Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 29-04-08, 00:44   #1
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Default Cip Tuning

Am un BMW e46 316i, din 99. Are rost sa ii fac cip tuning? Adica aia 10 cai castigati in plus se merita? Se observa o schimbare ? Presupun ca o sa castig putin cuplu ci caii respectivi, deci va rog sa ma indrumati si pe mine daca are rost sa fac cip tuning sau nu la motorul asta. Multumesc mult.
Coss_min is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 03:07   #2
Bmwaldo

Stage 5

Bmwaldo's Avatar

Default Re: Cip Tuning

Quote:
Originally Posted by Coss_min View Post
Am un BMW e46 316i, din 99. Are rost sa ii fac cip tuning? Adica aia 10 cai castigati in plus se merita? Se observa o schimbare ? Presupun ca o sa castig putin cuplu ci caii respectivi, deci va rog sa ma indrumati si pe mine daca are rost sa fac cip tuning sau nu la motorul asta. Multumesc mult.
pai se simte o masina cu cip pe langa una fara cip .. dar 10 cai pe motorul de 1.6 ???
Bmwaldo is offline   Reply With Quote
Old 30-04-08, 00:55   #3
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Nu are motor de 1,6 are motor de 1895, dar atat am inteles ca obtin 10 cai
Old 02-05-08, 10:18   #4
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Frate nu ma poate ajuta nimeni? nu are nimeni facut cip tuning? Se poate strica ceva la masina? Se merita sa fac pe motorul asta cip tuning? Nu sunt mecanic. Sau poate ar trebui sa intreb pe forumul de la Audi poate raspunde cineva
Old 05-05-08, 00:19   #5
Bmwaldo

Stage 5

Bmwaldo's Avatar

Quote:
Frate nu ma poate ajuta nimeni? nu are nimeni facut cip tuning? Se poate strica ceva la masina? Se merita sa fac pe motorul asta cip tuning? Nu sunt mecanic. Sau poate ar trebui sa intreb pe forumul de la Audi poate raspunde cineva
nu cred ca se merita . E cel mai mic motor din gama bmw E46, nu e conceput pt cip-uri .

In afara de cip mai planuiesti alte modificari la motor ? Daca da, atunci se merita dar 10 cai nu o sa obtii niciodata .
Bmwaldo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-08, 08:21   #6
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Nu sustin sus si tare ca obtin 10 cai atat mi s-a zis ca se poate scoate din motor, 10% din puterea sa, si daca fac 10% din 105 cai obtin 10 cai. Oricum acum ma gandesc la un coupe 2.0 E46, dar nus ce sa fac sa il dau pe asta, am investit destul de mult, jante, folie, in 2 saptamani imi pun angel eyes, asta in afara de consumabile si alte alea.
Old 05-05-08, 10:20   #7
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Nu sustin sus si tare ca obtin 10 cai atat mi s-a zis ca se poate scoate din motor, 10% din puterea sa, si daca fac 10% din 105 cai obtin 10 cai. Oricum acum ma gandesc la un coupe 2.0 E46, dar nus ce sa fac sa il dau pe asta, am investit destul de mult, jante, folie, in 2 saptamani imi pun angel eyes, asta in afara de consumabile si alte alea.
consumabilele SUNT INVESTITII NECESARE . 10% din puterea sa e cam mult la un motor aspirat , cei mai realisti promit cresteri de 7%
daca merita sau nu ,tu decizi in final ca doar sunt ~300 euro ai tai ,nu?
daca te bate gandul sa o vinzi , lasa masina asa, nu o sa faca mare diferenta la vanzare chip-ul si nu iti scoti banii pe el..depinde evident si cui vinzi masina aceea - poate e vreun reisar de se "bucura" la chip,fitrul si toba sport, dar totodata e mai bine sa nu dai o masina pe care ai ingrijit-o pe mana unuia de genul.
totul depinde de cat vrei sa mai tii masina si ce vrei de la ea.crezi ca simti cei 7% -10% in plus ? si daca ii simti , pentru tine merita banii aceia? daca pentru tine merita, ia-l si gata
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 06-05-08, 02:45   #8
Coss_min

Stage 4

Coss_min's Avatar

Mercic seba, nus ce sa fac tin mult la masina asta probabil pt ca e si prima mea masina si incerc sa am cat mai mare grija de ea, daca iti zic ca unde sunt gropi, denivelari si alte "obstacole" merg cu ~5-10 Km/h de ma intrec daciile, dar asta e e masina mea si nu am chef sa dau in toate gropile cu ea. Si chestia e ca am si investit destul in ea i-am curatat toata tapiteria nu era foarte murdara dar am facut-o ca noua si toate chestiile de mai sus daca am sa o dau as vrea sa o dau cuiva care are grija de masini. Oricum multumesc mult de sfaturile cu cipul.
- Copyright 2026 4Tuning -