| Zona tehnica Skoda Zona tehnica, secrete, tips&tricks Skoda |
23-08-07, 16:16
|
|
 Stage 5
|
Am nevoie de sfaturi...
Am doua nelamuriri....si anume: 1. Daca schimb jantele originale (15") cu unele cu diametru mai mare (16"-17"...) se uzeaza mai repede planetarele, suspensiile,bucsele...(etc)??Am auzit ca nishte jante mai mari ofera o stabilitate mai buna...e adevarat? Cum e mai bine?
2. Se potrivesc stopurile de Passat (model mai vechi..) cu cele de Octavia?
am gasit undeva nishte poze...poate stiti voi ..poate ati incercat
|
|
|
24-08-07, 01:14
|
|
 Stage 5
|
Re: Am nevoie de sfaturi...
A...si mai este si a 3-a problema de care am uitat...
3.Ce este Vag Com, unde se gaseste(in caz ca este de cumparat) si cum se foloseste .
|
|
|
24-08-07, 11:40
|
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
Member of: [SKODA]
|
jantele mai mari normal ca afecteaza uzura planetarelor, bucselor etc, insa e stabilitatea mai buna eu am pus pe a mea insa a crescut si consumu....din cate se pare stopurile de passat se potrivesc si pe o1  toate cele bune,
bafta cu masina
|
|
|
24-08-07, 12:04
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by central
jantele mai mari normal ca afecteaza uzura planetarelor, bucselor etc, insa e stabilitatea mai buna eu am pus pe a mea insa a crescut si consumu....din cate se pare stopurile de passat se potrivesc si pe o1  toate cele bune,
bafta cu masina 
|
Merci  Despre stopurile de passat nush ce sa zic...k baietzii poate au lucrat si la caroserie sa se potriveasca...Mai astept pareri  (Si raspuns la intrebarea cu Vag Com-ul  )
|
|
|
24-08-07, 12:12
|
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
|
la vag com nu ma pricep 
cu siguranta au lucrat la caroserie pentru a se potrivi dar foarte putin au lucrat
|
|
|
24-08-07, 15:13
|
|
 Stage 5
|
Intrebam de stopuri ...pt ca nu prea se gasesc pt octavia stopuri clare...si cu leduri..nu se gasesc deloc..cu toate ca eu cred ca ar fi cereri.Si varianta era sa apelam la stopurile de passat
|
|
|
24-08-07, 16:35
|
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
|
dar de ce nu vrei clare dar fara leduri?
|
|
|
25-08-07, 01:28
|
|
 Stage 5
|
Quote:
dar de ce nu vrei clare dar fara leduri?
|
Sunt ok si alea clare care se gasesc pentru octavia ...dar din cate stiu eu sunt doar doua modele.Asa ca de la passat mai aveam de unde alege.si cele cu leduri ma atrag mai mult.
DESPRE VAG COM NU ZICE NIMENI NIMIC??? M-am mai uitat pe net si am gasit anumite informatii...dar vreau sa le aflu de la posesori.am intrat si pe siteul lor si am vazut nishte preturi enorme (2000 ron) in comparatie cu alt site (140 ron).Pe siteul unde cablul costa 140 ron scrie acolo pt masinile vw,audi,seat,skoda pana in 2004 (Se refera la model sau la anul de fabricatie? Adik daca masina mea pe care am comandat-o se fabrica in 2007 si e octavia 1 ...la care categorie intra? )
PLS...HELP!
|
|
|
28-08-07, 13:49
|
|
 Stage 5
|
Nu Ma Ajuta Nimeni?
|
|
|
28-08-07, 16:48
|
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
|
pai teoretic intra la categoria 2004 practic nu stiu  dar ce e ala VAG COM?
|
|
|
28-08-07, 18:13
|
|
 Stage 5
|
Quote:
pai teoretic intra la categoria 2004 practic nu stiu  dar ce e ala VAG COM?
|
Central...vad ca tot tu ma ajuti  Sunt dator de cinste.Vag com-ul, din cate am inteles eu este un soft pe care il instalezi pe calculator si cu ajutorul unui cablu care-l conectezi la masina (nush exact unde...banuiesc ca la computerul masini...si nici nu stiu cum) poti scana anumite erori pe care ti le da masina.(daca se aprinde un bec aiurea, scanezi eroare si ii dai repair...sau ceva de genu) Oricum nu stiu exact ce si cum.D'asta vreau sa aflu
|
|
|
28-08-07, 18:29
|
|
 Stage 4
|
1. Daca nu exagerezi cu dimensiunile, jantele mai mari nu afecteaza negativ starea masinii. Daca ai acum 15", unele de 16" nu o sa-ti creeze probleme. gandeste-te numai ca pe aceeasi masina ai posibilitatea din fabrica sa pui jenti mai mari. E drept ca - datorita drumurilor din Romania - jantele mai mari de 17" nu fac tocmai bine masinii.
2. Ochiometric vorbind, stopurile de la Passat 3BG/B5.5 par a se potrivi pe Octavia 1. Cel mai bine ar fi sa le masori, atunci cand ai ocazia. Daca se potrivesc la dimensiunile exterioare, nu vad ce nu ar merge la interior (cu ajutorul unui sfic si a unei surubelnite).
3. Ai inteles bine. VAG COM-ul este un soft ce ruleaza sub Windows si care - odata conectat PC-ul la mufa specifica de la masina - iti permite modificari/diagnosticari ale calculatorului masinii. http://en.wikipedia.org/wiki/VAG-COM
Stop nesimtirii !!!
|
|
|
28-08-07, 18:39
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by shpeedy
1. Daca nu exagerezi cu dimensiunile, jantele mai mari nu afecteaza negativ starea masinii. Daca ai acum 15", unele de 16" nu o sa-ti creeze probleme. gandeste-te numai ca pe aceeasi masina ai posibilitatea din fabrica sa pui jenti mai mari. E drept ca - datorita drumurilor din Romania - jantele mai mari de 17" nu fac tocmai bine masinii.
2. Ochiometric vorbind, stopurile de la Passat 3BG/B5.5 par a se potrivi pe Octavia 1. Cel mai bine ar fi sa le masori, atunci cand ai ocazia. Daca se potrivesc la dimensiunile exterioare, nu vad ce nu ar merge la interior (cu ajutorul unui sfic si a unei surubelnite).
3. Ai inteles bine. VAG COM-ul este un soft ce ruleaza sub Windows si care - odata conectat PC-ul la mufa specifica de la masina - iti permite modificari/diagnosticari ale calculatorului masinii. http://en.wikipedia.org/wiki/VAG-COM
|
MULTUMESC ! O sa tin cont
|
|
|
29-08-07, 12:51
|
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Stuey
Central...vad ca tot tu ma ajuti  Sunt dator de cinste.Vag com-ul, din cate am inteles eu este un soft pe care il instalezi pe calculator si cu ajutorul unui cablu care-l conectezi la masina (nush exact unde...banuiesc ca la computerul masini...si nici nu stiu cum) poti scana anumite erori pe care ti le da masina.(daca se aprinde un bec aiurea, scanezi eroare si ii dai repair...sau ceva de genu) Oricum nu stiu exact ce si cum.D'asta vreau sa aflu
|
aaa ok stiam de chestia asta insa nu stiam ca se numeste asa. mufa vezi ca este undeva in stanga sub volan este o mufa violet si eu mai folosesc chestia asta insa la un service al unui fin de al meu atunci cand fac revizia si nu vreau sa o fac la brady trafe unde platesti pentru o revizie enorm, cu ajuntorul vag comului se mai fac si vitezele maxime prin testarea acelor  ) asa cum au facut multi de pe acest forum  eu folosesc vag comul pentru scoaterea cheitei de la revizie. daca vrei te pot trimite si pe tine la service-ul respectiv unde vei gasi preturi foarte foarte bune  si asa scapi si de stresul achizitionarii unui astfel de soft
|
|
|
29-08-07, 18:53
|
|
 Stage 5
|
Quote:
aaa ok stiam de chestia asta insa nu stiam ca se numeste asa. mufa vezi ca este undeva in stanga sub volan este o mufa violet si eu mai folosesc chestia asta insa la un service al unui fin de al meu atunci cand fac revizia si nu vreau sa o fac la brady trafe unde platesti pentru o revizie enorm, cu ajuntorul vag comului se mai fac si vitezele maxime prin testarea acelor  ) asa cum au facut multi de pe acest forum  eu folosesc vag comul pentru scoaterea cheitei de la revizie. daca vrei te pot trimite si pe tine la service-ul respectiv unde vei gasi preturi foarte foarte bune  si asa scapi si de stresul achizitionarii unui astfel de soft 
|
Deocamdata nu mi-a venit masina ...vine in noiembrie(dar ma interesez din timp...sa pot sa o "alint" cum trebuie  ) In al doilea rand..unde este situat serviceul ala?k eu sunt din busteni (o sa vin la fac in bucuresti din octombrie...)dar masina o sa fie in garantie...si banuiesc ca trebuie sa fac revizia la ei (Brasov-Delcar). Banuiesc ca intervine iar o problema daca imi cumpar eu softul si umblu acolo...nu?
|
|
|
|
|