Quote:
Originally Posted by susp3ctu
masina merge perfect in treptele 1,2,3,4 marea belea e cand dau a 5-a viteza ramane constanta,nu se tureaza dar urca acul de la turometru incredibil de rapid cand apas acceleratia...practic treapta a 5-a e degeaba...aveti vreo idee ce ar putea avea ?
inca ceva ce ar trebui sa mentionez,masina mergea bine in a 5`a pana azi cand am fost cu ea pe aeroport si am lasat un prieten sa o alerge putin,nu a fost in stare sa schimbe vitezele,a carait saraca in ultimu hal... 
|
vezi ce se intampla cand dai masinile la prieteni?
sigur sigur nu patineaza ambreiajul si in celelalte trepte?? verifica a 4-a mai de jos - cupleaza a4-a si dupa ce ai luat piciorul de pe ambreiaj calca acceleratia la podea
cum e pedala la ambreiaj acuma ?e mai tare ? mai moale ? la fel??
in R cum intra? la fel /mai greu/ caraie/ nu intra deloc
daca era ambreiajul patina si in celelalte trepte- sau poate a 5-a e doar inceputul - ca asa face el patineaza incet incet , si pe masura ce trec km incepe din ce in ce mai urat pana nu mai o sa poti face o depasire calumea , o sa trebuiasca sa o turezi serios sa plece de pe loc si tot asa
e posibil sa ma insel si sa nu fie ambreiajul , si sa fie ceva la cutie? dar in locul tau as prefera un kit de ambreiaj nou decat o cutie de viteze noua
stai sa mai auzi si niste pareri.. si spune-i si prietenului tau ce fapta buna a facut.. poate se simte un pic vinovat si te ajuta si el la plata reparatiei - sper ca i-ai atras atentia cand nu schimba treptele corect si caraia! si ca ai observat tot in ziua aia , cu el in masina ca merge naspa in a 5-a.. sa nu ii reprosezi la modul BA IMI CUMPERI ambreiaj.. ci sa ii explici si tu mai usor si sa se simta el - sa vezi cu ocazia asta si cata bunavointa are el - a nu se confunda cu bani