Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > SKODA > Alte discutii Skoda

Reply

Thread Tools
Old 18-11-11, 01:30   #1
RazvanWVGTI

Stage 3

Member of:
[VW]
Default Sfat Achizitie: Skoda Octavia RS 2.0 TDI

Salutari,

Am si eu nevoie de cateva sfaturi in legatura cu achizitia unei O2 RS TDI.
Acum am O2 1.9TDI, 140 CP Ambiente din 2005 si ma gandesc ca pe la anul sa o schimb cu un RS, asa ca doresc cateva sfaturi si ideei despre O2 RS, ce an ar fi bun ? Nu vreau RS FL (nu imi place).
Vreau sa stiu la ce sa ma uit, an, km, etc (eu oscilez undeva intre 2006 daca este si 2008, 2009 maxim) am inteles ca sunt unele probleme cu injectoarele din nu stiu ce an.
Doresc sa o schimb pe a mea pentru un an mai bun, performante mai bune si pentru interior tocmai de asta sunt putin nedumerit, vroiam sa o modific pe a mea in RS exterior si performante dar la interior deja costurile se ridica si cat m-ar ajunte toate modificarile, body-kit, interior+ performante ... mai bine o dau pe a mea si iau direct un RS numai bun de modificat mai departe tocmai de asta astept parerile voastre.

Astept parerile voastre aici, salut si numai bine

Last edited by RazvanWVGTI; 18-11-11 at 01:33.
RazvanWVGTI is offline   Reply With Quote
Old 18-11-11, 19:27   #2
VRS

Stage 5

VRS's Avatar

Member of:
[SKODA]
[AUDI]
Default Re: Sfat Achizitie Skoda Octavia RS 2.0 TDI

Bravo! M-am plimbat cu un 2.0TDI RS si pot spune ca e bomba masina.
VRS is offline   Reply With Quote
Old 19-11-11, 19:38   #3
RazvanWVGTI

Stage 3

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by VRS View Post
Bravo! M-am plimbat cu un 2.0TDI RS si pot spune ca e bomba masina.
Vreau detalii
Old 20-11-11, 20:33   #4
VRS

Stage 5

VRS's Avatar

Member of:
[SKODA]
[AUDI]

Cea cu care m-am plimbat eu era softata la Revo si dusa in 208 cai conform Revo si tragea de rupea. Intr-a 4-a rupea aderenta. S-a dat si cu un 2.0TFSI RS si l-a facut. Era "bomba" dar acum regreta ca a dat-o. Sfatul meu e sa cauti una din 2007, pana in 120000km cu reviziile trecute in cartea masinii.
Old 23-11-11, 01:40   #5
Paul

Stage 5

Paul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
[SUBARU]
[4Rally]

O masina f buna, pretul este sub alte marci cu traditie, este un excelent compromis intre pret/calitate/performanta, finisajele interioare reusite, dotari peste necesar, spatiul este darnic, stabilitate buna si sa nu uitam de acel aspect exterior sportiv care atrage priviri.

Suspensia intradevar este putin rigida, dar pana la urma e o masina cu valente sportive deci e oarecum normal, ce pot sa spun este ca are o tinuta de drum ok si este o adevarata placere sa o conduci chiar si in traficul de zi cu zi. Daca e prima masina mai "sportiva" in prima faza o sa ti se para destul de rigida, cu timpul te vei acomoda.

Modelele din anul 2006-2007 au avut probleme cu DPFul si regenerarile, dar asta se poate rezolva. Trebuie sa ai grija cu ce motorina mergi.

Incearca sa gasesti CEGA ( la sfarsitul anului 2008 ) este Common Rail, din pacate destul de rare, nici BMN, Pompe Duse nu este de ignorat insa. Am avut CR si am condus PD, diferente exista. PD-ul are o anumia brutalitate specfica, care mie personal imi place, un plus mare al CR-ului este zgomotul redus si poate sa livreze presiune constanta pe o durata mai lunga, ceea ce il face oarecum mai linistit.
Am fost foarte multumit de consum, la drum intins si o maxima de 120-130km/h cu 4 persoane - 6.1%, iar in oras (Brasov in cazul meu) incepand de la 7 pana spre 9 chiar si 10% la mers ceva mai agresiv.

In caz ca te decizi iti urez de pe acum sa o stapanesti sanatos si fara incidente neplacute!

Last edited by Paul; 23-11-11 at 01:44.
Paul is offline   Reply With Quote
Old 23-11-11, 14:48   #6
RazvanWVGTI

Stage 3

Member of:
[VW]

Mersi mult, intradevar cateva sfaturi foarte utile.
Eu voi folosi masina 90% in Dk, deci excludem motorina de proasta calitate, drumurile patriei noaste mult mai rele fata de aici, etc.
Din tot ce mi-ai zis tu clar ma sfatuiesti undeva dupa 2008 Eu am gasit aici un RS din 2007 la un pret ok, dar imi este putin teama pentru ca am inteles ca modelele din 2007 ar avea ceva probleme cu injectoarele sau nu stiu ce nebunie.
Tocmai in speranta asta am postat aici, sperand sa adun informatii utile care sa ma ajute la achizitionarea unei masini ok si fara prea mari batai de cap, pentru ca vreu sa ma bucur de masina nu sa repar la ea toata ziua
In legatura cu sportivitatea si rigiditatea suspensie , totusi vreau RS , clar vreau ceva sportiv, nu ma va deranja suspensia mai rigida mai ales tinand cont de drumurile din afara Romaniei.
Sa inteleg ca ar fi cazul sa ma axez dupa 2007 ? Iar legat de consumuri chiar sunt super ok, pentru ca nici a mea nu consuma mai putin ) clar cu un condus putin mai sportiv.
Daca din 2006-2007 ar fi doar problema DPFul ar fi ok pentru ca oricum se poate anula ceea ce voi face mai devreme sau mai tarziu

Mersi mult de informatile oferite si mai astept altele
Old 23-11-11, 15:03   #7
Paul

Stage 5

Paul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
[SUBARU]
[4Rally]

Eu personal prefer CR, dar asta nu inseamna ca PD este de ignorat, mai ales ca este renumit pentru fiabilitatea lui si pentru ca livreaza cuplul ceva mai violent.
In legatura cu injectoarele, sunt fel si fel de povesti iar multa lume vorbeste mult din auzite, sunt cazuri destul de rare la RS TDI, fata de Passat spre exemplu.
2.0 TDI 170 e tot un PD clasic, dar are injectoare piezo ca la CR, adica pe scurt e un hibrid intre tehnologia TDI si CR. Este un fel de sportiva economica sau reflectia in sportivitate a motoarelor diesel.
Old 23-11-11, 15:08   #8
RazvanWVGTI

Stage 3

Member of:
[VW]

Eu am gasit un RS din 2007 cu 198.000 km , e mult ? e putin ?
Old 23-11-11, 15:13   #9
Paul

Stage 5

Paul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
[SUBARU]
[4Rally]

Chiar daca masina e intretinuta, in locul tau m-as reorienta, poti gasi la pret acceptabil si cu km ceva mai putini (in jur de 100k sau chiar mai putin).

Este doar opinia mea, parerile sunt impartite.
Old 23-11-11, 15:17   #10
RazvanWVGTI

Stage 3

Member of:
[VW]

Dap asa este, si eu tot aici ma gandeam ca totusi aproape 20k sunt oarecum mult, dar ... eu am cumparat-o pe a mea acum 4 luni cu 158 km, iar acum am vreo 175.... ma uit ca fac km fara sa imi dau seama.
Oricum achizitionarea va fi abia la anu asa ca mai am timp sa ma informez si sa mai caut, poate pana atunci voi gasi ceva acceptabil.
In legatura cu preturile la masini aici oricum nici una nu e ieftina pentru preturile sunt undeva de 2 ori mai scumpe decat Ro/De.

Mersi tare mult de informatile oferite.
- Copyright 2026 4Tuning -