in 1.6 asa:Cumperi set motor de 1.6, vibrochen de 1.6, garnitura de chiulasa de 1.6,baie de ulei de 1.6(altfel lovesc bielele in baie)
Chiulasa o lasi pe aia de 1.4 sa fie motorul mai comprimat.
si ar mai fii da sincer nu imi trec prin cap acum daca e de ceva mai postez..
daca vrei sa ai o dacie low faci ceva de genu...
arcuri de spate de nova puse pe fata plus o bara de 22 de papuc diesel sau daca nu gasesti de papuc ii pui inca o bara stabilizatoare peste aia pe care o ai deja,pe spate arcuri de fata de berlina taiat 2 sau 2,5 spire plus inca o bara stabilizatoate peste aia care o ai...
in rest tineo cat mai simpla fara tot felu de tampenii pe ea....
RobertRFG is offline  
Old 08-09-08, 10:04   #4
sfkflo

Stage 1

Din pacate o sa cam plec din tara vre`o luna de zile...dar dupa ce ma intorc am de gand sa fac ce mi-ai spus tu...mersi mult si revin dupa ce ma apuc de ea...
sfkflo is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -