Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > RENAULT > Zona tehnica Renault

Zona tehnica Renault Zona tehnica, secrete, tips&tricks Renault

Reply
 
Thread Tools
Old 20-12-14, 11:11   #1
werwceul

Stage 5
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,323
Exclamation Scenic nu se alimenteaza

Salutare ,
am si eu o mica problema. Am un vecin care facea taxi pe un scenic si tot timpul avea rezervorul plin. In cluj de la 1 ianuarie nu mai ai voie sa ai masina mai veche de xx ani si si-a adus omul un sandero din belgia.
O pus scenicul pe trotuar si sandero l-a bagat in garaj (statia de taxare, cupola, antena, etc etc etc.
E, dupa 2 zile si-a adus aminte ca scenicul are rezervorul plin, si-a chemat ceva "mecanic vechi de dacii" (aia, atotstiutorii, vecinii care le stiu pe toate si defapt nimic) si-a scos un furtun de la filtrul de motorina si pe la motor cumva au scos ei vreo 20 litrii de motorina. Au pus furtunul la loc si asta a fost tot.
Dupa alte 2-3 zile, ma intreaba daca n-am sa-i dau un redresor ca o tot dat la automat si s-a descarcat bateria. I-am dat, a pus bateria la incarcat, am pus-o pe masina, i-am dat curent de la alta masina...NU MAI PORNESTE de nicio culoare.
Acel "mecanic" a spus c-a intrat aer pe instalatie si o sa porneasca dupa cateva incercari, omul nostru (are vreo 68 ani) a descarcat de tot bateria deja de vreo 5-6 ori...si tot nu a pornit scenic-ul.

Are careva vreo idee?

Am inteles c-ar fii ceva pompita pe la megane, cu care sa tragi motorina, nu are asa ceva, pompa (cand pui contactul) se aude ca baga, cate-o data baga mai mult timp 2-3 minute apoi se opreste, cate-o data baga 5-15-20 secunde si se opreste. Masina sta cu 2 roti pe bordura, 2 jos, sa vie din cauza ca-i inclinata?

Daca tractam masina (il intereseaza s-o mute vreo 400m pana la parcarea lui fiuso) se strica distributia? (distributia a facut-o cu 3 zile inainte s-o puna pe trotuar) Se poate strica altceva daca e trasa? Sau prin tragere sa-si miste pistoanele, sa faca vid si sa traga cumva fortat motorina? Sau cum a tot dat la automat s-ar putea sa se fii inecat?

O zi minunata va doresc, Multumesc
werwceul is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -