Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Closed Thread

Thread Tools
Old 20-03-08, 21:38   #1
OT -11-MMR

Stock

OT -11-MMR's Avatar

Default identificare carb. rog ajutor

Salutari domilor... ma confrunt cu o mica problema: am un carburator vechi (solex) dar nu am nici o data tehnica despre el, nici macar nu stiu ce model este.
Voi atasa fotografii (din pacate nu prea clare) cu acesta si rog ceva date despre el. de fapt ma intereseaza daca este pretabil pt folosirea acestuia pe un motor dacia 1300. De asemenea o fisa cu date tehnice si/sau intretinere/reparatii/reglaje ar fi foarte utila.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Imag002.jpg
Views:	108
Size:	484.1 KB
ID:	489675   Click image for larger version

Name:	Imag003.jpg
Views:	83
Size:	460.3 KB
ID:	489676   Click image for larger version

Name:	Imag004.jpg
Views:	79
Size:	338.0 KB
ID:	489677  

OT -11-MMR is offline  
Old 20-03-08, 21:42   #2
OT -11-MMR

Stock

OT -11-MMR's Avatar

Unhappy Re: identificare carb. rog ajutor

Ma rog, vreau sa incerc schimbarea carbului original din pricina functionarii foarte defectuase. Daca cineva stie ceva, orice raspuns poate fi foarte folositor
OT -11-MMR is offline  
Old 20-03-08, 23:27   #3
radu_nb1

Stage 5

radu_nb1's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: identificare carb. rog ajutor

ce mai de folos solutie sa cumperi carburator nou si scapi de probleme. nu incerca sa il pui pe acesta
radu_nb1 is offline  
Old 22-03-08, 10:29   #4
daman

Stage 5

daman's Avatar

mai bine consulta un mecanic bun.se poate ca si acest carburator sa fie ok dar sa aiba nevoie de curatat,reglaj...un mecanic bun iti poate spune toate astea.eu am schimbat 3 caburatoare pe masina pana am gasit unul bun.si era la mana a doua.dar si mecanicul care mi l-a reglat este meserias.am luat unul nou din magazin si nu e bun de nimic.trage aer fals pe la capac si l-am dat de pomana.cel mai bine e sa te consulti cu un mecanic inainte de a arunca cu banii(asta ti-o spun din propria experienta )
daman is offline  
Old 24-03-08, 01:36   #5
khael1001

Stage 5

khael1001's Avatar

Member of:
[DACIA]

VEzi k carb trebuie sa aiba un marcaj si cred k e pe partea din a doua poza daca scrie 25.5 e de 1.3 daca scrie 27.5 e de 1.4 sau asa imi aduc aminte iti zic maine sa ma uit la carburator la mine si daca nu este uzat in int (adica sapat in material si in int se poate repara f usor).
khael1001 is offline  
Old 27-03-08, 00:27   #6
OT -11-MMR

Stock

OT -11-MMR's Avatar

Gata, m-am lamurit... Am vazut o poza intr-un thread "dacii speciale" cu un motor frantuzesc cu acelasi carb montat.... nu se poate sa fie mai bun asta de carfil, de asta sunt sigur. Si solexul pare in conditie f buna, necesita insa o curatare temeinica.
multumesc pt sfaturi.
OT -11-MMR is offline  
Old 10-04-08, 23:40   #7
dmo.mihai
VW Driver

Stage 5

dmo.mihai's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by daman View Post
mai bine consulta un mecanic bun.se poate ca si acest carburator sa fie ok dar sa aiba nevoie de curatat,reglaj...un mecanic bun iti poate spune toate astea.eu am schimbat 3 caburatoare pe masina pana am gasit unul bun.si era la mana a doua.dar si mecanicul care mi l-a reglat este meserias.am luat unul nou din magazin si nu e bun de nimic.trage aer fals pe la capac si l-am dat de pomana.cel mai bine e sa te consulti cu un mecanic inainte de a arunca cu banii(asta ti-o spun din propria experienta )

unde stai ? imi poti recomanda si mie mecanicul tau ? ms mult
dmo.mihai is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -