Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Zona tehnica Dacia

Zona tehnica Dacia Zona tehnica, secrete, tips&tricks Dacia

Reply

Thread Tools
Old 17-01-11, 17:52   #1
cj06dla

Stage 1

cj06dla's Avatar

Default huruit roti fata Logan

buna....am un logan din 2005 si cand depasesc 60 km/h se aude un huruiut la rotile cu tractiune.... cand virez stanga huruitul dispare .... are cineva ideea ce ar putea fi? eu ma gandesc ca ar fi rulmenti....alti spun ca ar putea fi planetara...acuma astept si parerile voastre
cj06dla is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 18:30   #2
IULY-CLA

Stage 5

Default Re: huruit roti fata Logan

rulmenti trebue inlocuiti
IULY-CLA is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 18:33   #3
SOLENZAXJG

Stage 5

SOLENZAXJG's Avatar

Rulmenti si eu tot asa cred ca planetara la viraj ar bate in continuare nu ar disparea sunetul,iar pretul unui rulment ii 50 lei
SOLENZAXJG is offline   Reply With Quote
Old 17-01-11, 20:09   #4
CT-96-GML

Stage 5

CT-96-GML's Avatar

Quote:
Originally Posted by cj06dla View Post
buna....am un logan din 2005 si cand depasesc 60 km/h se aude un huruiut la rotile cu tractiune.... cand virez stanga huruitul dispare .... are cineva ideea ce ar putea fi? eu ma gandesc ca ar fi rulmenti....alti spun ca ar putea fi planetara...acuma astept si parerile voastre
Huruitul,provenit de la planetare,APARE LA VIRAJ,nu dispare,deci logic este de la rulmenti ( de obicei este pe partea opusa,virajului,care face sa dispara zgomotul,in speta,rulmentul de pe dreapta);foarte simplu poti verifica:suspenda de fata masina ( pe rand ),scoti din viteza,nu inainte de a trage frana de mana si a "cala"roata ce ramane pe sol ( cu o caramida,piatra,sau chiar,cala originala,ptr turisme ),si invarti cu mana,repeti figura si cu cealalta roata,vei constata ca la cea "bolnava"se aude un uruit,ce da o rezonanta specifica,iar cealalta se va roti silentios.
Succes si curaj,ca nu e greu
CT-96-GML is offline   Reply With Quote
Old 21-01-11, 07:11   #5
cj06dla

Stage 1

cj06dla's Avatar

ms ms pt pareri...am verificat si e rulmentu de pe roata dreapta si un pik si stanga....am sa trec saptamana vitoare pe la Dacia service pt inlocuire...multumesc pt ajutor....topycu se poate inchide
cj06dla is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -