Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 27-05-08, 00:06   #1
susp3ctu

Stage 5

susp3ctu's Avatar

Default problema 318is in a 5-a

masina merge perfect in treptele 1,2,3,4 marea belea e cand dau a 5-a viteza ramane constanta,nu se tureaza dar urca acul de la turometru incredibil de rapid cand apas acceleratia...practic treapta a 5-a e degeaba...aveti vreo idee ce ar putea avea ?

inca ceva ce ar trebui sa mentionez,masina mergea bine in a 5`a pana azi cand am fost cu ea pe aeroport si am lasat un prieten sa o alerge putin,nu a fost in stare sa schimbe vitezele,a carait saraca in ultimu hal...

Last edited by susp3ctu; 27-05-08 at 00:10.
susp3ctu is offline   Reply With Quote
Old 27-05-08, 23:47   #2
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
Default Re: problema 318is in a 5-a

Quote:
Originally Posted by susp3ctu View Post
masina merge perfect in treptele 1,2,3,4 marea belea e cand dau a 5-a viteza ramane constanta,nu se tureaza dar urca acul de la turometru incredibil de rapid cand apas acceleratia...practic treapta a 5-a e degeaba...aveti vreo idee ce ar putea avea ?

inca ceva ce ar trebui sa mentionez,masina mergea bine in a 5`a pana azi cand am fost cu ea pe aeroport si am lasat un prieten sa o alerge putin,nu a fost in stare sa schimbe vitezele,a carait saraca in ultimu hal...
vezi ce se intampla cand dai masinile la prieteni?
sigur sigur nu patineaza ambreiajul si in celelalte trepte?? verifica a 4-a mai de jos - cupleaza a4-a si dupa ce ai luat piciorul de pe ambreiaj calca acceleratia la podea
cum e pedala la ambreiaj acuma ?e mai tare ? mai moale ? la fel??
in R cum intra? la fel /mai greu/ caraie/ nu intra deloc
daca era ambreiajul patina si in celelalte trepte- sau poate a 5-a e doar inceputul - ca asa face el patineaza incet incet , si pe masura ce trec km incepe din ce in ce mai urat pana nu mai o sa poti face o depasire calumea , o sa trebuiasca sa o turezi serios sa plece de pe loc si tot asa
e posibil sa ma insel si sa nu fie ambreiajul , si sa fie ceva la cutie? dar in locul tau as prefera un kit de ambreiaj nou decat o cutie de viteze noua
stai sa mai auzi si niste pareri.. si spune-i si prietenului tau ce fapta buna a facut.. poate se simte un pic vinovat si te ajuta si el la plata reparatiei - sper ca i-ai atras atentia cand nu schimba treptele corect si caraia! si ca ai observat tot in ziua aia , cu el in masina ca merge naspa in a 5-a.. sa nu ii reprosezi la modul BA IMI CUMPERI ambreiaj.. ci sa ii explici si tu mai usor si sa se simta el - sa vezi cu ocazia asta si cata bunavointa are el - a nu se confunda cu bani
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 28-05-08, 00:54   #3
susp3ctu

Stage 5

susp3ctu's Avatar

Quote:
Originally Posted by sebaaa View Post
vezi ce se intampla cand dai masinile la prieteni?
sigur sigur nu patineaza ambreiajul si in celelalte trepte?? verifica a 4-a mai de jos - cupleaza a4-a si dupa ce ai luat piciorul de pe ambreiaj calca acceleratia la podea
cum e pedala la ambreiaj acuma ?e mai tare ? mai moale ? la fel??
in R cum intra? la fel /mai greu/ caraie/ nu intra deloc
daca era ambreiajul patina si in celelalte trepte- sau poate a 5-a e doar inceputul - ca asa face el patineaza incet incet , si pe masura ce trec km incepe din ce in ce mai urat pana nu mai o sa poti face o depasire calumea , o sa trebuiasca sa o turezi serios sa plece de pe loc si tot asa
e posibil sa ma insel si sa nu fie ambreiajul , si sa fie ceva la cutie? dar in locul tau as prefera un kit de ambreiaj nou decat o cutie de viteze noua
stai sa mai auzi si niste pareri.. si spune-i si prietenului tau ce fapta buna a facut.. poate se simte un pic vinovat si te ajuta si el la plata reparatiei - sper ca i-ai atras atentia cand nu schimba treptele corect si caraia! si ca ai observat tot in ziua aia , cu el in masina ca merge naspa in a 5-a.. sa nu ii reprosezi la modul BA IMI CUMPERI ambreiaj.. ci sa ii explici si tu mai usor si sa se simta el - sa vezi cu ocazia asta si cata bunavointa are el - a nu se confunda cu bani
am urlat la el mai tare decat motoru si caraitu ala urat,altfel nu prea avea de gand sa opreasca...deh asa e cand nu e lucru tau
ideea e urmatoarea,azi am scos`o pe centura si se comporta foarte bine,am scos 160km/h la 4200 de turatii,treapta a 5-a normal...nu`mi pot imagina ce a fost cu ea ieri...
o mai scot maine la un drum ceva mai lung sa vad cum se comporta
inca ceva cand am ajuns la 160km cu ea mi s`a aprins in bord indicatorul de alte pericole cred(!)
vreo idee de ce s-a aprins ?
Old 16-07-08, 17:29   #4
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
am urlat la el mai tare decat motoru si caraitu ala urat,altfel nu prea avea de gand sa opreasca...deh asa e cand nu e lucru tau
ideea e urmatoarea,azi am scos`o pe centura si se comporta foarte bine,am scos 160km/h la 4200 de turatii,treapta a 5-a normal...nu`mi pot imagina ce a fost cu ea ieri...
o mai scot maine la un drum ceva mai lung sa vad cum se comporta
inca ceva cand am ajuns la 160km cu ea mi s`a aprins in bord indicatorul de alte pericole cred(!)
vreo idee de ce s-a aprins ?
(!) nu este indicatorul de alte pericole!!! - ma refer cand apare pe bord la masina ;
nu stiu ce inseamna asta la E36 .. trebuie sa apara un posesor sa iti spuna..
Old 16-07-08, 18:02   #5
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]

pai semnul ala nu e frana de mana cumva in cerculet cu semnul exclamarii ?
ala mai apare si cand nu ai destul lichid de frana in vas
markizu is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 10:41   #6
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

frana de mana e (P)
Pentru placute uzate era ( ) si nu mai stiu ce e la mijloc ; iar pentru lichid de frana prea putin este ( ) cu liniile intrerupte .
Old 30-07-08, 04:46   #7
susp3ctu

Stage 5

susp3ctu's Avatar

Quote:
Originally Posted by sebaaa View Post
frana de mana e (P)
Pentru placute uzate era ( ) si nu mai stiu ce e la mijloc ; iar pentru lichid de frana prea putin este ( ) cu liniile intrerupte .
e un cerc in ()
inca n`am aflat de la ce e (!)

Last edited by susp3ctu; 09-08-08 at 02:42.
Old 01-08-08, 11:17   #8
ciupi4you

Stage 3

Quote:
e chiar un plachet in ()
inca n`am aflat de la ce e (!)
verifica nivelul la lichidul de frana si aeriseste instalatia, daca e ca la e34 ambreiajul este hidraulic ceea ce inseamna ca foloseste lichidul de frana ca si fluid hidraulic pentru actionarea lui. Daca nu e de aici problema inseamna ca a patinat foarte tare ambreiajul si s-a incins discul . A doua zi fiind rece a cuplat bine.
bafta sa auzim numai de bine
ciupi4you is offline   Reply With Quote
Old 02-08-08, 03:26   #9
susp3ctu

Stage 5

susp3ctu's Avatar

Quote:
Originally Posted by ciupi4you View Post
verifica nivelul la lichidul de frana si aeriseste instalatia, daca e ca la e34 ambreiajul este hidraulic ceea ce inseamna ca foloseste lichidul de frana ca si fluid hidraulic pentru actionarea lui. Daca nu e de aici problema inseamna ca a patinat foarte tare ambreiajul si s-a incins discul . A doua zi fiind rece a cuplat bine.
bafta sa auzim numai de bine
asta a fost cel mai probabil,a 2-a zi a mers impecabil
lichid de frana e destul,e proaspat...nu cred ca a fost de acolo
bafta si tie
- Copyright 2026 4Tuning -