Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Reply

Thread Tools
Old 14-02-12, 08:00   #1
soimcarpatin

Stage 5

soimcarpatin's Avatar

Default probleme ceasuri

Asa cum am scris in titlu vreau sa zic ca am probleme acuma cu ceasurile, mai exact, am dat bordul jos tot la o sportiva si l-am schimbat, am pus toate firele inapoi inclusiv ceasurile care le-a avut , tin sa precizez ca toate firle le-am numerotat cu banda exact de unde vin si cum vin, si am facut si poze, problema consta in urmatoarele, din cate stiu eu Dacia Sport are instalatie de 1310, dar a mea avea ceasuri cu turometru ca la 1410, merge tot bine, dar nu imi indica luminile de pozitie, faza scurta , si nu se aprind luminile de noapte din bord, iar cand comutez pe pozitii imi da acul de la apa la maxim , numerotarea se face de la dreapta la stanga dupa toate schitele de instalatii electrice de Dacia , dar undeva nu se pupa bine, daca stie cineva ceva sau a patit la fel rog sa posteze
Old 09-03-12, 20:16   #2
xxlcosty

Stage 2

xxlcosty's Avatar

Default Re: probleme ceasuri

Sper sa-ti fiu de ajutor!
Problema care am avuto eu:
am dat ceasurile jos ca numai se aprindea becurile din bord , alea 3 de sus , era de la o piulita slabita si are un papuc cu fir verde de acolo era problema , era cam slabita piulita , iar la becurile de la pozitie ... le-am scos si nu erau arse , dupaia am aprins pozitiile si am invartit de bec si sa aprins.
Altceva nu stiu. Bafta!
xxlcosty is offline   Reply With Quote
Old 09-03-12, 20:30   #3
B53UMI

Stage 3

Nu prea inteleg de unde atatea fire de numerotat si fotografiat cand de fapt este vorba despre conectori ce isi au "locul" lor in tabloul de bord cu aparate.
B53UMI is offline   Reply With Quote
Old 10-03-12, 08:12   #4
soimcarpatin

Stage 5

soimcarpatin's Avatar

Quote:
Originally Posted by B53UMI View Post
Nu prea inteleg de unde atatea fire de numerotat si fotografiat cand de fapt este vorba despre conectori ce isi au "locul" lor in tabloul de bord cu aparate.
Am rezolvat problema, dar ca sa te lamuresc hai sa iti zic ca pe comutatorul de dezaburire normal sunt 3 fire(negru,rosu si maro)la mine erau legate cate 5 pe un singur pin, cel ce a facut aceasta minunata invarteala a firelor a incercat sa faca ceva pe acolo, adica a pus un martor pentru mersul inapoi, a pus martor pentru pedala de frana(gen semnalizarea bateriei cu rosu si verde iar cand apesi pedala de frana ala licareste repede)si multe alte minunatii, iar daca tot nu esti lamurit cu conectorii hai sa iti zic cum sta treaba, desi ma repet, dacia sport are instalatie de 1310, ceasurile lor nu au turometru, fostul proprietar a vrut cu turometru, pentru tine iti zic ca fiecare ceas are configuratia lui, nu poti pune conectorii de la alea fara turometru la fel pe astea cu turometru, trebuie sa urmaresti configuratia plansetei alea verzi si sa schimbi anumite fire, iar daca nu le faci cum trebuie iese o mare abureala, dupa toata istoria asta, am desfacut instalatia toata de pe masina, si am refacut-o dupa schita (bineinteles cu ajutorul unui prieten electrician)si am scos jumatate de kg de cablu pus aiurea si degeaba, sfatul meu, este sa nu lasati pe altii sa va faca improvizatii ca nu este asa recomandat.Se poate inchide ,multumesc.
soimcarpatin is offline   Reply With Quote
Old 10-03-12, 08:39   #5
B53UMI

Stage 3

Asa este. Am crezut initial ca este vorba de o simpla schimbare de "cluster". Dacia mea 1310 MLS an 2002 este de fapt vechea 1300 an 1978 recarosata, tapitata si confectionata in intregime numai de mine singur (numai cand am pus motorul a tinut un vecin de teava), apoi omologata. Cand doresti sa modifici major o instalatie este intr-adevar nevoie de refacerea ei si sa te abtii de la improvizatii.
B53UMI is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -