07-03-13, 19:31
|
|
Stage 5
|
Mai tine vrajeala sa inmatriculezi masina fara taxa prin tribunal?
Salut ,pana anul trecut stiu ca se putea sa inmatriculezi masini fara a plati taxa daca dadeai inainte statul in judecata,asteptai vreo 8 luni si o puteai inmatricula fara probleme,acum cu noile taxe si legi stie cineva Mai tine treaba asta ,se mai poate face asa?
|
07-03-13, 19:53
|
|
Stage 5
|
Re: Mai tine vrajeala sa inmatriculezi masina fara taxa prin tribunal?
Quote:
Originally Posted by BaiatBun
Salut ,pana anul trecut stiu ca se putea sa inmatriculezi masini fara a plati taxa daca dadeai inainte statul in judecata,asteptai vreo 8 luni si o puteai inmatricula fara probleme,acum cu noile taxe si legi stie cineva Mai tine treaba asta ,se mai poate face asa?
|
Da normal,taxa e ilegala.
|
|
|
08-03-13, 08:48
|
|
Stage 4
Member of: [DACIA]
|
Dar daca imi cumpar niste acte cu serii tot ?se poate face recarosare? a facut cineva imi poate da niste sfaturi?
|
|
|
08-03-13, 10:22
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by 15lda
Dar daca imi cumpar niste acte cu serii tot ?se poate face recarosare? a facut cineva imi poate da niste sfaturi?
|
Da ,se poate,schimbi seriile masinii,si numerele,trebuie sa dea culoarea masinii cu cea din acte,o sa fie mai greu cu seria motorului
|
|
|
08-03-13, 10:23
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Budy_
Da normal,taxa e ilegala.
|
Mersi Budy_ ,nu mai eram sigur acum cum s-au schimbat iarasi taxele si legile
|
|
|
08-03-13, 12:04
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by BaiatBun
Da ,se poate,schimbi seriile masinii,si numerele,trebuie sa dea culoarea masinii cu cea din acte,o sa fie mai greu cu seria motorului
|
Si daca schimbi seriile masini, nu se prind la autentificare? Sa schimbi seria masinii (bmw) trebuie sa schimbi clopotul sau sa bati alte seri peste... si toate aceste lucruri se vad la autentificare.Din cate stiu eu se poate face si fara sa scimbi seriile, daca masina de pe care is actele a suferit un accident si nu mai este in circulatie. Sunt lucruri care se pot face mult mai usor doar cu putina informatie de la cine trebuie. Este doar o parere a mea.
Last edited by Jambo; 08-03-13 at 12:10.
|
|
|
08-03-13, 12:11
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Jambo
Si daca schimbi seriile masini, nu se prind au autentificare? Sa schimbi seria masinii (bmw) trebuie sa schimbi clopotul sau sa bati alte seri peste... si toate aceste lucruri se vad la autentificare.Din cate stiu eu se poate face si fara sa scimbi seriile, daca masina de pe care is actele a suferit un accident si nu mai este in circulatie. Sunt lucruri care se pot face mult mai usor doar cu putina informatie de la cine trebuie. Este doar o parere a mea.
|
DA,asa este,se poate face si legal,insa costa cam cu 8-900 de lei mai mult din cate stiu eu,de aceea majoritatea prefera sa schimbe seriile la tinichigiu,numarele,seria motor o loveste sa nu se mai poata descifra,ect,stiu eu caz in care a dus masina la RAR cu seriile sudate profi si nu s-au prins aia,la pisica e o serie prinsa in nituri pe aripa dreapta (asta e usor de schimbat) si mai e seria de sub stergatorul dreapta care se taie mai mare de pe masina donatoare ,se da plasticul jos ,se taie seria,se pune seria noua (care e mai mare decat gaura aia de la plastic prin care se vede seria) ,se polizeaza ,se da cu grund ,se vopseste ,se pune plasticul la loc si gata,la RAR nu demonteaza plasticul ala sa vada daca e sudata .Cam atat ,eu la a mea am mai vazut ca mai am seria si sub bancheta spate.La 150 de euro se gasesc de vanzare ,serii,acte,numere si fiscal,de aceea multi opteza pentru varianta asta pe naspa,mai e variante de recarosare pe bune,putin mai complicata si costisitoare in care nu intru in detalii pt ca nu cunosc doar din auzite
|
|
|
08-03-13, 12:38
|
|
Stage 5
|
La o masina de 10 - 20 000 eur nu stiu daca te lasa inima sa te apuci sa tai la ea, mai bine dai aceei bani in plus. Dar am auzit ca au un fel de scanner (daca pot sa ii spun asa) cu care ies in evidenta partile care o fost sudade. M-am gandit si eu la varianta aceasta si multi m-au avertizat... uni chiar de la RAR
Eu unu nu stiu ce sa zic, dar ar fi bine ca colegu sa se informeze inainte de a se apuca de taiat Multe masini cu probleme au trecut pe la RAR neobservate, Nu toti care lucreaza acolo au rabdare sa se uite la toate detaliile mai ales daca ii acorzi si o mica atentie
|
|
|
08-03-13, 12:55
|
|
Stage 5
Member of: [BMW]
|
parerea ta ca nu se verifica seriile
De doua ori am fost la rar cu aceasi masina, odata acum 5 ani si odata anul trecut cand am schimbat culoarea. De fiecare data mi-au desfacut plasticul de la stergatoare ciobaneste si au studiat bine masina, inclusiv chederele de la usi sa vada daca a fost facuta din 2 masini desi am dat spaga.
Spaga era pt o folie, o janta, dar niciodata sa treaca cu vederea o marlanie ca un schimb de serii.
Si daca exista dubii daca a fost sudata sau nu, e f simplu de verificat: "Aparat de masurat grosimea straturilor cu ultrasunete". Poata sa-ti iasa treaba perfect, dar aparatul iti da rezolutia la micron .... iti dai seama instant daca e chit sub vopsea, sudura si alte bucurii.
Probleme si batai de cap am avut si la inmatriculare ca nu aveam un rahat de semnatura pe talon, desi e o masina de 2-3mii de euro veche din 90, cand aud de bmw zici ca da dracii in ei.
Un prieten i-a dat in judecata, procesul s-a facut pe numele prietenei lui care avea domiciliul in alt judet, pt ca in bucuresti dureaza f mult, In 2 luni parca a primit decizia sa-si inmatriculeze masina. Ori varianta 2, recarosare.
Last edited by ziemenz; 08-03-13 at 13:02.
|
|
|
08-03-13, 13:24
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ziemenz
De doua ori am fost la rar cu aceasi masina, odata acum 5 ani si odata anul trecut cand am schimbat culoarea. De fiecare data mi-au desfacut plasticul de la stergatoare ciobaneste si au studiat bine masina, inclusiv chederele de la usi sa vada daca a fost facuta din 2 masini desi am dat spaga.
Spaga era pt o folie, o janta, dar niciodata sa treaca cu vederea o marlanie ca un schimb de serii.
Si daca exista dubii daca a fost sudata sau nu, e f simplu de verificat: "Aparat de masurat grosimea straturilor cu ultrasunete". Poata sa-ti iasa treaba perfect, dar aparatul iti da rezolutia la micron .... iti dai seama instant daca e chit sub vopsea, sudura si alte bucurii.
Probleme si batai de cap am avut si la inmatriculare ca nu aveam un rahat de semnatura pe talon, desi e o masina de 2-3mii de euro veche din 90, cand aud de bmw zici ca da dracii in ei.
Un prieten i-a dat in judecata, procesul s-a facut pe numele prietenei lui care avea domiciliul in alt judet, pt ca in bucuresti dureaza f mult, In 2 luni parca a primit decizia sa-si inmatriculeze masina. Ori varianta 2, recarosare.
|
Depinde peste ce inhiner dai la RAR sau,ce reguli au ei la RAR,mie cand am vrut sa ii fac ITP la pisica (pisica fiind pe NT ,eu fiind in CJ) a fast gasita pe calculator Vehicul blocat in reteaua RAR exact asa scria,mi-a zis omu ca nu ii poate face ITP,nici cu toate spagile din lume,ca nu il lasa din calculator,solitia a fost sa merg cu masina la Cj la RAR sa vad de ce a fost blocata,am aflat ca in urma cu 1 an a fost oprita in Mures si gasita cu anvelope uzate(daca bagi pe google NT 11 SOL se poate vedea ,a fost la stiri cazul dat),ln fine ,la RAR mi-a zis sa ii aduc masina sa ii faca identificarea din nou ,dar cu gume bune si dimensiunile din talon,plus o declaratie notariala cum ca am pierdut dovada data de politie cand a fost amendat ala cu gumele uzate,zis si facut,am mers la o vulcanizare,am luat gume bune bune de iarna ca oricum imi trebuiau-350 lei second,am fost la o doamna notar sa imi faca declaratia aia-45 de lei,m-am intors la RAR ,m-a bagat ala la identificare serii,s-a uitat la serii ,dar nu a desfacut plasticul ala,am mai platit acolo 90 de lei identificarea,dupa care am putut sa merg sa ii fac linistit ITP-ul ,deci a costat ceva toata distractia(eu nefiind propietar in acte,nici nu m-a intrebat).
Dar vreau sa zic ca inginerul respactiv,s-a uitat la serii asa pe fuga ,a facut poze,la seria motor a insistat vreo 20 de minute pt ca era murdara ,poate in alte judete la RAR se uita mai in amanunt ,nu stiu ce sa zic
|
|
|
08-03-13, 13:27
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ziemenz
|
Eu nu am zis ca nu verifica seriile, pentru ca alea se uita cel mai atent, ma refeream la problemele cu sudura sau altele mai minore, unde am zis eu ca nu verifica seriile? Eu am motor fara serie trecut in carte, dar pentru asta
tot se uita daca nu am schimbat motorul... In ziua de azi totul se poate cumpara, doar sa sti la ce usa sa bati.
|
|
|
08-03-13, 13:28
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Jambo
In ziua de azi totul se poate cumpara, doar sa sti la ce usa sa bati.
|
Cam asa e
|
|
|
13-03-13, 10:45
|
|
Stage 4
Member of: [DACIA]
|
Pana la urma daca ai un tinichigiu bun merge treaba cu sudatu...
|
|
|
13-03-13, 10:51
|
|
Stage 5
|
Quote:
|
Da,eu stiu doua cazuri de pisici "sudate"
|
|
|
13-03-13, 12:15
|
|
Stage 5
|
Quote:
|
Chiar credeti ca se merita sa ai dosar penal sau chiar puscarie pentru o saracie de masina de 2000 de euro? Mai bine iti iei o Dacie da mergi linistit.
Ex: Bmw 323iA :X
Bmw 320i - Under construction
|
|
|
|
|