Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Closed Thread

Thread Tools
Old 06-03-08, 13:40   #1
Black[Angel]

Stage 3

Black[Angel]'s Avatar

Question Suspensie SupeRNova

Salut! As vrea sa-mi modific si eu suspensia(sa o cobor si sa o intaresc) la a mea SupeRNova si nu stiu cum.Am inteles ca trebuie sa mai tai din arcuri sau sa le schimb si sa intaresc amortizoarele.Acum dilema este ca nu stiu unde se pot intari amortizoarele sau ce arcuri mai bune pot folosi.
Daca tai din arcuri nu ar trebui amortizoare mai scurte ca sa nu ajunga la capat de cursa si sa bata?
Black[Angel] is offline  
Old 06-03-08, 20:46   #2
Stoxy_69
Dacia Driver

Stage 3

Stoxy_69's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Suspensie SupeRNova

tot mai bine este sa-ti cumperi un set nou de arcuri si amortizoare sport cu toate ca sunt cam scumpe dar eu zic ca merita decat sa tai din arcuri . eu am auzit ca sar strica amortizoarele daca tai din arcuri cum as vrea si eu sa fac ca eu momentan as vrea sa o las mai jos ca la curse nu ma duc cu ea dar inca si eu ma interesez si iei cica arcuri de fata si le pui pe spate si tai 1 spira sau 1.5 din ele si se si intaresc
Stoxy_69 is offline  
Old 07-03-08, 10:46   #3
Black[Angel]

Stage 3

Black[Angel]'s Avatar

Da asa am vrut sa fac dar nu am gasit suspensie sport sa se potriveasca pe DSN.
Black[Angel] is offline  
Old 07-03-08, 18:14   #4
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Stoxy_69 View Post
tot mai bine este sa-ti cumperi un set nou de arcuri si amortizoare sport cu toate ca sunt cam scumpe dar eu zic ca merita decat sa tai din arcuri . eu am auzit ca sar strica amortizoarele daca tai din arcuri cum as vrea si eu sa fac ca eu momentan as vrea sa o las mai jos ca la curse nu ma duc cu ea dar inca si eu ma interesez si iei cica arcuri de fata si le pui pe spate si tai 1 spira sau 1.5 din ele si se si intaresc
M-ai omorat man (si nu cred ca doar pe mine). Asta da explicatie, n-am inteles nimic...

Cat despre suspensie, poti cauta una de pe o Nova de Raliu (vindea acu ceva timp cineva la bazar), dar se duc destul de repede oalele amortizoarelor pe spate... Sau cauta pe site-uri suspensie sport Reno 19, am inteles ca sunt identice, nu stiu sigur?!
Bogyciu is offline  
Old 07-03-08, 21:49   #5
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

nu stiu daca sunt identice

deci referitor la suspensia de pe Nova eu am solenza .. ca sa vezi daca trebuie sa tai din amortizor ... din tija il dai jos si te lasi pe el .. daca intra tot .. nu trebuie sa il tai .. daca se opreste si iti ramane o bucata mare din tija afara trebuie taiat .. dar asta depinde si de cate spire tai .. eu am taiat pe fatza jumatate de spira si pe spate 1 dar nu am taiat din amortizoare cauta la bazar ca era un baiat care vindea suspensie fata spate 200 de euro , daca nu cauta prin bazar ca erau oameni care faceau suspensia .. era sgm si mai erau cativa

amortizoarele le poti intarii la bucuresti sau intra la sectiunea brasov si intreaba-i pe baieti .. si ti se va raspunde sigur ... acolo fac foarte multi

Psycho is offline  
Old 09-03-08, 13:36   #6
Stoxy_69
Dacia Driver

Stage 3

Stoxy_69's Avatar

Member of:
[DACIA]

scz de neintelegere dar credema ca l-am citit acum si nici eu nu pra am inteles. Probabil am vrut sa scriu mai multe chestii o data sorry

si mai am si eu o intrebare daca eu la dacia mea 98" as vrea sao las putin mai jos si sa fie mai rigida ce tre sa fac ? ca am primit de la multi sfaturi dar toate diferite si nu stu ce sa mai cred e cineva care se pricepe la asa ceva pe aici sa-mi dea un sfat ca m-am dezorientat complet?
Stoxy_69 is offline  
Old 09-03-08, 15:55   #7
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

ce nu ai inteles ... ...

pai 1 la mana ca sa o lasi jos sunt 2 posibilitati 1 tai din arcuri 2 pui intre ele niste cleme care comprima arcul si-l tine in tensiune ceea ce nu este indicat dar ... la berlina daca tai din arcuri se schimba asezarea planetarei .. nu va mai sta dreapta ci va sta putin pe diagonala de aceea iti va sari la denivelari si va fii mai vulnerabila .. deci se va rupe probabil mai repede

pentru a fii mai rigida se intaresc amortizoarele .. se decapsuleaza se baga ulei mai gos in ele + inca o supapa .. depinde de mester
Psycho is offline  
Old 09-03-08, 23:45   #8
Stoxy_69
Dacia Driver

Stage 3

Stoxy_69's Avatar

Member of:
[DACIA]

ms frumos si sa inteleg ca un mecanic normal ar putea sa faca chestia cu amortizoarele?
Stoxy_69 is offline  
Old 10-03-08, 08:11   #9
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

pai nu prea .. trebuie sa stie sa faca chestia asta cu amortizoarele .. intreaba si tu cine si le-a facut si unde mai ales ca esti din bucuresti cum vad la profil si acolo e imposibil ca lumea s anu stie .. eu le-am facut la voi la bucuresti...
Psycho is offline  
Old 10-03-08, 10:07   #10
Stoxy_69
Dacia Driver

Stage 3

Stoxy_69's Avatar

Member of:
[DACIA]

k ms mult pt sfat

In sfarsit cineva care a reusit swa ma lamureasca si care stie sa dea un sfat BUN. respect
Stoxy_69 is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -